Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi görme sorunumdan dolayı H'ye dönüştürüp ÖTV'siz araç alabilir miyim?

yorgun savaşcı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selam benım e.a2 ehlıyetım var su an ben bu ehlıyetı 1994 de engellı degıldım o zaman almıstım. sımdı goz den yuzde kırk engelım var. ben bunu h sınıfına nasıl cevırırım. engellı aracı almayı dusunuyoru.m bunun ıcın h sınıfı ehlıyet gerekmış otv den muaf olmak için

bılgısı olanlar cevabınızı beklıyorum

saygılar

murat çatak

Hayır, H sınıfına dönüştürseniz de ÖTV'siz araç alamazsınız. Size hiç bir yararı olmaz yani. Aksine, araç kullanımı konusunda bir çok kısıtlamaya maruz kalırsınız.

Bir de şu var;
Dimyad'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.
Gözün ''H'' sı olmaz arkadaşım,gözlükle görüş normalse normal yoldan ehliyet verilir zaten ''H'' değil. Görme kusuruna gözlük de çare değilse hiçbir şekilde ehliyet verilmez.Ancak gece körlüğü gibi bazı kusurlarda verilebilmektedir.
Gözde tolerans çok az,belirtilen değerin üzerine çıkan görme kusurlarında ehliyet verilemiyor.
Eğer kusur sadece bir gözünüze ait olup diğeri tamamen keskin bir görüşe sahipse verilir.

teşekurler sag olun ben ehlıyetimi kullanmaya devam edeyim o zamam
pirınce gıderken bulgurdan olmayalım

Üst Alt