Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS En çok Sorulan Sorular

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
173
1. 7225 kodu nedir?
Adli sicil kaydının temiz olması.

2. 'x kuruma atanırsam ve gitmezsem diğer atamalarda tercih yapabilir miyim?'
Yeni sınava kadar yapılan EKPSS atamalarında tercih yapılamaz.

3. DPB kodu nedir?
Devlet personel başkanlığının sıramalası ile ilgili bir durumdur. Tercihlerde göz önüne alınmamalıdır. Yalnızca Kurum kodu ile tercih yapılmalıdır.

4. GİH sınıfı nedir?
Genel idare hizmetleri anlamına gelir. Memurlar,veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni vb.

5. YHS sınıf nedir?
Yardımcı hizmetler sınıfı anlamına gelir. Hizmetli tercihleri bu sınıftan yapılır.

6. Tercihte sıralama önemli mi?
Önemlidir. Kılavuz'da şu şekilde belirtilmiştir:
Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara
yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday
ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak,
yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı
adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirme
işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana,
bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

7. Düz lise mezunuyum. Hangi kadroları tercih edebilirim?
2001 kadrolarını tercih edebilirsiniz. Bunun yanında belge isteniyorsa, sahip olduğunuz belgelerin kodlarına göre tercih yapabilirsiniz.

8. Tercihlerimi nasıl iptal edebilirim?
ÖSYM bürosuna başvurmalısınız.

9. Hizmetli kadrosundayım. Memur kadrosuna tercih yapabilir miyim?
Evet yapabilirsiniz, kılavuzda üst kadrolara atanma hakkı belirtilmiştir.

10. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığım 'Bilgisayar sertifikası' ile hangi kadroları seçebilirim?
6225 nitelik kodlarının bulunduğu kadroları seçebilirsiniz. Bilgisayar dersi almanız da yeterlidir.
Kılavuz'dan:
Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, büro yönetimi ve sekreterlik dersini alanlar ve
bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına
Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip
Olmak”, niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

Eline saglik hocam. Bence sabitlenmesi güzel olur.

merhaba, ben 2 yıllık önlisans bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum. Ben örgün eğitim olarak bilgisayar dersi almışım. Meb onaylı bilgisayar sertifikası yerine 2 yıllık önlisans diplomam geçer değil mi?

Christian, tşkler abi desteğin ve yardımların için tşk ederim :) :)

world56, seçebilirsiniz 6225 kodlarını.

tercıhler yazdırılmıyor sizde de oluyormu ?

tercih klavuzunda farklı kurumların memurluk dereceleri var. kimi 9 / 1 yazıyor kiminde de 7 /1 falan yazıyor. bunlar bilinen memur derece ve kademeleri mi ? faydası yararı vs nedir? hangisini seçmek avantajlıdır.

kkelebek; teşekkürler abla içimi rahattınız tekrar teşekkür ederim.

Acil yardım:((

Slm arakadaşlar engelli memurluk tercihlerine bundan öncekine tercih yapmıştim faka bu kura tercih yapamıyorum eğitim bilgilerini güncelleyin diyor acık öğretim okuyorum orta okul iki dersim orta bitmesi için bunun yüzünden tercih yapamasınız dedıler sayfam acılmıyor gecen dönemkindede acıkdan okuyordum fakat böyle bir sorun yoktu benim gibi olan arkadaşlar varmı YADA NE YAPABİLİRİMlütfen acil cevap yazarsanız sevinirim :((

NETBUS;
Sizin için biraz araştırdım ve anladığım şunlar :) (daha fazla birşey söyleyemeyeceğim ama forumda da aratırsanız daha fazla yorumla ulaşabilirsiniz.)
657 sayılı Devlet Memurları kanununun 36. maddesinde belirtiliyor dereceler ve en yüksek kaça yükseleceği.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.657.pdf
Buna göre, lise mezunları 13'den, önlisanslar 10'dan, lisanslar 9'dan başladığı belirtilmiş.
Siz bunlardan 8'den atansanız dahi, 9 derecesinden alacaksınız maaşınızı kendiniz yükselmediğiniz sürece. (Madde 45)

salim52;
geçen dönem ortaokul değil de, ilkokul olarak mı kayıt yaptırmıştınız acaba? bu sınavda kaydınızı ortaokuldan yaptırmışsanız mezun olmadığınız için yapamazsınız. mezun olduktan sonra atama yapılırsa o zaman tercih yapabilirsiniz.

