Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için AÖF'den en çok ataması olan bölümü seçmek!?

Calligrapher

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
26
Selamlar,

Sınavsız ikinci üniversite başvurusu yapacağım, kendi okuduğum üniversitenin kadrosu 4001 olduğu için puanları yüksek oluyor, görece düşük puanla kapatan(ilahiyat dışında) hangi bölümü okumak faydalı olur? Hangi bölümler düşük puanla atama yapabiliyor? Hangi bölümlere daha fazla kadro veriliyor? Bilen veya nereden bulabileceğimi bilen var mıdır?

aöf den Türk dili edebiyatı, Tarih, Felsefe/Sosyoloji gibi bölümlerden ekpss ile öğretmen olabilirsin atanman kolay olur ne var ki formasyon kaldırıldı diye biliyorum ekpss de nasıl uyguluyorlar ona dair bilgim yok yalnız bu bölümlere ikinci üni kapsamında kayıt yaptırmak için 35 yaş üzeri olman lazım eğer yaşın 35'in altı ise yks ile kazanmalısın ve ekpss de yaş sınırı yok 64 yaşında da olsan atanırsın

@Calligrapher, engeliniz nedir? Öğretmen olmak bu devirde zor, üstüne üstlük ruhsal engeliniz varsa çalışmak da zor olur. Ben önermem şahsen ama bir de öğretmen arkadaşlara sor.

Lisans mezunlarına önlisans mezuniyeti işe yaramıyor, AÖF'de de iş olanağı yüksek olan pek lisans bölümü yok açıkçası.

edit: Önerdiğim bölümlere baktım ama atamaları yokmuş. :( Sosyoloji mezunları sosyolog olarak, sosyal hizmet mezunları sosyal çalışmacı olarak atanabiliyor.

Son düzenleme:
atipik psikoz raporum var %40. yaş 39. öğretmenlik düşünmüyorum zaten. ben sınava girdim 80.66 puan aldım lisanstan ama hiç çalışmadan girdiğim için pişman oldum. hani 1-2 ay çalışsam en azından 85 puan falan alırdım ve kendi yaşadığım şehir içi atanırdım. şu durumda mecburen 4001'den tercih yapabiliyorum. ya ikinci atamada ya da şehir dışı veya istenmeyen bir kuruma girebilirim gibi bir durum var. ben de diyorum hazır bu işlere sarmışken girip bir de ikinci üni okuyayım, atıyorum 3-4 sene sonra bir kez daha girip hiç değilse başka kuruma geçiş yaparım. veya atıyorum 85 puan almak yerine 75 puanla da atanabileceğim bir bölüm kovalayayım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Osym'nin sitesinde ekpss sayisal veriler var. Atama puanlari orada yaziyor. Bir de google'a "kpss robotu" yaz, bir sitede bolume gore hepsini toplamislar, hangi yil kac kisi atandi diye. Ekpss de var kpss de var. Mesela yonetim bilisim sistemlerinden hic almamislar, dedigim iki bolum size uygun, 70-85 civari puani.

@Calligrapher, isabetli karar ruhsallar için öğretmenlikte sorun çıkıyor diye duymuştum başka atamalı bölüm ise 2 yıllık programcılık olabilir teknik kadro maaşı da iyidir ama misal 4 yıllık işletmeye tamamlarsan o hakkın yanar ben senin yerinde olsam 2 yıllık ilahiyat okurdum en garanti atamalı bölüm imam olsan maaş da süper lojman filan da var hayatın süper olur

@Calligrapher, kendimden örnek vereyim belki bi faydası dokunur sana
muhasebe ve vergi uygulamaları aöf 2 yıllık bölümü bitirdim. ilk girdiğim ekpss ile atandım. 5 yıldır veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak mebde görev yapıyorum. 69,5bin tl maaş alıyorum.

AÖF bölümü okusak onların sınavlarına da girebilir miyiz ? Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Anksiyete, depresyon vs ile eve kapanıp hiçbir şey yapmadan yılları geçirmişim. Şimdi atanacak bir bölüm bulup onu okusam ön lisans sınavına girebilir miyim?

Ekpss'ye girecek miyim belli değil. Uyku apnesi yüzde 35 engel oranım var ama yüzde kırk olmadan işe yaramıyor. Normal kpss için sormuş olayım ben de.

@Sarman, öğretmen olmadan önerebileceğiniz bir bölüm var mı?

@erola, önlisans ise aöf ilahiyat lisans için ise her yerde uzaktan İLİTAM'lar var imam olsan hayat fıstık gibi

• Beğen
@Sarman, bence de İlahiyat. Hristiyan halimle okuyasım geliyor. Acaba imam mı olsam? :) Şaka maka, çok düşük puanlarla atanabiliyorsun, bunu bi' düşün. @erola

@Mara, sen ciddi ciddi Hristiyan mısın yoksa öyle olduğuna mı inanıyorsun?

Son düzenleme:
  • Haha
Üst Alt