Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss 2. Tercih Klavuzu ne zaman yayınlanır?

Orada Tercih tarihi yazıyor ve 10 gün bile kalmadı ama klavuz yayınlanmadı hâlâ

Sabırlı olun arkadaşlar, en azından tarih belli.

Teşekkür ederim. Sabır sabır nereye kadar o kadar açık varken bizi hep geri plana atıyorlar , o koyuyor insana

10 11 temmuzu bekleyin kilavuz açılır buyuk ihtimal bu kadar sabrettik bekleriz elbet biraz daha

Kura için harçları ne zaman yatiricagiz arkadaşlar?

bu kadar bekletildik fakat bekletildiğimiz zamanların karşılığını alacağımızı düşünmüyorum çünkü ; yüksek miktarda alım vs olmuş olsaydı şuan her yer bunu ilan etmiş olurdu .. ne yazik ki henüz tercih klavuzu bile açıklanmamışken bizim fazla umut bağlamamamız gerektirğini bu uzatmalardan anlayabilmemiz gerek.

Valla önceki alımlara baktığımız zaman ösym kitapçığı hep 1 gün önceden yayınlamış.O yüzden fazla gerilmemize gerek yok kanaatindeyim.https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iVuiSKaEUxXz4LmKdIeV0Cq3XZCBM1U3_RlWBCSH-Qk/edit#gid=0
Kadro sayısına gelecek olursakta tahminim 4000-6500 arasıdır.Daha önceki yıllarda toplam alım sayısı 10 bin küsürlerdedir(3 alımın toplamı).İlk atamada 6000 kişi alındı zaten 2.de 5000 daha alıp kapatacaklarını düşünüyorum.Öyle saçma sapan 1000-2000 kişilik bir alım olmayacaktır emin olun.10 bin kadro da ihtimal dahilinde değildir o kadarda hayalci olmayın.

zendark tamam daha öncede ösym 1 gün önceden açıklıyordu ama biz ösym den bir açıklama beklemiyoruz önceden hep 2-3 ay kala tercihlere 5 bin alacagız 6 alacagız diye milletvekilleri bakanlar vs. açıklama yapardı muhtemelen bu tercihlerde alım az olacagından tepki kısa sürsün diye oldu bittiye getirip az bir sayıyla tercih yaptıracaklar benim görüşüm budur bakalım ne olacak.

2016 ekpss icin son alim degil mi bu? Sayinin az olmasi imkansiz diye dusunuyorum. Yaniliyor muyum?

heartless_ra

Biraz mantık yürütürsek şuan ösymde kimler atanma sürecinde gözüküyor?Tepkiyi bizden değil başkalarından beklediklerinden son güne bırakacaklardır kadro sayısını açıklamayı.Benim fikrim bu yönde.Seçimle falan alakası yok önceki atamaların rakamlarına bakarsak aşağı yukarı belli ne kadar alım olacağı.10-12 bin arasında alım olmuştur toplamda 2012-2014 sınavlarında 3 atama olsa dahi.

2017 ekpss tercih kılavuzu tercihlere 1 hafta kalmasına rağmen neden açıklanmıyor?

Tercihlerin neden açılmadığı kadro sayısının az olmasından dolayı mıdır? Tepki alınmasın diye mi açıklanmadı hala ösym neden bu kadar ağırdan alıyor ? Sadece alımın adı engelli memur alımı diye mi ağır işliyor süreç? Daha kaç soru işareti bırakalım adalet için ?

Alımın az olacağını düşünmüyorum. En az 5000 alım olur. 12 temmuzdan bir kaç gün öncede klavuz yayımlanır. 3.atama olmucağı için bu alım nerden baksan ilk atama gibi olucaktır. Benim tedirginliğim atama sayısı değil, atama sonrası göreve başlama... ilk atamalarda atanıp, hala başlamayan kardeşler var. Bazı belediyeler atamaların iptalini bile istemiş. Beni OHAL adı altında yapılacak saçmalıklar tedirgin ediyo.

