Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS branş sıralaması açıklandı!

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Bilindiği üzere, 2014 EKPSS 27 Nisan 2014 tarihinde yapılmış ve sonuçlar 9 Mayıs 2014 tarihinde açıklanmıştı.

Ancak, ÖSYM, KPSS'de olduğu gibi, EKPSS branş sıralamasını yayınlamamıştı. ÖSYM, EKPSS branş sıralamalarını neden yayımlamıyor? başlıklı haberimizde bu konuyu dile getirmiştik. Yaptığımız haber ses getirdi ve ÖSYM branş sıralamalarını yayımladı.

Engelli adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girerek, 'Sınav Başvurularım' başlığından EKPSS'ye tıkladıklarında, yeni eklenen 'Branş Bazında Sıralama'ya tıkladıklarında branş sıralamalarını öğrenebilirler.

EKPSS branş sıralamaları yayımlandı

EKPSSP1 Puan Türünde 90,52125 puan ile ALAN AYRIMI OLMAYANLAR alan(lar)ında 151. sıradasınız EKPSSP1 Puan Türünde 90,52125 puan ile ALAN AYRIMI OLMAYANLAR alan(lar)ında 58. sıradasınız. İlk sıralama ''ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde kadrolu pozisyonlara yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin'' kutucuğunu işaretlemeden diğeri işaretlediğimde oluşan sıralama...

Mezun olduğum mühendislik branşında 1. olmuşum. Ama malasef mühendis kadrosu olmadığı için düz memur olarak atandım. Bizim branştan madem kadro vermeyecektiniz niye o branşı üniversiteye açtırdınız ? Kaç yıl boşuna mı dirsek çürüttüm. bilseydim böyle olacağını açıköğretim okurdum. Daha az masraf daha az emek daha az nice şeyler vererek Açıköğretim okusaydım keşke. Yazıklar olsun böyle sisteme. ve bu sistemi getirenlere...... Ben ve benim gibiler Hakkımızı helal etmesek napacak bunlar ?

EKPSSP2 Puan Türünde 74,87619 puan ile BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA alan(lar)ında 63. sıradasınız

Bu ne demek oluyor hiç bir şey anlamadım yardımcı olur musunuz ?

İkinci atamalarda düz memur olarak atananların mühendislik kadrolarını da tercih etme imkanı getirseler ve her mühendislik branşından (diğer branşlardan) kadro açsalar nasıl olur ? Önce mühendislik ve uzman kadroları tercih edilsin. Sonra düz memurluk kadroları tercih edilsin. Yani mühendisliğe geçen düz memurların kadrolarıda yanmamış olur.

o kutucuğu işaretlemediğimde 240 diyo işaretlediğim de 124 diyo :D tek işaretlediğim alan ayrımı olmayan bölümler kutucuğu birde :D iyi gibi ama milli sporculuk belgesinden daha umutluyum inşAllah olur :D

csharpci'ye katılmamak mümkün mü? 2 yıllık Kontrol Otomasyon bölümü okuyorum, 4.yılım hala bitiremedim. Dersleri ölüm gibi 80 kişilik sınıfta 15 kişi mezun oldu yarısı okulu bıraktı. Devlet bu bölüme kadro bile açmıyor. Ben düz memur olarak tercih yapıcam 2016 ekpss sinden sonra. Keşke açık öğretimden üften püften bi bölüm okusaydım. Aynı şeye denk gelicekti. Yazık çok yazık bana ve benim gibilere..

Nedir bu arkadaşlar tam olarak açıklayabilir mi birisi tam olarak anlayamadım, Kendi branşında derecelendirme mi ?

farukkck;
bilgisayar ve programlama bölümüne özel kadro açılırsa 62 kişiyle yarışacağın anlamına geliyor...

Meb onaylı bilgisayar işletmeni sertifikam var. Bu sistemde hangisini tiklemem lazım ya da böyle bir seçeneğim yok mu? sadece meslek liselilerin ilgileneceği bir konu mu bu?

