Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Genel Ortaöğretim Müfredatı

sinemberilozdemir

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben ortaöğretim(lise) düzeyinden ekpps sınavına gireceğim. genel bölümden. sorum şu. Ekpss konuları nelerdir ayrıntılı olarak yani müfredatı merak ediyorum? Çünkü türkçede çok problem olmasada konuların belirsizliği benim için matematik,tarih ve coğrafyada sıkıntı yaratıyor. Geçen seneki sorularda sıkıntı yaşamıyorum onları rahatlıkla çözüyorum. Ayrıca akıllı adam'ın sadece ortaöğretim yani lise için olan soru bankasını aldım fakat ordaki soruların bazıları fazla ağır geliyor.Kısacası tarih,coğrafya,matematik konuları nerden başlar nereye kadardır?:confused::confused:

Türkçeden çok fazla kendini kasmaya gerek yok. Genel itibari ile paragraflardan çıkacaktır. Deyim ve atasözlerine çalışmalısın ve sözcükte anlam cümlede anlam gibi konulara hakim olmalısın.
Matematikten ise kesirlere , yaş problemlerine , oran orantı , mutlak değer , faiz gibi basit konulara çalışmalısın
Tarihten ise İslamiyet öncesi türk tarihinden 1 islamiyet tarihinden 1 osmanlı tarihinden 1 inkılap tarihiden 10 soru çıkacak
Coğrafya genel her yerden sorulabilir.
Anayasa genellikle seçimler yasama yürütme vs.. gibi basit alınabilecek yerleri çalışmalısın
Güncel 2013 ve 2014 çalışmalısın .

matta ebob ekoktanda çıkar kesin bi tane ve alanlardan çıkar...

Üst Alt