Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpps'de engelli grubu belirsizlikleri!?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaslar bir ekpss furyasıdır gidiyor girdik 69 puan aldik atanamadik ama problem bu degil problem ösym nin engel grubu belirlemelerinde nasıl bir strateji uyguluyor
ben size soruyorum % 80 engelli şizofren hastasını zihinsel grubuna almiyor normal ortapedik engelliye ne soruyorsa o sorulari şizofrenlerede soruyor bu bir yanlişlik değilmi bu yanlişligi düzeltmesi için ösym ne yapmak lazım yada doğrumu yanlişmi olduguna bu işin kim karar veriyor ben böyle saçmalık görmedim şizofrenler için ruhsal duygusal diye bir engelli sınıfı ayrılmış ama sorular ayrılmamış bence ruhsal duygusal engel grubu için farklı soru grubunun hazırlanması gerekiyor katılırmısınız benim düşüncelerime bimere yazmalımıyım bu konuyu veya mahkemeye başvurmalımıyım

O gruplanma sistemi hakkında bilgim yok manesef. Ama dedin gibi bişi varsa bu büyük bir terbiyesizliktir...

bimere yaz bazı şizofreni arkadaşlar zihinselden girdiler burda forumda okudum benimde raporum % 80 şizofreni

zihinselden girmemiz gerekti bizim kunta

Zihinsel grubundan sinava giren arkadaşlardan RAM 'dan ayrıca bir rapor daha isteniyor olması lazim. Rehberlik araştırma merkezine müracaat edip konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kusura bakmayin ben sizinle ayni gorusu paylasmiyorum.

OSYM'nin degil, TR'deki engel kategorilerinin nasil belirlendigini dahi anlamiyorum.

Psikolojik hastaliklari engellilik olarak degil hastalik olarak goruyorum. - ki isterseniz bu konuda istediginiz yabanci ulke ornegini de alin onunuze bahsettiginiz durumlar ENGEL degil HASTAliktir. Gidin alin istediginiz bir yabanci ulkede sizofren/bipolar raporu, yapilacak ilk sey bir klinige kapatilmaniz ve tedavi gormeniz olacaktir ve raporunuzda "sayko" raporu yer alır.

Kaldi ki iste calisiyor olmak bir kenara, yasadigim ulke olan Rusya'dan ornek vereyim, gayrimenkul sahibi olmaniz / arac - ehliyet almaniz / cocuk velayeti almaniz mumkun degildir. Cunku "sayko" sunuz. Cok afedersiniz, "manyak"siniz, ne yapacaginiz belli degil, hic bir isveren de size is vermeyecektir. Devletin de tek verecegi iş durumu da, yanınıza iki kisi daha verip yollari supurmeniz. Yan komsumuz gidip boyle bir rapor aldi, aylik 150tl ye calisiyor. Senenin 6-8 ayini klinikte geciriyor.

"Normal ortapedik" demissiniz. Siz yuruyemeyen bir insanin hissettiklerini nereden anlarsiniz? Herkese kendi hastaligi "cok agir" gelir.

Dilerim en kisa surede Avrupa ve Amerika'daki engellilik kriterleri Turkiye'de de uygulanir da bu kepazelige son verilir.

kardeşim manyaklık başka şizofren olmak başka bi adam manyaksa manyaktır. pekı yuruyemeyen bır ınsan şizofrenın hıssettıklerını nerden hıssedecek???? hiç yoktan aklı başında ılaç kullanmadan kendını kontrol edıyor ya buna ne demelı ???? şizofrenıde engeldır bir şizofren ilaç kullanmasa hayattan kopmuş demektır ama yuruyemeyen biri aynı deyıl!!!! ruslar insan olsa bıkere çeçenıstanda katlıyam yapmazlardı ne beklenır bu adamlardan uyguladıklarından ????

çağlar57;

Dostum boyle bir cevap mi var? Tedavi edilebilen bir hastalik olarak goruluyor duygusal hastaliklar diyorum, bu nedenle ayricalik taninan "engelli" statusunde bulundurulmuyor diyorum. Fiziksel engelli raporlari suresiz verilirken ciddi anlamda psikolojik dengesizliklere dahi sureli raporlar veriyor bunu da goz onunde bulundurarak kiyaslama yap.

