Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette yılda bir kontrol şartı nasıl uygulanıyor?

-ARAGORN-

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
55
Yılda bir ehliyet kontrol şartını yerine getiren varmı

yılda 1 heyet kuruluna girip selam vereceksiniz

@16Caner16, heyet zor iş bir hafta alıyor hiç kontrole gittin mi?

@Polmiks, sen denedin mi doktorda tedaviyi öyle olursa kolay olur heyet işi zor uzun sürer hastanede keyif yeri değil stresli

Çok kafa karıştırıcı yorumlar karşınıza çıkacak ama olayı şöyle özetleyeyim.
Önce aile hekimine gidiyorsunuz o sizi
Hangi bölümden yılda bir kontrol şartı konulduysa o bölüme yönlendiriyor sonra uzman doktor sizi muayene ederek yeni bir sürücü raporu veriyor. Eğer kurula sevk etmesi gereken bir rahatsızlığınız var ise kurula sevk ediyor kurul size sürücü raporu veriyor.

@ogzhnoz, sağlık ocağına gittim oda dedi senin dediğini önce aile hekimi bakıyor devlet hastanesine sevk ediyor yani özetle yılda bir kontrol şartı için aile hekiminden muayene yapıyoruz ve devlet hastanesine sevk ediyor bunu açığa kavuşturduk

Hangi hastalıktan kontrol şartı ile veriyor

@-ARAGORN-,

hangi hastalıktan yılda bir kontrol şartı getirildiyse o bölüme gidip doktordan "tek hekim durum bildirir rapor" alıyıp ruhsatın arasına koyuyorsun.polis çevirirse gösterip devam ediyorsun.

4 sene önce yeni ehliyetimi aldım. Yılda 1 kontrol şartı falan da yok. Kullanıyorum.

@-ARAGORN-,

kardeşim sevke gerek var mı o kısımda emin değilim. ama bildiğim şey polis durduruğunda tek hekim durum bildirir rapor ile durumunu polise ibraz edebilirsin.

@-ARAGORN-,

6 ay önce görüşmüştüm il sağlık komisyonu DR den alacağın raporu ruhsat arasına koyacaksın demişti.

Sıfırdan sürücü olur raporu alacaksınız senelik kontrol geldiği zaman aile hekiminden başlayarak.

2021 tarihinde eski tip ehliyeti yenilemek için basvuruda bulundum kalp ritim bozukluğu hipertansiyon tanısından dolayı uzman hekime yönlendirdi aile hekimim
uzman kardiyolog 103.04 yani 3 yılda bi kontrol kısıtı ile 2. grup sürücü olur belgesi vermişti
dünden polis kontrolünde süremin bittiğini gördü polis ve muayene olmam gerektiğini söyleyip gönderdi bende biliyordum ama unutmuşum
zaten polisler ellerindeki tabletlere kimliği okutunca herşey cıkıyor
e devletten kişisel sağlık formu doldurup
tekrar aile hekimine gittim beni uzman kardiyoloğa sevk etti şehir hastanesinde 300 tl yatırıp heyet olarak geçiyor bu bedel
kardiyoloğa muayene olup sureyi uzattım
durumunuza göre 3 yıl 5 yıl 1 yıl sizin durumunuz ne ise doktor ona karar verir belki kısıtı tamamen kaldırır belki sürücü olamaz deme ihtimali bile olabilir o an ki saglık durumunuza göre
kısacası kontrol muayene şerhi varsa süreç bu şekilde işlemekte bilginize
ayrıca e devlette ve fiziksel ehliyetinizde şayet kontrolde doktor kısıtlamaları kaldırmışsa ehliyetinizi yenilemeniz gerekiyor
yoksa eski kısıt hem e devletteki ehliyet bilgilerinde hemde mecvut ehliyetinizin üzerinde kod duruyor olacak

Bipolar bozukluk hastasıyım. İki seferdir 6 aylık kontrol şartı koydu doktorlar. 6 ayda bir selam verip geliyorum.

Üst Alt