tercih sırası

merhaba
tercihlerdeki sıra önemli mi? (klavuzdaki açıklamayı yazmayın onu okudum ama pekte aydınlatıcı değil. )
misal ben 98 puan aldım diyelim. benim 20. tercihime yazdığım bir kurumu 97 puan almış biri 1. tercihine yazarsa hangimiz atanırız?(sadece 2 kişi olarak yazdığımızı düşündüğümüzde)
yani benim anladığım şu: iki kişi tarafından tercih edilen o kuruma atanacak aday; en yüksek puanlı ama 30 tercihinden birini orası yazan kişi olarak atanır. o kuruma ondan daha yuksek puanlı bir kişi tercih etmezse orayı o kişiden tercih sıralamasında önce yazsa da puanı yuksek olan aday atanır. bu benim anladığım ve ayrıca atanmış devlet memuru olan tanıdıklarıma sorduğumda aldığım cevap ama emin olamadım çünkü aksini söyleyenlerde oldu. eminim bazı kişilerin de aklına bu konu gelmiştir.

97 'nin yazdığı yer 1 kişi alıyorsa ve 98 olan 20. tercihe kadar atanamamışsa önce 98 gider.
98 daha önceki tercihlerinde giderse, ve 97'den yüksek puan tercih etmemişse 1. tercihle gider. 97 olan.
şöyle düşünün yüksek puanları sıralayın
99
98
97
diyelim,
99'un ilk yazdığı yer 1 kişi alıyorsa sadece 99 olan gider.
daha düşük olanlar ilk tercihinde yazdığında ilk tercihine gitmemiş olur ve 2. ye bakılır.
2. tercihte 2 kişi alınıyorsa, 98 yazdı diyelim ilkini bu gider, 1 kişilik boş yer kalır, burayada en yüksek puanlı olan ilk sıraya yazan gider gibi düşünün....

salim52;
geçen dönem ortaokul değil de, ilkokul olarak mı kayıt yaptırmıştınız acaba? bu sınavda kaydınızı ortaokuldan yaptırmışsanız mezun olmadığınız için yapamazsınız. mezun olduktan sonra atama yapılırsa o zaman tercih yapabilirsi

evet geçen dönemde acıktan orta okul okuyorum demiştim orta okul mezunu degdim kı benı neden orta okullu yazsınlar anlamadıkm bu işi yaçok sacmalamışlar orta okulu bitirmem lazım kı orta okullu olayım ben şimdi bu sene tercih yapamıcakmıyım kelebek hanım arayabilecegimiz bir telf felan yopkmu ya yardım istyorum bu sorunu cözmem lütfen:((

Benim yazdığım ornekte yani yüksek puan alan ama tercih sırası ilk olmasa bile o kişi atanır. O zaman tercihlerde sırasından cok puan onemli. Benim yazdığım yerlere benden düşük puanlı kişiler önce tercih etse de ben kaçıncı tercihte yazarsam yazayım ben atanirim. En başta tercih sırası önemli denmis ama bu durumda bunun önemi ortadan kalkıyor.

neysen86, puan tabiki önemli. herkes kendi puanına göre tercihlerini sıralaması açısından önemli olduğuna dikkat çekilmek isteniyor yalnızca.

salim52, ortaokul mezunu olarak kaydedilmişseniz mezun olana kadar tercih yapamazsınız. Mezun olduktan sonra kura ile atama yapılırsa katılırsınız. ÖSYM bürosu yakınsa yarın son gün erkenden gidip sorun. Biz bilgilerinizi görmeden birşey diyemeyiz, benimkisi sadece tahmindi. Sebebi bu olabilir diye. ÖSYM eğitim bilgilerinizde ortaokul mu, ilkokul mu yazdığına bakabilirsiniz. ÖSYM'Yi arayabilirsiniz telefonla da yine.

Üst Alt