EKPSSP1 Puan Türünde 83,74574 puan ile MÜZİK alan(lar)ında 1. sıradasınız

Hahaha bir de işime yarasa :D

peki bu ne demek oluyor bunu nasıl anlamalıyım açıklayacak arkadaş varmı ???

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde kadrolu pozisyonlara yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin

EKPSSP1 Puan Türünde 76,9375 puan ile ALAN AYRIMI OLMAYANLAR alan(lar)ında 747. sıradasınız

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde kadrolu pozisyonlara yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin

EKPSSP1 Puan Türünde 76,9375 puan ile ALAN AYRIMI OLMAYANLAR alan(lar)ında 911. sıradasınız

Alan- bölüm kısmını ilk seçenekte 1-2 tane seçmişseniz ikinci değerlenmenizde farklı bölüm seçmişseniz farklı sonuç çıkmıştır.

Plumeria;-

yok hayır ilk seçenekde 1- tane seçtim sadece düz lise alan ayrımı olmayanlar diye seçtim ve birde

ilk seçenekde yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin seçtim

Şimdi size bir sorum olacak bu sınava girdiğim de Lisede okuyordum son sınıf öğrencisiydim şimdi üniversiteden mezun oldum lisede büro yönetimi ve sekreterlik bölümünden mezun oldum üniversiteden ise tıbbi dokümantasyon bölümden mezunum hangisi geçerli olacak?
Tahminen lisede ki olur diye düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

EKPSSP1 Puan Türünde 71,84557 puan ile BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK/BÜRO YÖNETİMİ ALANI VE DALLARI/BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI VE DALLARI alan(lar)ında 28. sıradasınız

Hadi hayırlısı olsun hepimiz için :)

Myserty94;

lise kadrolarından tercih yapıcaksın puan türün lise zaten atanırsan eğer diplomayı kuruma verip derece yükselmesi olur.

bence genel sıralamayı yayınlaması daha mantıklı olur bu sıralamadan pek bir şey anlaşılmaz örneğin atama yapılmadan önce benim sıram 8126 idi şimdi atanan arkadalşardan sonra sıralamam nasıl oldu şimdi kaçıncı sıradayım
onu bilmek isterim forum yöneticileri ve ankarada olan arkadaşlar ösym ye bunu iletirlerse insanlar daha sağlıklı bir öngörüye sahip olur

Siz de BİMER'e yazabilirsiniz bu durumu.
Ve size katılıyorum. Çoğu kişi kendi bölümünde kadro açılmayacağı için düz memurluk vs seçecek, zorunda kalacak
Bu uygulamanın hiç bir yararı yok.

'Alan ayrımı olmayanlar' düz lise mezunu olanlar demek.

Branşı baz aldığı için düz lise mezunlarında ne kadar doğruyu göstereceği tartışma konusu şuan için. Biz tek tek saydığımızda çıkan sayıyla, ÖSYM'nin sıralamasında en az 100 kişi farkettiğini gördüm ama tercih edemeyecek olanları da düşünürsek hangisine güvenmem gerektiğini hala bilmiyorum :)

Arkadaşlar zannedersem ösym genel listeyi yayınladığında herkes daha sağlıklı düşünecek yani biz ekpss yapılıp sonuç açıklandığında sıramız atıyorum 8 bindi atanan arkadaşlardan sonra bu sıralamamız nasıl oldu önümüzde kaç kişi kaldı asıl bilinmesi gereken açıklanması gereken bu bence ösym genel sıralamayı yayınlamalı artık

Hesapla butonun yukarısında yer alan : [FONT=arial]ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirmelerde kadrolu pozisyonlara yerleştirilen adaylar sıralamaya dahil edilmesin [/FONT]kısmı ne anlama geliyor ? Burayı işaretlersem 23. sıra işaretlemezsem 26.sırada oluyorum bu seçenek ne anlama geliyor ? Bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

bu bence kadrolu olupta tekrar sınava girenleri devre dışı bırakıyor işaretlemesende dahil ediyor

Arkadaşlar bu sıra bence hiç bir şey değil asıl olan genel sıralama o yayınlanmadan kimse ne olacağını tahmin edemez

Üst Alt