Benim de 3 yıla bir ehliyet heyetine girmem gerekiyor. Ötv’siz araç alabilirmiyim diye heyete girdim, o şehirden o şehire gönderdiler, aracı vermediler, üstüne ehliyetten de oldum. Yani 3 yıla bir kontrol kodu yazdılar. Aile hekimim ortopedi, göz, nöroloji ve dahiliyeye sevk etti. Göz ve nöroloji çok test yapıyor ya. Doktorlar sorumluluk almak istemiyor, o makinadan o makinaya sokuyorlar. Göz bölümünde daha 1 yıl önce ilaç raporu için yaptırdığım testleri göz doktoru şimdi ehliyet için tekrar istiyor. Doktorum ben bu testleri yaptırdım, 1 yıl oldu dedim, yok bir daha yaptıracaksın dedi. Daha nörolojiye gidecem, o da elektrik testine sokacak. 3 yıla bir çekilecek çilemiz var.
Hastalığım kan hastalığı + kemik erimesi ve kalçada protez var. %86 engel raporum ve tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ama ehliyet komisyonu tertibat kodlarını yazmıyor bir türlü. Araç vermeye gelince sağlamsın diyorlar, ehliyet vermeye gelince sağlam mısın dur iyice bir test yapalım diyorlar.
Araçtan vazgeçtim arkadaşlar, şu 3 yıla bir heyet olayını nasıl kaldırtabilirim, bir yolu var mıdır ? Hastaneye gitmekten, makinelere girmekten bunaldım.