Smilemisty abi tamam da ne bu boyle zaten 2 alım yapılıyor zor bişey mi bu kadar bekledik bu kadar yine bekleriz ama bu kadar uzatmanın ne anlamı var kimseyi eleştirmek için söylemiyorum biz sessiz kalıyoruz hakkımızı aramıyoruz herkes halinden memnun ise bizde öyle oluruz mantığı var bizde bu sadece atama işleri için değil her işin genelinde böyleyiz neyse umarım dediğin gibi 5000 olurda kadrolar tüm atama bekleyen kardeşlerimiz rahatlar bi nebzede olsa ALLAH tüm atama bekleyen kardeşlerimizin gönlüne göre versin temmenim herkes atansın tek taraflı düşünmeyelim belki o atamaya bizden daha fazla ihtiyacı olan kardeşlerimiz vardır Allah yardımcımız olsun. umarım dediğin gibi bi olumsuzluk yaşanmaz ankara belediyesinde başlayacak olan kardeşlerimizin kesinleşti başlayacaklar o kardeşleirmize de hayırlı uğurlu olsun

Aynen hep geri planda bırakılıyoruz açıklansın neyi bekliyorlar ki hala OHAL da bitmedi gitti kaç ay oldu

Pozitif ayrımcılık diye bişey yok arkadaşlar, neden kendinizi yıpratıyosunuz. Bu ülke profesörler akedemisyenler bi çok suçsuz öğretmen ihraç edildi. Bu kadar sıkmayın canınızı. Klavuz açıklansın veya açıklanmasın çok şükür tercih tarihleri belli.

Smilemisty

şaka mısın 2016 ekpss yapıldıktan sonra toplamda (orta öğretim önlisans lisans ) 6000 atama oldu , şimdi 5000 olması imkansız

Bu dediğiniz atama galiba 2. atama 1000 bile zor olur bence

13000 kişi deniyor bence az değil tercih olmayan kurumlar var boş kalıyor bence tercih yapmadan devlet personel dairesnin sitesine girip bir önceki atamalarda nereler boş kalmış oralara bakmak gerekli olabilir atama şansınız daha çok olur saygılarımla

yamtar16

Bence şaka olan sizsiniz açın dpb kadro taleplerine bakın 1000 mi yazıyor 5500 mü?Geçmiş yıllarda kaç kadro açmışlar ona bakın.Mecliste kadro kısıtlamasına gidilmeyeceği yazılı şekilde ifade edildi açın okuyun dökümanı.

yamtar16. Bişeyleri araştırmadan, fikir yürütün ama yorum yapmayın. Sizin için söylüyorum. Şaka yapsaydım gülerdim.

Smilemisty

Ben bilmiyordum kusura bakmayın sınava 2018 de ilk defa gireceğim, araştırmaya yeni başladım

Bir kaç gün önce ben de buna benzerbi konu açtım ve bende tatmin edecek cevaplar alamadım. Ayrımcılık yok diyorsunuz ama bakın kpss'ye ne kadar hızlı ilerliyor.. sırf başında 'E' harfi var diye , (engelli) bu denli yavaş işliyor süreç.

Seçim flan bahane , bu kadar bekletmelerinin sebebi bizim istediğimiz kadro sayının olmayışıdır. açıkladıklarında fazla tepki alacaklarını bildikleri için geciktiriyorlar bence. Arkadaşında dediği gibi bizim hayal ettiğimiz 10.000 - 15.000 kadro olsaydı çoktan açıklayıp gösteriş yapmışlardı.

OguzZ'

Kardeşim, pozitif ayrımcılıktan bahsettim. Avrupa ülkelerinde engellilere pozitif ayrımcılık yapılır. El üstünde tutulur. Sözde, ülkemizde de engellilere pozitif ayrımcılık var. Ama tabi bu sadece lafta. Bırak pozitif ayrımcılığı aksine, negatif ötekileştirme var.

ösym anasayfasına yüklenmiştir henüz açılmamış
ekpss
tercih tarihleri

*12.07.2017

*10:00

*21.07.2017

*23:59

dün bir kanalda istihdamla alakalı konuda engellilerin bu yılda dahil istihdam oranlarının attırılacağı söyleniyordu

Ben baktım 5000 kişi isteniyor

Üst Alt