Kendin diyorsun, "ilacini almadan kendini kontrol edemez" diyerek , isverenin surekli ilac kontrolu yapmasi demek bu, calisanlari ile problem yasamamak icin.

Sen boyle "onlar insan olsa" diye zirvalarsan, tokat gibi vurmazlar mi adamin suratina Dersim katliamini, Ermeni Soykirimini, Madımak'ı ?

Son düzenleme:
benım raporum süresız o ne olacak ozaman??? şizoafektiff bozukluk,adam kas hastası yuruyemıyor ozaman oda hasta sayılır engellı sayılmaz senın demene göre..saçma sapan konuşuyosun ne ermenı katlıyamı öyle bişi yok hepsi trende öldü onların bu vatan kolay kazanılmadı sen yetkılılerden dahamı ıyı bılıyorsun engellı sıtatusune gırıp gırmedıgını

sen ne dersen de süresiz şizofren oln kısı engellıdır devlet bunu böyle belırlemiş nekadar konuşsanda boş

benımde panık atak depresyon hastalıgım var oda zihinsel kategorısınemı gırer sınava gırsem o kategorıdenmı gircem

arkadaslar paranoyaklık yapmayalım konumuz şizofreni bir engel mi veya hastalıkmı konumuz bu değil
konumuz ekpps de şizofrenler zihinsel denmi girmeliler ruhsal duygusaldanmi beni ruhsal duygusaldan aldilar ve diger engel gruplari ile aynı sorulari sordular bu doğrumu diger şizofrenler zihinseldenmi girdiler doğru olan hangisi eger doğru olan şizofrenlerin ruhsal duygusaldan girmesiyse ruhsal duygusal grubunun diger gruplarla bir tutulup aynı soruları sorması normalmi konumuz bunlar konunun dışına sapmadan yanıtlarınız var ise beklerim

zihinsel engellılerın soruları cok basıt ılk okul derecesınde soru soruyorlar tabı adam 95 puan ceker :(

aynen öyle biz zihinsel den girmedik ruhsal duygusal dan girdik ama şizofren olup zihinsel den girenler tercih e yerleştirilseler dahi atamada kapının onune konulmasi gerekir

tmamda benım raporda zıhınsel yazıyor bızımde zıhınselden gırmemız gerekmıyormu ya engellı adı uzerınde hepsıne aynı derecede soru sorulması lazım

rapordaki teşhis şizofren ise zihinsel yazmaz ruhsal duygusal yazar şiofren değilse bilemiyorum

benım siofren degıl depresyon panık atak raporumda zıhınsel yazıyor :(

o zaman sen zihinsel den girer puanlari kirarsin daha iyi

gecen yıl zıhınsel kategorısındekı sınav sorularına baktım matematık sorusunda duvardakı saat kacı gosterıyor dıye bı soru cıktı boyle kolay olursa 100 bıle alırsın haksızlıktır bu

valla kardes hak haktır ben daha orta okul mezunuyum 2016 ya kadar acık lıseden bıtırebılsem gırebılcem sınava zaten ısım yok aılemın durumu kotu bılemıyom raporumda 2 yıl surelı belkı yenı rapor bıle vermezler allah yardımcımız olsun kuraya gırdım cıkmadı ısım yok kapı kapı dılenıyom ıs ıcın

baziları zihinselden girdiler bu kesin girenler yazsın buraya

ben genel girdim bende ruhsal ve duygusal yazıyor

zihinselden girenler ve atandılarsa buraya kesin yazmazlar. tepki göreceklerini bilerek.

yazmalari önemli değil atamalari yapilsa bile evrak tamamlama işleminde bu yanlişlik ortaya çikar ve işe başlayamazlar

valla başlarlar ösym öyle degerlendirmiş

amanso hastalıgınız ne rapor oranınız kaç

yaw tamamda ösym hic demyırmu zıhınsel adamı nasıl memur yapcaz adı uzerınde zıhinsel bunlar bı torpılını bulup bu sekılde sınava gırıyorlar

şizoafektıf benım ruhsal duygusal yazıyor genelden gırdım sınava şizofren hastalıgı ağır bır hastalık aslında şizofrenın zihinselden gırmesı gerekıyor

bipolar bozukluk hastası ekpss sınavına zıhınselden mı gırıyor bılgısı olan varmı beylerr:confused:

Üst Alt