Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS girmek için en az %55 engellilik raporu ile girme söylentisi var..?

abdullah 13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
evet arkadaslar facebookta bi arkadas yazmisti boyle bir sey duydum gibisinden hatta bir arkadasta en düşük engelli raporu %55 olacakta diyordu bu konu hakkinda herhangi bir duyum alan ya da bir yerde okuyan arkadaslar var mı?

banada bir arkadaş yazdı facebook'dan ama ne kadar doğru bilemem yani resmi bir yazı olmadan inanmayın kimseye derim ama bu hükümetin işine hiç belli olmaz
olağan üstü hal olduğu için beş dakika da kanun çıkarırlar 1 senedir olağan üstü hali iptal etmediler

acıların çocuğu

3 EKIM 2011 TARİHİNDE YAYINLANAN ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI ( ÖMSS ) YÖNETMELİĞİ'NE GÖRE sınava girebilmek için en az yüzde 40 engelli raporun olması yeterliydi

ama şimdi bu yönetmelik değişiyor diye söylenti var doğru değil mi bilmiyoruz, bu yönetmelik değişiyor ve sınava girebilmek için engelli durumu en az yüzde 55 olacağını söyleniyor

dediğim gibi resmi bir yazı yok sadece duyum bilmiyoruz

Bu şekilde olursa ekpss engelli kişilerin yarısı sınava giremez.
Skolyoz23

Aynen dediğin gibi bir sabah uyanmışsın sınava girme hakkın elinden alınmış.

Bu söylentiyi başka duyan varmı?

Devlet uzun yıllardır %40'ı baraj olarak kabul etmiştir. Hatta özel eğitimden yararlanma %20'dir. Şimdi tüm bu politikadan vazgeçmeyi çok mümkün görmüyorum.

Ancak şu olabilir: "Ağır engelliler daha dezavantajlı ve istihdama katılım oranı daha düşük. Buradan yola çıkarak %80-100 arasına daha fazla kontenjan ayırıyorum." Ancak bunu da pek kolay olacağını sanmıyorum.

Netice: Söylenti, söylentidir.

hozgul

ben şu an olacağına inanmıyorum ama ilerleyen yıllarda kesinlikle bu oranı yükselteceklerdir ama şimdilik böyle bir şey olacağına dediğim gibi inanmıyorum

devlet bence engelli özür oranlrını değiştireceğine bu sınava yaş sınırı koysun babam yaşında adamla beraber sınava giriyoruz 20 yaşındaki adam da giiyor sınava 50 yaşındaki adam da hayır bu yaştan sonra atansan ne olacak ki bırak gençler çalışsın....

arkadaslar birazda aile ve sosyal poliyikalar bakanligini arayacagim sizinle paylasirim

Ben öyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Zaten %40 rapor oranı düşük değil. Aynı zamanda %40 rapor ile kamu kurumunda çalışan insan sayısı çok fazla ve bu bir bakıma devleitnde işine geliyor. Çünkü az engeli olan insandan daha fazla yaralanmak ister.

Bunun Son çıkarılan yönetmeliklerle %40 raporları %20 lere kadar düşürdüler. Eğer öyle bir şey yapmak isterse bir yeni yönetmelik daha çıkartır. halihazırda %40 alan kişinin raporu düşer 30 a ve sınava giremez olur biter. hem de sessiz sedasız yapar bunu.

Şimdi EKPSS için %55 rapor dese bir sürü tepki gelecek ne gerek varki buna yeni bir yönetmelik le %55 i çeker %40 a olur biter ne süt yanar ne süzek yanar kendileri için

Üst Alt