Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss engelli öğretmen atamalarında il değişikliği hakkı var mı?

merveasya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba, daha önce EKPSS ile engelli öğretmen olarak atanan veya bu konuda bilgisi olanlara bir sorum olacak.

Ben PDR mezunuyum ve EKPSS lisans puanım 79,457. Asıl isteğim öğretmenlik değil, memur olarak atanmak ve yaşadığım ilden ayrılmamak. Bu nedenle genel EKPSS yerleştirmesini bekliyorum.

Fakat kafama takılan bir konu var. Diyelim ki ilk genel EKPSS yerleştirmesinde atanamadım ve sonrasında MEB engelli öğretmen ataması açıldı. Öğretmenliği tercih edersem büyük ihtimalle yaşadığım il dışında bir yere atanacağım. Daha önce engelli atamalarında, göreve başlamadan önce bir defaya mahsus yaşanılan ile/istenilen ile geçiş veya il değişikliği hakkı verildiğini duydum.

Bu uygulama engelli öğretmen atamalarında da geçerli mi? Daha önce öğretmen olarak atanan arkadaşlar varsa, atandıkları ilden yaşadıkları ile geçiş yapabildiler mi? Bu hak hangi aşamada ve hangi şartlarda kullanılabiliyor?
Asıl merak ettiğim bir diğer konu da şu: Öğretmenliği tercih etmeyip ikinci EKPSS memur yerleştirmesini beklersem, ikinci yerleştirme yapılmazsa öğretmenlik fırsatını da kaçırmış olacağım. Bu nedenle öğretmenliği tercih edip daha sonra yaşadığım ile geçebilme ihtimalim gerçekten varsa, bunu bilmek benim için çok önemli.
Bu süreci daha önce yaşamış olanlar, özellikle kendi deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim. “Şu ile atandım, şu şekilde yaşadığım ile geçtim/geçemedim” gibi somut deneyimler benim için çok faydalı olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bir kaç milli eğitim personeline sordum.Onlarda tam detaylı bilmiyorlar ama evine en yakın okula verirler dediler.Düz memurluk o puanla ikinci atama da bile gelmeyebilir.Daha branş sıralaması atama klavuzu ve kaç kişi hangi bölümden atanacak belli değil.Engelli öğretmen olarak akademiye girmeyecekmişiz.Yönetmelikte böyle madde varmış...Bir yerden tekrar yaşanan yere atanma konusunda bilgim yok.

Çok teşekkür ediyorum sağolun 🙏inşallah hepimiz için hayırlısı olur sağolun

@merveasya sadece ekpss ile öğretmen alımının yapıldığı dönemlerde atama açıklanmasından sonra il milli eğitim müdürlüklerinin duyurular kısmında il değişikliği isteyenler için başvuru süresi duyurusu yapılıyordu. Ama akademi açıldığından beri atama yapıldı mı bilmiyorum açıkçası duymadım da. o yüzden bir belirsizlik var.

öncelikle bu puanla normal memur olma ihtimaliniz biraz zor gibi tabi kontejanı görmeden bir şey denilemez. kesin konuşamayız.
şöyle yapabilirsiniz; öğretmenlik şansınız yüksekse öğretmen olarak atama yapın. sağlık durumunuzu gerekçe göstererek geri hizmet talebinde bulunun. sizi il milli eğitim müdürlüğüne yada bağlı kuruluşlara gih olarak memur atarlar. normal kadrolu memur olduğunuz da engellilikten dolayı mazeret tayinini her zaman yapabilirsiniz.
öğretmen olduğunuzda da mazeret atamaları oluyor ama kontejan ya hiç açmıyorlar yada 1 tane açıyorlar. onda da hizmet puanı yüksek olanın ataması yapılıyor. sağlık durumunuz nedir bilmiyorum. öğretmenken geri hizmete geçebileceğiniz bir sağlık durumunuz mevcutsa bu durumu değerlendirebilirsiniz hocam.

Çok teşekkür ediyorum sağolun tiroid kanseri nedeni ile rapor aldım bakalım herşeyin hayırlısı inşallah.Seçim dolayısı ile biraz olsun alım yükselirse umut olur inşallah hepimiz için

merhaba,

evet ben yaklaşık 6 yıl önce ekpss ile atanan öğretmenim. ben şöyle tecrübe ettim. Atanır atanmaz ailemin bulunduğu ile dilekçe ile tayin istedim ama redddedildi. ve açıklamada mazeret ataması ile başvuruda bulunabileceğim ve başvurumu mazeret ataması döneminde yapmam önerildi , başvurdum ve ailemin bulunduğu ile geldim. ancak uzak ve şirin bir ilçesindeyim bu ilin. yani aileme uzaklığım sürdüğüm aracımla eğer saatte 80 km vites 4 te iken gidersem 3 ila 3.5 hatta 4 saatte trafik varsa daha fazla bile zaman yolda kalmış araba sürmüş oluyorum.

