Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2020 Kura Başvuruları Başladı

EKPSS Kura Başvuru Esnasında Alınan Hata ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Merhabalar,

EKPSS 2020 Kura başvurusu için bugün e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırırken şöyle bir hata ile karşılaştım.

• Sistemde başvuru için gerekli eğitim bilginiz bulunmamaktadır. YÖKSİS/E-okul kapsamındaki eğitim bilgilerinizi üniversitenizin/okulunuzun ilgili birimlerine başvurarak ekletmeniz gerekmektedir. YÖKSİS/E-okul kapsamında olmayan üniversite/ortaöğretim eğitimleri için ise bir başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir.
  • EKPSS Kura başvurusuna ait bir engel bilginiz bulunmadığı için bu başvuruyu Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapamazsınız. Başvuru işleminizi ÖSYM başvuru merkezlerinde engel bilginizi girdirerek gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle ilkokul mezunuyum bu kuraya başvurabiliyor muyum? Sisteme kayıt için okula gitmem yeterli olur mu? Ya da direk bir başvuru merkezine gitsem orada gerekli yardımda bulunurlar mı?
Diğer bir sorum ise yanımda sadece engelli raporu mu götürmem yeterli olur mu? Ek olarak herhangi bir evrak götürmem gerekir mi?
Sitede yazan
KPSS Kura engel bilgisi bulunmayan ve başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adayların, başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı” belgesini edinmeleri gerekmektedir.
yazısında yapmam gereken nedir bunu pek anlayamadım açıkcası sadece engelli raporu ile gitsem yeterli olmaz mı? Bu belge için ön başvuru gibi bir durum var mı? Yoksa ilgili merkeze gider gitmez alabiliyor muyum?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Evet gidip kaydını yaptırman gerek. İlkokul mezunuysan başvurabilirsin kuraya.

2020 Ekpss sınavına girmişsem, kuraya giremiyor muyum anlamadım ? Bir de bu Ekpss kurası nedir ? Ne işe yarıyor ? Kimler başvurabiliyor ? Detaylı açıklama yapar mısınız ?

Kuraya başvuracak arkadaşlara hayırlı olsun inşallah darısı sınavla alınacak arkadaşlara olur 🙏🏻

İlkokul mezunları başvurabiliyor lise okuduysanız kura hakkınız yok ! Anlaşılmayacak bir şey yok !

Arkadaşlar ben kaydımı tamamladım ama tercih yapamıyorum. tercihler farklı bir tarihtemi yayınlanıyor ? bilgisi olan varmı ?

Fotografın süresi dolmuş evrakları baştanmı sunacagız yoksa foto cekilip bitecekmi kayıt ve ücreti gene atmden yatırıoz dimi

Kimlik fotoğrafın varsa orda yenile der oraya baktın mı?

kimlik eski kimlik yeni kimlikte oluormuş cektiler ösymeden hallettim saol başvurduk bakalım gerçi yaşta geçti ama alırlarmı 35 yaş dı galiba son yaş ölemiydi

Bende Başvurdum Herkezin Hakkında Hayırlısı Beyler ; Tercihleri Ne Zaman Yaparız Tahmini Olan Varmı ?

bu e kpss kura ne oluyor tam olarak e kpss ye girdim ama bunu ilk defa duyuyorum

fbamasya
Hayır ilköğretim ve Ortaokul mezunları katılabilir kura ya ; Lise mezunları sınava giriyor sınavda 15 kasımda yapıldı

Arkadaşlar kuraya başvuranlar kuradan önce tercih işlemi filan yapıyorlar mı? Bugün öyle bir şey duydum. Bilgisi olan?

Kura tercihleri ne zaman yayınlanır tahmini bir bilgisi olan var mı arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar kura başvurusu yaptım bu kurallar ne zaman yapılacak bir bilgi si olan var mı acaba

Üst Alt