Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Benim duyduğum bir habere göre; örneğin ben 90 aldım, sen 80 aldın diyelim. 2.basamak olarak mülakat var. Sen mülakatta benden daha başarılı olursan seni alıyorlar. Bunu normal kpss için duydum ekpss'yi bilemiyorum. Doğruluğunu da bilmiyorum sadece duyduğumu söylüyorum.
Sabah gazetesinin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen alımlarında uygulanan sözlü sınav sistemi artık tüm kamu kurumlarına yaygınlaştırılacak. İlk uygulama Sağlık Bakanlığı'nda 2017'den itibaren başlıyor.
Sözlü sınavla birlikte ÖSYM'nin merkezi yerleştirme sistemi de sona ermiş olacak. Bundan sonra memur olmak isteyenler sözlü ve mesleğine göre uygulamalı sınava girmek zorunda kalacak. Böylece merkezi yerleştirme yerine kurumsal alım uygulanacak. Kamuda ilk defa görev yapacaklar için ayrıca güvenlik ve arşiv soruşturması da yapılacak. Güvenlik soruşturması neticelendirilmeden hiçbir aday kamuda memur olamayacak.
KPSS ve mülakat olacağı şeklinde haberler ancak kamuya tüm alımlarda mülakat ile alım şeklinde belirtildiği için ekpss'yi de kapsayacaktır büyük ihtimalle şu anda net birşey yok detaylar yakında çıkacaktır.