Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 yine ertelendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hnr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
bugün (08 Eylül 2020) yapılan bir duyuru ile sınavın ertelendiği belirtilmiş. yeni sınav tarihi henüz belli değil.

Başkanlığımızca 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (EKPSS) uygulanma tarihi, Sağlık Bakanlığı “COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu”nun sınavın ilerleyen bir tarihte yapılması önerisi doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulunca yeniden belirlenerek adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır. Sınav için ek başvuru tarihi ile kuraya katılacak adayların başvuru yapacağı tarihler de sınav tarihine göre yeniden düzenlenerek duyurulacaktır.

https://www.osym.gov.tr/TR,19465/2020-ekpssnin-uygulanma-tarihine-iliskin-aciklama-08092020.html

kamu daki engelli açığı istenildiğine göre o zaman 2018 de sınava girenler biraz bakanlık önünde vs bastırırsa seslerini duyurursa 3 üncü atama kesin olur

olan yeni sınava girenlere oluyor bu sefer
çünkü her gün yeni rapor alıp ekpss ye girecekler (çünkü duyuruda ek başvuru yapılacak diyor) bu çok kötü rakip demek

kimse kusura bakmasn bana kızmasın insanların moralini bozma demesin
2018 sınava girenlere talihsiz şansız diyorduk ama beterin beteri oluyor 2020 sınavına girenlere yapılan bu zulümdür kardeşim yapmayın etmeyin
her sınav yapılırken virüs yok da bu ekpss sınavında mı var

Bu karar kesinlikle yanlış ve tek kelime ile alay etmektir. Yazıktır günahtır. Başka da birşey demiyorum..

3. atama olursa 2020 sınavı için atama düşük olacaktır. her durumda engelli mağdur oluyor. yeterli kadro ayrılmıyor. aylar öncesinde yapılması gereken bir sınav, mecburi sebeplerle erteleniyor, bu sınav için zaten süreç tamamlanmışken tekrar başvuru almaları haksızlık ve saçma. ek başvuru neden alınıyor? bunun mantıklı bir açıklaması yok. mevcut kişilerden, bilgilerini güncellemek isteyenlere izin verilmeli, yeni başvuru olacaksa, ek kadro ayrılmalı.

muhtemelen aşı uygulanıp, salgın kontrol altına alınmadan bu sınav yapılamayacak. bu da kısa bir süre içinde gerçekleşebilecek bir durum değil.

Arkadaşlar, kura başvuruları 13-26 Ekim 2020, geç başvuru tarihi de 10-11 Kasım 2020 tarihine ertelenmişti orada geçen bir kelime hatası sanırım, çünkü ek başvuru diye bir şey yok şimdiye kadar yapılan ekpss sınavlarında ek başvuru diye bir şey olmadı, orada geçen ek başvuru geç başvuru olacaktı sanırım yazım hatası sonucu öyle olmuş, yukarıdaki yazı aşağıdaki gibi olacaktı.

Sınav için geç başvuru tarihi ile kuraya katılacak adayların başvuru yapacağı tarihler de sınav tarihine göre yeniden düzenlenerek duyurulacaktır.

Alınan bu kararın sağlık vs. durumları göz önüne alınarak alındığına inanmıyorum. Atama bekleyen daha fazla insan başımızı ağrıtmasın diye böyle geçici çözümlere başvurarak bizim dalga geçiyorlar resmen. Kaldı ki ben bu sınav için tazminatımı yakıp işten ayrıldım ve aylardır hazırlanıyordum. Son olarak ÖSYM yetkili kademelerinin aldığı maaşta gram payım varsa haram zıkkım olsun.

#EKPSSErtelenmesin başlığıyla sosyal medyada sesimizi duyurmaya yardımcı olun.

pazar günü kpss lisans sınavında sınfta bütün sıralar dolu dip dibe girdik sosyal mesefa lafta kaldı. Neden ertelemediler çünkü orada milyonlarca öğrenci vardı tepkiyi göze alamadılar. Ama engellilerin sınavını şıp şak diye ertelediler. Vakanın azaldiği dönemde neden yapılmadı sınav burada işsizi, işten ayrılıp aylardır sınava hazırlanan kişilerin emeği çöp olup gitti artık önemi kaldı mı sınavın? zaten çok büyük alım olacak diye beklentimizde yok yani kendimizi sınavla avuttuk 2019 ta %3 kadroyu doldurmayanlar 2020 de kaç kişilik kadro acacaklar ki

Neyi istediginizi bir kere daha dusunun bence itiraz etmeden once. Anliyorum cok sıkıntılı bir surec ancak su an olaganustu bir durum yasiyor tum dunya. Bazi kararlar keyfi verilmiyor. Zaten ellerinde olsa her sey serbest olacak ama hastalik cigirindan cikmis durumda. Birazcik sabretmeniz gerekiyor hayatiniz emin olun o sinavdan daha onemli. Lutfen bana baska yerler acik demeyin.acik olan yerlere gitmek kisinin istegine bagli. Eger ki zaten zamaninda bu kafadan ciksaydik ve herkes evinde oturabilseydi su an bu kadar zor durumda olmazdik. Ama bundan sonrasi bizim elimizde.

Miraç61 giren kisi sayisiyla alakasi yok engelliler/kronikler cok daha buyuk risk altinda. Kpssye giren saglikli bir genc hasta oldugunu anlamadan atlatabilir. Ama ekpssye giren binlerce insan ilac icmek zorunda. Cogunun bagisikligi dusuk ve atlatamazlar. Bir de bu açıdan dusunun. Ayrica kpssye girebilecek durumdaymissiniz. Umarım sinavi kazanirsiniz da ekpssyle bir kisinin onunu kapatmamis olursunuz.

Son düzenleme:
Allah kahretsin bee şu sınav biran önce olsada bitse bu şekilde beklemek çok strese sokuyor insanı bu belirsizlik mahvediyor insaı nalet olsun....

Ekpss sınavının ertelenmesi için çaba sarfedip ertelenmesine sebep olanlar hangi akla hizmet ediyor amaçları ne. Zaten ekpss sınavına girecek olan binlerce aday normal kpss ye de giriyor. Bu virüsü ordan da kapma ihtimali yüksek. 1 yıldır emek verip gecesini gündüzüne katıp hazırlanan arkadaşlarımıza büyük haksızlık oldu bu erteleme

O zaman özellerde çalışmakta olan kronik hastalar tehdit altında değil mi hani engellileri düşünüyorlar ya git özellerde çalışan engellilere bi bak istersen ne şartlarda çalışıyorlar. İşsizlik yüzünden binlerce insanın sağlığı bozuldu koronada neymiş. İşkur kapısından ayrılmadık 1 sene sonuç koca 0

Yarın etkinlik var, katılmayı unutmayalım. Yoksa daha çok bekleriz atanmayı!

weirder
Kimsenin insanları zorla kolundan tutup sınava götürdüğü yok. Korkan varsa girmesin! Girmek isteyenlerinde önü kapatılmasın!

HuseyinF

emredersin reis başka bir arzun isteğin var mı ? korkan varsa girmesinmiş bu nasıl bir bencillik bu nasıl bir düşünce sen şaka mısın ? bende bu sınava gireceğim ve engelimden dolayı ciğerlerim zayıf sırf sen şimdi sınava gireceksin diye ben ölümle 2 sene arasında tercih mi yapıcam çok mantıklı düşünüyormuşsun gerçekten bravo memur olup kamuya insanlara hizmet verecek kafaya bak inanılmaz

Miraç61 merakımdan soruyorum ben kpss lisansa girdim engelli olduğumuz için engelli salonlarında girdik siz nasıl normal salonda girdiniz bizim girdiğimiz sınıf 4 kişilikti

Minik77

Daha güzel söylenemezdi. Bu kafayla hareket etselerdi zorlamı engellilerde normal kpssye girsinler deyip ekpss diye birşey çıkarmazlardı. ben de kredi kartım ekside borcun içindeyim ama sınav biran önce olsun diye düşünmüyorum. hipertansyion, immunosüprasif ilaçlar alıyorum korona pozitif olursam kurtulma ihtimalim %5-10 falandır. devletin vaka sayılarını aşağı söylediği ve ertelemeyi kötü ekonomi nedeniyle yaptığı aşikar ancak her ne olursa olsun orada sınav pahasına ölecek 100 insandan önemli değil, bu hodbinlik bizi ileriye değil geriye götürür.

2018 de girenler bu bize bir sanstir bunu lehimize cevirelim bakanlikla iletisimde olalim bu sınavı etelediniz bizi fazladab bekletiniz buna karşılık fazla kadro isteyelim birlikn olalin nolur hakimizi savunalim

Sınavın iptali tam bir skandal bütün işimizi gücümüzü sınavdan sonraya ertelediik. Sınav kışa ertelemeyeceklerine göre en erken nisan 2021'de yapılır, o zamana kadar nasıl erteleyelim işlerimizi gücümüzü en mantıklısı ertelemekten ziyade öne almak olabilir.

Beyler sınavın ertelenmesi gayet iyi oldu. Corona öyle sandığınız bir şey değil

Miraç61 devlette ayni zorluklari yasamayacaginizi, mukemml bir hayatiniz olacagini dusunuyorsan buyuk hayalkirikligina ugrayacaksiniz demektir. Maalesef orasi utopya degil. Ayni seylerin benzerini yasama ihtimaliniz muhtemel. Koronanin ne oldugunu bilmediginiz icin boyle konusmaniz normal ama tvde gordugunuz gibi degil. Kimse oturup da hadi sinavlari erteleyelim,engellilere zorluk yasatalim da azicik eğlenelim demiyor emin olabilirsiniz. Hem sizin caniniz, hem yogunbakimlarin durumu hem de saglikcilarin cani icin farz oldu artik bu yasaklar. Keyfi degil yani. Zamaninda gelmis olsaydi ya da zamaninda bilincli olabilmeyi becerebilseydik su an belki daha kolay olurdu isimiz. Bencil olmayi birakmamiz gerrk yoksa daha cok ertelenir bu sinavlar.

@Istorika umarim bunun karşılığını 14 gun icinde kotu almazsiniz. Ben neden korkuyorum biliyor musunz? Virus kapmaktan degil, birinin zarar gormesine vesile olmaktan! Belki siz atlatabilirsinjz ama yanindan geçtiğiniz kisi bu kadar sansli olmayacak. Ve sizin belki de verdiğinizzarari ruhunuz bile duymayacak.
HuseyinF ayni sey sizin icin de gecerli. Baskalari icin korkun kendiniz icin degil. Bunun verecegi vicdan azabini umursamiyorsaniz zaten diyecek lafim yok.

Life

bir önceki duyuruda sınav için "yeniden geç başvuru" şeklinde bahsediyor.

bu sınav için zaten geç başvuru alındı diye hatırlıyorum. bunun bir kere yapılması anlaşılabilir durum. fakat mecburi olarak ertelenen bir sınava tekrar geç başvuru adı altında, aylar sonra birileri dahil etmek haksızlık. aradan aylar geçmiş, geç başvuru denilen şey mazereti olupta başvuramayan adaylar için olmalı. yoksa, süper loto gibi ertelenip, devredilip durdukça yığılma olacak. dediğiniz gibi bunun bir örneği yok ama bu gidişatla olacak gibi duruyor. muhtemelen hukuki olarak da aykırı bir durum.

emreser08
ben hiç bir yere belirtmedim engelim var diye ösym sayfasındada zaten yazmıyor işitme engelliyim sınav öncesi çıkartıp girdim zaten

weirder
Kendi adıma konuşayım benim 2. üniversitem 2018 te bitti bu seneyle beraber yaklaşık 3 sene olacak 3 senedir yoğun bakımdayım misali. Maddi durumun hayata bakış açın ne bilmiyorum. Ama benim hayallerim var bunu gerçekleştirebilmek içinde bu sınav bana lazım. Kazanırım kazanamam ama ne olacağını görmek zorundaydım. Sizin için bu bencillik olabilir. Demek siz hayatınızda zor durumda kalmadınız. Yaşadığınız zaman içinizi dökersiniz burada.

Minik77 geçmiş olsun allah şifa versin. başka bir şey diyemem sana. ama ister gir ister girme sınava. benim yaptığım bencillikse senin yaptığınında benimkinden farkı yok. sırf sen ve senin gibiler için binlerce kişi seni beklemek zorunda mı? sana kimse tercih yap demiyor ister gir ister girme. senin düşüncende bencilce

Miraç61 Cok kolay yargiliyorsunuz. 3 yasimdan beri hayat ve insanlarla mucadele ediyorum. Hayallerin defalarca yikilip yeniden insa etmek ne zordur bilirim. Ancak sizin hayalinize kimse mudahale etmiyor. Sadece gecici sureligine askiya aliniyor gibi dusunun. O da sizin kendi iyiliginiz icin. Kucuk cocuklar algilayamadiklarindan bu duruma tepki gosterebilir. Ama biz bilincli olmaliyiz. Bunu tek biz yasamiyoruz su an butun dunya yasam mucadelesi veriyor. Hqyalinizi gerceklestirebilmek icin hayatta kalmaniz gerekiyor oncelikle.Su an o sinava girseniz ve ise başlasaniz aslinda hayalinizi gerceklestiremeyeceksiniz. Sadece az daha sabir. Sonrasinda umarim istediginize kavusursunuz.