ancak vites 5te gidersem o zaman bu süre yaklaşık 2 -2.5 saate düşüyor.

neyse. dişlekçe ile tayin olabilenlerin olduğuna dair edindiğim bilgiler sadece duyum. hiç görmedim çünkü o şekilde herkes yani tüm öğtretmenler mazeret ataması ile başvururyor benim bildiğim ve Ben_Cladius un da dediği gibi puanlar sıralanarak açılan kontenjana en yüksek puanla başvuran öğretmen yerleşiyor.

yalnız son zamanlarda birde kontenjan ya açılmıyor yada açılsa bile çok yüksek puanlarla yerleşenler oluyor. sistem biraz sanki tıkanmış gibi yani.

başka yanıtlayabileceğim sorunuz olursa yazın isterseniz. bu arada ben öğretmenliği sevdim. ve geri hizmete geçmem inşallah amin. Allah korusun. Amin. ben istemem. ortam da güzel öğretmen arkadaşlarım da çocuklarda iyi. elhamdulillah.

Çok mutluyum sizin adınıza ne güzel rabbim sağlıkla uzun yıllar mesleğinizi yapmanızı nasip etsin inşallah.aslında hem ailemin yanında kalmak hemde pdr rehber öğretmenim ama okullardaki sorunlar çocukların artık çok fazla sorunlu olması beni korkutuyor açıkçası rabbim ne hayırlısı ise onu nasip etsin hepimize inşallah.belkide puanım yetmicek hiç atanamayacağım. Çok teşekkür ediyorum sağolun 🙏b

@kar&yağmur sen hakkını kullanamamışsın nasıl sana red vermişler bilmiyorum bende 6 yıl önce atandım 2020 atamasıyım hocam ondan öncede memurdum ikisinde de göreve başlamadan yer değişikliği hakkımı kullandım. Tek mesele istediğin şehirde branşında açık olması açık yoksa malesef olmuyor. Onuda mazeret ataması ile gelebilirsin ama onda da açık olması lazım ama il ilçe emri ile gelirsen açık olmasına gerek yok. son bir yıldır da il ilçe emri vermiyorlar galiba :d eskiden olan tüm imkanlar yavaş yavaş elimizden alınıyor anladığım kadarıyla :S :(

@merveasya ,

bende Allah'tan hayırlısını istedim bi yerden sonra hep. Allah hayırlısını nasip etsin amin. bence ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. elbetteki 6 yıl önce şartlar farklı idi. ama ben sanırım 75 civarı bir puanla atanmıştım hatırladığım. :) yani kısmet. Allah'a dua edin, hayırlısına talip iseniz inşallah olur.

@Suskun Mutsuz Umutlu , beraber atanmışız galiba öğretmenliğe. valla ben eminim dilekçeme red cevabı geldi ama 6 yıl önce olmuştu bu olay dolaysıyla bu bahsettiğim evrakı bulamam bence. ve açıklamada ayrıca mazeret ataması döneminde başvurmam istenmişti. ben de o şekilde yaptım. ve sizin istediğiniz ile tayininizin gerçekleşmiş olduğunu duymak/okumak beni mutlu etti.

benim tecrübeme göre son 4 yıldır il içinde il emri yok.

herkese iyi çalışmalar.

@kar&yağmur il emri var ilçe emri ne zamandır yok hatırlamıyorum en son 2024 de ben geldim ilçe emri ile ailemin yanına son 2 senedir yok gibi bu sene il emri olmadı geçen sene il emri vardı. iyi akşamlar hocam umarım bu mesleğin hayalini kuran hocalarımızda ailelerinin yanında veya tercih ettikleri il ilçelerde görev yaparlar.

öğretmen değil ama MEB'de düz memur için yazıyorum:
ilk kez memur olacaksan asaletini alana kadar 1 yıl bekliyorsun. 1 yıllık memuriyetin ardından asaletini alınca istediğin şehire tayin isteyebilirsin.
bağlı olduğun kuruma dilekçe yazıyorsun, onlar ilçe mem'e, ilçe mem il mem'e, il mem ankara bakanlığa... yazışmalar kurumdan kuruma gidiyor mebbis üzerinden.
sebep olarak ailevi sebepler yazabilirsin. veya akrabam o şehirde yaşıyor fln diyebilirsin. dilekçen düzgün olmazsa git gel olur hatta işleme bile alınmayabilir ona dikkat et.

bağlı olduğun kurumun arşiv/evrak kayıt'a git, oradaki memur arkadaşa rica et sana benzer bir dilekçe bulsun. ona bakarak yaz

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt