Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
karargahx arkadaşım olayı çok güzel belirtmiş ben o paranın yarısıyla geçinmeye çalışan kişileri bilirim
ve lütfen tercihlerinizi süre bitmeden kimseye söylemeyin bu sizin eksi sonuç getirir
herkesin şehrine yerleşeceği bir durum var ortada zaten... Ne alaka en sacmalıyorsnuz? Memurluk kadroları için haklısınız eyvallah fakat şöyle bir durum var ortada Hizmetli kadroları bence her şehirde yeterli miktarda atanmış ve bana göre "Herkesin kendi şehrine atanması sağlanmış" Atanıpta gidemeyenler var kadrolar boş kalıyor ve başkalarının gidebilecek olanların hakkını yiyorlar... AYNI ŞEYİN OLMASINI KADROLARIN BOŞ KALMASINI MI İSTİYORSUNUZ? karargahx ... yalan söyleyip söylememek senin veya diğer arkadaşların karakterine kalmış... Dediğim gibi herkes kendi şehrini yazsa en başa zaten sıkıntı kalmıcak...
Arkadaslar bi cvp verin kalorifer atesleyici ve bilgisayar isletmenlik var 77 puan la ne olur kalorifer tercihi icin iklimlendirme mezunu olmak sart mi
Benim puanım 90 ve üzeri olsa hiç acımam çakarım ilk yirmiye memuriyeti. Her yerde yüksek puanlı arkadaşlar hizmetli yazacağından bahsediyor. İşin garibi bu gerçek olursa riske girip düşük puanlı memuriyet yazan arkadaşlar yok artık diyeceğimiz puanlarla memuriyeti kazanabilir. Bir önceki ömss'de böyle durumlar yaşanmıştı. Atamalar sonrası bakalım ne süprizler bekliyor bizi.
Kurumların hizmetli kadrolarında atanan tekerlekli sandalyeli sertifikalı ağır engelliye ne iş verirler.
Tekerlek li sandyeli adam masa başı is yapar ağır engelliler ede öyle işler verirler heralde. Bende öyle yapıcam zaten ilk 25 tercih memuriyet kalan 5 tercih hizmetli .
@emrebey19 6297 kodu yani yalnızca kalorifer ateşçiliği isteniyor olarak görülüyor.
Tercihlerinizi ÖSYM'ye girdikten sonra en altta yine kodlar çıkar. Oradan en son kontrolünü yaparsınız yeniden.
@duygu_tab bir önceki yorumumda dediğim gibi, doğu diye şartlamayın kendinizi. Devlet Personel Başkanlığı'nda yer alan robottan, ya da yarın ÖSYM'den yayınlanacak kadroların listesinden bakın ve ona göre yazın. Doğu illeri bu atamada çok yüksek almıyor diye belirtmiştim.
@K.Altun sertifika kodu olmadığı için atama esnasında birşey anlam ifade etmez. Ama gittiğin kurum sorarsa ya da sen söylersen bilemiyorum ne şekilde davranırlar. Bunu uzun vadede yaşayıp göreceğiniz inş atanırsak ama, tekerlekli sandalye için masa başı, santral ve evrak işleriyle ilgili verdiklerini söylüyorlar. Birkaç gündür ben de araştırıyorum.
@karargahx
Birader memurlar netteki karagahx senmisin, orada puanım 90 hizmetli yazacağım demiştin hatta çevredeki okula gidip hizmetlinin yaptığı işi filan sormuştun. Burada memuriyet yazacağım demişsin. Son kararın ne yoksa hala araftamısın.
Dediğim gibi senin puanın çok iyi ben olsam o puanla memuriyet yazarım.
@KKELEBEKK
Kısmet hanım, işe girdikten sonra amirine söylersen faydası oluyormuş yoksa dediğin gibi 2001'de sertifika istemiyorlar.
[FONT=sans-serif]Geçmiş tecrübelerde gördük ki [/FONT][FONT=sans-serif]EKPSS[/FONT][FONT=sans-serif] tercihinde kimse puanına güvenmesin 91/92/93/94 /95 puanlar dahada dikkatli olmalı ; bu puanları alan arkadaşlardan yanlış tercih den dolayı açıkta kalan da çok fazla oluyor ... puanlarına güvenip dengesiz dikkatsiz tercih yapıyorlar ondan sonra yüzlercesi açıkta kalıyor . o 95 le atanamaz ken bir diğeri 75 le atanıyor ... Şunu unutmayın sıralamanız 2 olsa hala önünüz de 1 kişi var .. 30 tercih hakkımız var değilmi , Bu tercihtede diyelim önüzdeki herkes atandı sizinde güncel sıralamanız diyelim ki 31 . sıra diyelim . Ha buna da kesinlikle emin olamayız . Tercih yaparken şunu ASLA UNUTMAYALIM Biz otuz birinci sıradayız ve 30 tercih hakkımız var ... önümüzde Hala otuz kişi var (30) bu ne demek biliyormusunuz . binlerce kadroda açılsa bu otuz kişi benim tercih ettiğim ettiğim kadroları tercih edebilir , bende açıkta kala bilirim . ben 31 . ci sırada atanamazken 30 bininci sıradaki kişide tesadüfen atana bilir . O sebepten Tercihlerinizde bolca Hizmetli yazıp bu riski daha çok dağıtın .bunun nedeni bir elin 5 parmağı kadar memur kadrosu var böyle bir durumun yaşanması çok doğal ... hepimiz için .. yazının devamını da iyi okuyun [/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetlerdeyim " [/FONT] [FONT=sans-serif]Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokca Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen full hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' lerde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası [/FONT][FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT] [FONT=sans-serif]arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur [/FONT]
[/FONT]Dikkat! EKPSS tercih sürecinde gözden kaçanlar ve dikkat edilmesi gerekenler..?
1).En öncelikli formda EKPSS puanınızı paylaşmayın .Paylaşanların büyük çoğunluğununada itibar etmeyin . Neden mi Biri sizin puanınızı öğrenerek bunu tercih sürecinde kendi menfaatleri için kullana bilir, sizi tuza düşüre bilir . Geçen ömss de benzer durumlar yaşandı . Kısa bir örnek , Arkadaşın biri bir sertifikayla ilgili başlık açtı , Nadir bir sertifika ve O sertifikada bende de var . Ama bu başlık açıldı ya oradan , o yazıyor bende bu sertifika var puanın 85 öbürü oradan yazıyor karabük benim kimse yazmasın puanım 87 .. öbürü ordan başka yorum diğeri başka yerden uçan kaçan .. kadro sadece 5 tane 2. tercih 2. atama . Ben şahsım bu yorumlardan etkilendim ,o kadrodan atanamama pahasına 1 tanesi işaretledim puanım 80 lerdeydi . Ne oldu biliyormusunuz , o kadra 77 puanla atama oldu . 77 puanla benim aram da tam 5 bin kişi var .. o 85 aldım diyen adi terbiyesizler nerde ...
2) Hangi şehri ve Kadroyu tercih edeceğinizi sakın söylemeyin , Şehir ismi sakın ha paylaşmayın insanın aklına iş düşüyor hiç tercih etmeyeceksede o şehri tecih edip senide hakkından ediyor , Arkadaşın biri ilk atamada Karadeniz ve bir kaç doğu ilini içeren bir başlık açtı , oralarda izdiham oldu ,zannedersiniz atama puanları türkiyenin en gözde yerleri , aslında TÜRKİYENİN en zor yaşana bilir bölgeleri. ...
3) Kimse üzerine alınmasın , şu puanı bu puanı aldım diyenlere de pek inamayın bu form 90 aldım deyip ne 70 puanlar düşenleri gördü
4) siyasi yorum ve tartışmalardan kaçının .
Arkadaşlar ; Bu başlık da dile getirdim ; Bu tamamen bana öznel bir durum . başka kişileri bağlamaz sadece fikir verme amaçlı.
