Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS branş sıralaması açıklandı!

ÖSYM, EKPSS branş sıralamalarını yayımladı.

merhaba !...
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girerek, 'Sınav Başvurularım' başlığından EKPSS'ye tıkladıklarında, yeni eklenen 'Branş Bazında Sıralama'ya tıkladıklarında branş sıralamalarını öğrenebilirler.Ben önlisans sigortacılık mezunuyum buna göre EKPSSP2 Puan Türünde 66,57756 puan ile SİGORTACILIK alan(lar)ında 6. sıradasınız diye bir sonuca vardım bu yerleşenlerin dışında bir taratma sonucu ulaştım bu ne demek oluyor sizce?

bu branş, mezun olduğunuz bölümde sınava giren adaylar içinde kaçıncı olduğunuzu gösterir. sizden yüksek puan alan sigortacılık mezunu 5 kişi varmış. mesela, sigortacılığa özel kadro açılsa, sadece o bölüm mezunları başvurabilir ve aranızda yarışırsınız... 7 kadro açılsa yerleşirsin.. 3 kadro açılsa senden yüksek puan almış kişiler yerleşir... bölümsel kadro açılmayanlar için branşın bir anlamı yok yani...

bilsem sekreterlik okurduk hiç deilse bu bölüm için kurumlar kadro açılıyor yanılmıyorsam ekpss de bazı kurumlar sekreter istemiştibu bölüm mezunu

lisans iktisat için kadro açılıyor mu arkadaşlar 2016 da ilk kez gireceğim pek bir bilgim yok. yani ortalama kaç puan ile atanırım?

benim puanım ortaöğretim 73.708 branş sıralam alan ayrımı olmayanlar 1083 yazıyor
oysa genel sıralama 13000 iken nasıl oluyorda sıralamam 1083 oluyor yoksa bukadar kişinin sınavı iptalmı olumuş

meslek lisesi mezunu değilseniz, bölümsel kadro açılmayan bölüm mezunuysanız branş sıralamasını önemsemeyin..

alan ayrımı olmayanlar tüm liseyi kapsamıyormu

benim sıralamam 13000 idi neden şimdi 1083 yazıyor

csharpci;

Ben de aynı durumdayım. Mezun olduğum mühendislik branşında 1. sıradayım. Mezun olalı 20 yıl oldu. Zamanında değişik yerlere başvurdum ama hem dayım yoktu hem de engelliydim olmadı. 20 yıldır başka bir mesleği yapıyorum. Hadi bugün yine sınav hakkı, sıralamaya girme, tercih vs var diyorum ama değişen bir şey de yok. Benim branşımdan aldıkları yok. Demek ki yanlış branşta okumuşum.

Şimdi Puanımı söylemiyorum X Bölümü X puanı Yerleşenler dahil edilmeden 101. sıradayım.
Dahil edilirse 69. sırada

Şimdi tek tek elimle saydım son atamalarda devlet 142 kişilik bölümüm için alım yapmış. madem 101. sıradaydım ilk atamada neden yerleşemedim ?
69. sıraya geriledim devlet 100-150 kişilik bir ikinci alım yaparsa yerleşebilir miyim ?

Sametylmz;

Ülkenin her kısmına tercih yaptın mı peki ? Acılan bütün kadrolara tercihde bulundun mu yani

Bu arada nitelikli kadro acılmadıkdan sonra sıralama olsa ne olur bende alanımda 6. sıradayım peki neyi ifade ediyor bir hiçi boş muhabbet

30 tercihe 142 kadronun hepsinden mi yazdın? mesela bölümden 10 yer yazdınız ve 10 yer de sizden yüksek kişiler yerleşmiştir... başka ihtimal; bölümsel kadronuzu diğer başka bölümlerde tercih edebiliyordur.. kılavuzda; "eğitim bölümü nitelik kodlarından birine sahip olmak" deniyor.. bunlar aklıma gelenler... tabi bi de ÖSYM'nin baştansavma bir iş çıkarması da olabilir...

142 kişilik kadro bölümsel kadro zaten. tercihlerimdede kendi bölümümü tercih ettim tercih kadro sayısı 78 kişi idi yani 30 tercihimden 78 kişilik bi alanı yazmıştım. benim aklıma ön lisans okuyup puanıyla bi yere yerleşemeyeceği anlayan bnm ortaöğretim kadrosuna tercih yapmış olabilir mi ?

Peki bir soru daha sözleşmeli olan kişiler merkezi yerleştirmelerde açılan kadrolardan faydalanabiliyorlar mı ? misal 5 senedir sözleşmeli çalışıyor ve kadroya alınacak hiç sıralamaya tercihlere sokulmadan kadroya alınıyor mu ? yoksa bu yerleştirmelerden sadece sınava girmiş kişiler mi faydalanıyor ?

o kurumun yönetmeliği ile ilgili bir durum.. örneğin belediye vakıf gibi kurumlar sözleşmeli alıyor, bi süre sonra kadro veriyor. bu kurumun insiyatifinde ve torpille ilgili.. ama, 'engelli sözleşmeli ve EKPSSye girmiş gel kadroya' olayı yok.. Merkezi yerleştirmeler sadece EKPSS puanıyla olur...

o zaman 142 kişilik alana 101. sıradaki ben yerleşemediysem ve sadece 69. sıraya gerilediysem tek bir açıklaması var Önlisanstakiler bnm kadroyu yazdılar. başka mantıklı açıklama yok.

Şimdi inceledim de kesinlikle öyle olmuş çünkü sadece memurluk ve Bilgisayar bölümüne ağırlık verilmiş. buda puanı olan neredeyse bütün ön lisanstaki aynı branşa sahip olduğum kişilerin tercihleriyle doldurulmuş. Şimdi bu olayı tam anlamıyla kavradım. tek ihtiyacın olan bilgi ön lisans programında branşımla ilgili yerleşmeyen aday sayısı. artık onlarla da yarışıyoruz. Yeaaahh camoonnnnnn :D

selamün aleyküm ben düz lise sosyal bilimler mezunuyum 1800 küsürüncü sırdasın diyor normal sıralamda 9000 sıralardayım aldığım puan 76 ben hic bir sey anlamadım bu olaydan birisi anlatırsa sevinirim

Üst Alt