Ben artık gidip intihar edeceğim. Tüm hayatımı bu sinava bağlamıştım. Oda yine ertelendi

Sağlık açısından risklerden bahsedip sınavın ertelenmesine sevinenleri anlamıyorum. 2-3 ay sonra bu virüsün yok olacağını mı düşünüyorsunuz? Çok tedirginseniz 2022'yi beklersiniz. Benim gibi tazminatını yakıp işten ayrılarak aylarca bu sınava hazırlanan iyisiyle kötüsüyle bir an önce girip çıkmak isteyen birçok insan var. Yazık değil mi maddi manevi bu kadar emeğe?

weirder herkes önce kendini düşünecek beyfendi/hanımefendi. ben önce kendimi düşünmezsem çevremdekileri nasıl düşünebilirim? burada tartışılan o kadar saçma bir konu ki şöyle düşünün şu an burda ekpssnin öne veya geriye alınması yerine keşke sende 2 kere 3 kere yapılmasını tartışsak. herkes vaktine uygun olduğu zamanda girebilse şansını deneyebilse. kusura bakmayın ama 2 yılda bir yapılan sınav için 1 yılımı bu sınava çalışmaya vericem ve sınavın ertlenmesini olumlu karşılayacağım neden çünkü başkaları giremiyormuş. açıkça söylüyorum keşke senede 2 defa olsa ama olmuyorsa emek verip sınava girmeyi isteyip risk alanlar varsa ben onları düşünürüm. ben de sağlığımı dünüşüyorum ben de hasta olmak istemem ama hayat şartlarım bana bunu gerektiriyor. ve inanın vicdanımda çok rahat. umarım sınavın ertelenmesi iptal olur ve yapılır. Ek olarak da pandemi biter ise şayet bu seferde pandemi döneminde giremeyenler için eksta bir sınav yapar.

Gale almıyolar engellileri normal kpssyi etmeyi biliyolar

HuseyinF ben de zaten kendinizi dusunmeniz gerek diye konusuyorum. :D neden anlamak istemiyorsunuz? Sinava girip de hastalandiginizda o emeginiz zaten cope gidecek. Hic yogunbakinda nefes almak icin cabalarken savasanlarin gozlerindeki pismanligi dusundunuz mu? Bu oyle bir seyvki sakasi yok, geri donusu yok. Zamaninda dunyanin belirli yerlerinde salginlar olmus. Insanlar ölmüş, tedbirler alinarak atlatilmis. Bu seferki sadece tek bir bolgede degil, tum dunyada.... ve kimse ciddiye almadigi icin cok ciddi boyutlara ulasti. Bu da gececek elbette ama verecegi hasarin buyuklugunu insanlar belirliyor yaptiklariyla. Siz risk almiyorsunuz, bile bile lades diyorsunuz. İyileşeceginiz garanti galiba bu kadar rahat konustugunuza gore? Online sinav olsun diyin destek cikayim. Ama siz ne istediginizin,sonuçlarının farkinda degilsiniz ben de bu yuzden itiraz ediyorum. Tekrar ediyorum hayat sartlarinizi duzeltebilmek icin hayatinizi biraz askiya qlmaniz gerekiyor yoksa duzeltmek icin hic sansiniz olmayacak. Trafik kazasi degil bu. Sadece siz etkilenmiyorsunuz ama SIZ DE etkileniyorsunuz sevdikleriniz de yabancilar da. Bu virusu atlatacagiz, o zaman yilda 2-3 kere sinav yapilmasi icin ben de destek olacağım. Ama su an insanların kendileri icin aslinda ne buyuk kotuluk istediklerinin farkinda olmadiklarini gordukce sessiz kalamiyorum. 1 kisi bilinclense bile yeter..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt