Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için başvuruyu yakınımız yapsa olur mu?

ttggccee

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,
Benim bir sorum olacak. Daha önce EKPSS sınavına girmedim. ÖSYM sisteminden başvuru yapmak istediğimde engel bilginiz bulunmamaktadır diye uyarı çıkıyor. Araştırmalarım sonucu ikametimize en yakın Aile ve Sosyal Politikalar kurumuna engelli raporumuzu sunmamız gerekiyormuş. Buraya kadar doğru mu bilmiyorum, yanlış ise düzeltmenizi rica ederim. Bu başvuruyu mevcut çalıştığım yerden gizli yapacağım, izin almakta istemiyorum. Eşim yapabilir mi başvuruyu?
Teşekkürler.

ttggccee Kendiniz Yapmanız Gerekecek ösym nin Belirlemiş olduğu Okulda Fotoğrafınız Çekilecek. (Hangi Okuldan Başvurabileceğiniz ÖSYM Sitesinde Mevcuttur)

ayaslym hiç birşey çıkmıyor. bu sınava kayıt yaptıramazsınız işte engel bilginiz bulunmuyor yazıyor başka seçenek yok. ÖSYM kullanıcım aktif. foto falan herşey var zaten

ttggccee daha önce başvuru yapmadığınız için bu sinava mutlaka osym burosuna gitmeniz gerekir. Raporun asli ve fotokopisi , kimlik fotokopisi alip en yakin aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gidip orada ön taahhüt belgesi verilecektir. O belgeyle osym burosuna gidip kaydinizi yenileyeceksiniz. Osym 5 tl ucret aliyor. Sonra 30 tl bankadan yatiriyorsunuz. Ziraat bankasinin internet bankaciligindan da yatirabilirsnz

Fotoğrafıda vekalaten eşiniz çekilsin o zaman :D Gizleyecek ne var ki ? İzin alın gidin yine de çekiniyosanız hastaneye kontrole gideceğim diyin çıkın işlerinizi halledin.

Alman çok komiksiniz gerçekten. Bakın yazdığım şeyi incelerseniz zaten ösym de bir kaydım güncel fotoğrafım var diyorum. Her sınav için okula gidip foto çektirmiyoruz. Bir çok sınava girdiğim için her defasında okula gidip kayıt yapıp foto çekilmediğini biliyorum. Ayrıca ben yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar müracatından bahsediyorum. Gizleyecek birşey var ki gizliyorum keyfiyetten değil.

kaydınız güncelse, aile ve sosyal politikalar müracaatına gitmenize gerek yok, bende dün gittim boş boşuna beklemişim, bunun hakkında bilgi alın ösym'den arayın 444 67 96

ttggccee
Nereden güncelleniyor Link verin Lütfen.
Ben de 2012 Ömss kaydım var.
Daha başvuru yapmadım 2018 için.
Kendi başına internetten başvuru yapılabiliyor mu? imza falan nereye atılıyor?

Eşim yapabilir mi başvuruyu?

Başvuru Sırasında Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

Özürlülük ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporlar' Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun, %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Öğrenim durumu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge,

Nüfus cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)

EKPSS Aday Başvuru Formu

Öncelikle aile ve sosyal politikalar bakanlığı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi alınıyor ordanda ösym kayıt bürosuna

İş yeri duymasın konusuna gelince bende aynı şekilde işyerimin duymasını istemiyordum Hastaneye kontrol e gideceğimi söyledim bir kaç saat sürmeden işlerimi tamamladım.

ttggccee sanirim bir sıkıntı olmaz. Eşiniz evraklarinizi götürsün imzasini atsin ön taahhüt belgesine. Bir problem olmaz diye düşünüyorum. Olmadi ben pazartesi buradaki aile sosyal politikalar müdürlüğünü arayip buraya bilgiyi yazarim. Ya da siz de oradakini arayip bunu sorabilirsniz. Boşuna gidip gelmiş olmazsiniz

ttggccee aklima simdi geldi. Çalıştığım lisede engelli bir öğrencinin basvurusunu babasi yapmıştı aile sosyal politikalar müdürlüğünde. Ama osym e çocuğu götürdü . Foro falan gerekiyordu. Yani aile sosyal politikalar müdürlüğüne eşiniz gitsin. Ön taahhüt belgesini alip siz kendiniz osym e de gitmeseniz de oluyor diye dusuniyirum

Daha önce ekpss'ye başvurmayanlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini doldurmak için gitmek zorundalar

9mgddo.png

Yok hayır.İzin vermiyorlar.ÖSYM merkezine biri yakını için gelmişti.Olmaz dediler.

Üst Alt