ArkdadaşlaR BUNU İYİ OKUYUN BİLGİ SAHİBİ OLURSUNUZ ....[FONT=sans-serif]Geçmiş tecrübelerde gördük ki [/FONT][FONT=sans-serif]EKPSS[/FONT][FONT=sans-serif] tercihinde kimse puanına güvenmesin 91/92/93/94 /95 puanlar dahada dikkatli olmalı ; bu puanları alan arkadaşlardan yanlış tercih den dolayı açıkta kalan da çok fazla oluyor ... puanlarına güvenip dengesiz dikkatsiz tercih yapıyorlar ondan sonra yüzlercesi açıkta kalıyor . o 95 le atanamaz ken bir diğeri 75 le atanıyor ... Şunu unutmayın sıralamanız 2 olsa hala önünüz de 1 kişi var .. 30 tercih hakkımız var değilmi , Bu tercihtede diyelim önüzdeki herkes atandı sizinde güncel sıralamanız diyelim ki 31 . sıra diyelim . Ha buna da kesinlikle emin olamayız . Tercih yaparken şunu ASLA UNUTMAYALIM Biz otuz birinci sıradayız ve 30 tercih hakkımız var ... önümüzde Hala otuz kişi var (30) bu ne demek biliyormusunuz . binlerce kadroda açılsa bu otuz kişi benim tercih ettiğim ettiğim kadroları tercih edebilir , bende açıkta kala bilirim . ben 31 . ci sırada atanamazken 30 bininci sıradaki kişide tesadüfen atana bilir . O sebepten Tercihlerinizde bolca Hizmetli yazıp bu riski daha çok dağıtın .bunun nedeni bir elin 5 parmağı kadar memur kadrosu var böyle bir durumun yaşanması çok doğal ... hepimiz için .. yazının devamını da iyi okuyun [/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Dostlar Kadroların neredeyse tamamı hizmetli kadrosu ;ben bu güne kadar engellilerin hizmetli olmasını hiç bir zaman tasrif etmedim , uygunda bulmadım . onlarca yazınla makalemle ; özel açtığım başlıklarla da , gerekçeleriyle delilleriyle dile getirdim eleştirdim . Ama görünüyor ki sessimizi gerekli yerler duymamış , duyuramamışız . olur ne yapalım dünyanın sonu değil ya ....benim memurluk da 2. yılım İki yıldır Yardımcı Hizmetlerdeyim " [/FONT] [FONT=sans-serif]Yardımcı hizmetli de 657 memur statüsünde ama görev mahiyeti farklı " ... onca yaşadığım olumsuzluğa zorluğa rağmen Ama dönüp ardına bakınca devlet güvenceli bir işte çalışmak çok güzel .zaman akıp gidiyor hayatınıza bir düzen bir intizam geliyor . O sebepten tercih yaparken öncelikle kendi ilinizde ne kadar boş kadro varsa onu yazın , bu çok önemli .Gurbet yani yaşadığın şehir dışı bir şehir normal bir birey için öyle zor ki , Bir Engelli için inanılmaz şartlarda ağır . İkinci olarak kimse sakın puanına güvenmesin ; 90 üstü puanlar kesin ve net atanmak için Atanmak için ;Zaruri bir sebepleri yoksa çokca Hizmetli kadrosu yazsın ve kesin atanmak isteyen full hizmetli yazsın ;ve gine tekrarlıyorum ilk etap da kendi şehrinizde ne kadar kadro varsa onu yazın . Eğer puanınız 93/94' altındaysa eğer atanmak istiyorsanız bir tane bile memur kadrosu yazmayın ; Nedeni Memur kadrosu 95' lerde bile riskli . onların bile önce kendi memleketleri , sonra ise kesinlikle %70 / %80 lere yakın hizmetli kadrosunu tercih etmesi uygun ve akılcı olur . 3. olarak da Bu arada Kamu hastanelerinde de Yardımcı Hizmetli yok ... Oraya yardımcı hizmetli bile atarsanız da kamu hastanelerin de memur olarak değerlendiriliyorsunuz ;kamu hastanelerinde yardımcı hizmetli kadrosu yok .bakın bu çok önemli tercih yaparken çok dikkat edin buna ...4. olrakta Hizmetli memur maaşı arkadaşlar maaş 1800 ila 1900 tl arası[/FONT][FONT=sans-serif]Küçümsenecek bir rakam değil .Eğer kendi şehrinizde ailenizin yanında iseniz büyük para :Evli ve çocuğun varsa 2100 lirayı bulur .Memurun Maaşıyla arada pek fark yok ...Kamu hastanelerinde artyı döner sermaye , Bazı kurumlarda Artı binliraya yakın ikramiye benzeri bir ödeme var .[/FONT] [FONT=sans-serif]arkadaşlar altaki lingide tıklayıp inceleyin faydası inanın çok olur [/FONT]
[/FONT]Dikkat! EKPSS tercih sürecinde gözden kaçanlar ve dikkat edilmesi gerekenler..?
1).En öncelikli formda EKPSS puanınızı paylaşmayın .Paylaşanların büyük çoğunluğununada itibar etmeyin . Neden mi Biri sizin puanınızı öğrenerek bunu tercih sürecinde kendi menfaatleri için kullana bilir, sizi tuza düşüre bilir . Geçen ömss de benzer durumlar yaşandı . Kısa bir örnek , Arkadaşın biri bir sertifikayla ilgili başlık açtı , Nadir bir sertifika ve O sertifikada bende de var . Ama bu başlık açıldı ya oradan , o yazıyor bende bu sertifika var puanın 85 öbürü oradan yazıyor karabük benim kimse yazmasın puanım 87 .. öbürü ordan başka yorum diğeri başka yerden uçan kaçan .. kadro sadece 5 tane 2. tercih 2. atama . Ben şahsım bu yorumlardan etkilendim ,o kadrodan atanamama pahasına 1 tanesi işaretledim puanım 80 lerdeydi . Ne oldu biliyormusunuz , o kadra 77 puanla atama oldu . 77 puanla benim aram da tam 5 bin kişi var .. o 85 aldım diyen adi terbiyesizler nerde ...
