Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi değiştirmem şart mı?

Suqer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 2008'den bu yana normal B sınıfı ehliyetim vardı, bugün raporum çıktı.Sınırda Mental kapasiteden yüzde 25, astım rahatsızlığından yüzde 20 oran aldım.Toplam engelim yüzde 40.Ehliyetimi değiştirmem gerekir mi?Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla

araba almak istiyorsan değiştirmen gerekli ama arabam var gerek yok diyorsan keyfine kalmış :)

Benzer durum benimde başıma geldi engelli raporu almadan önce a2 ehliyeti almıştım 2010 da. 2012 de rahatsızlanıp engelli olduktan sonra 2013 de rapor çıkarttırdım. Önceden aldığım ehliyeti değiştirme gereği duymadım. Hatta mart ayında maxi scooter aldım işe, gezmeye, etkinliklere motorumla gidip geliyorum. 2020 ye kadar yenilerek değişmesi gereken ehliyet durumu nasıl olacak bilmiyorum. Sorun çıkarmazlar diye ümit ediyorum.Motoru sürmeme engel olabilecek bir durum söz konusu değil. Hatta cuma günü istanbul - kütahya ilk uzun yolumu yapacağım.

Kısaca işin özeti;

Araba kullanmanı engelleyecek durum yok ise değiştirme bence. Tersi durum için yetkili kişilere danışma gerekir diye düşünüyorum.

şayet araç alımı olaçaksa evet gerekli. b sınıf engelli kodu yazması lazım ehliyette. şayet olmıycaksa da gele gerekli ülke geleni 2019 yılının son günü sondur. 2020 ocak 1 de değişmemiş olursa cezası vardır.

Bilgilendirme için teşekkürler sedat bey.

Suqer

Hayır, bir değişikliğe gerek yok. 5 yıl sonra değiştirmek yeterli. Zaten araç alımında vergi avantajında yararlanmak da mümkün değil.

Üst Alt