2) Hangi şehri ve Kadroyu tercih edeceğinizi sakın söylemeyin , Şehir ismi sakın ha paylaşmayın insanın aklına iş düşüyor hiç tercih etmeyeceksede o şehri tecih edip senide hakkından ediyor , Arkadaşın biri ilk atamada Karadeniz ve bir kaç doğu ilini içeren bir başlık açtı , oralarda izdiham oldu ,zannedersiniz atama puanları türkiyenin en gözde yerleri , aslında TÜRKİYENİN en zor yaşana bilir bölgeleri. ...
3) Kimse üzerine alınmasın , şu puanı bu puanı aldım diyenlere de pek inamayın bu form 90 aldım deyip ne 70 puanlar düşenleri gördü
4) siyasi yorum ve tartışmalardan kaçının .
Arkadaşlar ; Bu başlık da dile getirdim ; Bu tamamen bana öznel bir durum . başka kişileri bağlamaz sadece fikir verme amaçlı.
[FONT=sans-serif]Nezaketiniz için çok teşekkürler arkadaşlar ; Hakkının Hakkını Haklıya vermek lazım ..Zor bir süreç İnsanlar çoğu zaman olayı tam algılayamıyor . durumun ehemmiyetinin farkında olmuyor . bugün [/FONT][FONT=sans-serif]ekpss[/FONT][FONT=sans-serif]de 70 üzerinde memur kadrosu seçeneği var . bu puanlama da çok büyük değişkenliğe sebep olur . öyle ki 90 üstü puanlar açıkta kalır . 80 lerle bu kadrolara yerleşen olur . o sebepten çok dikkatli tercih yapıp bir yerlere yerleşin . En azından Hizmetli de olsanız Bir daha ki [/FONT][FONT=sans-serif]Ekpss[/FONT][FONT=sans-serif] ye gine girersiniz En azından ozamana kadar hem maaş alır hemde stajyerlik derdinden kurtarırsınız [/FONT][FONT=sans-serif] Maaş da Hiç fena olmuyor , bizim ikinci sene doldu . Ve Şunu Hiç unutmayın ; Bildğim kadarıyla fakat şu an Resmi olarak Emin değilim Kamu Hastanelerine Hizmetli Atansanız Onların memur hizmetli Kadrosu yok . O şu demek Onlar Hizmet Alımı yapıkları için sizler Temizlik vb işler uğraşmıyorsunuz ; Farazi fikrim büyük ihtimal bir masa bir bilgisayar başında oluunuyorsunuz . bu çok önemli dikkate alın .[/FONT]
Peki arkadaşlar burda ilk defa memur olacak bi hevesle tercih yapacaklar,hiç düşünüyormusunuz halen memur ama yine bizim gibi tercih yapacaklar da buna dahil oldugunu kurumunu begenmeyenler yada yer degişmek için tercih hakları var bu aslında kurumlar arası devir daim yapılıyor gibi bişe..
Pek önemli değil ki @sonbahar.44 çünkü onlarda sınava girdi ve belli bir puan aldılar. Bizim gibi puanlarına göre tercih yapacaklar.
Burada önemli olan belgelere ve yapabileceğimiz işlere dikkat etmemiz.
Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve http://www.engelliler.biz/forum/ozurlu-memur-secme-sinavi-omss-29-nisan-2012/119876-engellilere-mujde-ve-kotu-haber-meb-gorevde-yukselme-ve-yer-degistirme-sinavi-aciyor.html
Arhadaşlar yukardaki lingde buna ve benzer durumlara ilişkin başlık açtık ,fakat bir çözüm olmadı .... ha bu arada engelliler artık tayin için yeni tercih yapmıyor , . nedeni Asaletini alan tüm engellilere bir kereye mahsus tayin hakkı verildi . zaten sağlık ve benzeri konumlardan da devamlı suretle yerdeğişimi ve tayin asaleti beklemeksizin gerçekleşiyor . Mevcut İktidar bu konularda bayağı iyileştirme yaptı . Fakat Engellilerin görevde yükselmesi çalışma şartları bir türlü istenilen düzeni almadı ..
Ankara Üniversite'sine orta öğretimden memur olarak 79,80 puan ile atanan memur var çok ilginç burda 85 alıp atanamadım dıyen var 90 alıp atanamadım diyen var