Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetim B sınıfı. Raporum %45. Araç almak istiyorum..?

TARIK TOMA

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar...Evvelâ bilgi paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim...

Ben ortopedik sağ ve sol femur ve solda aşırı femur aşınması f%51 engelliyim...Ehliyet aldığımda sakatlık raporundan falan haberim yoktu(!) veya aydınlatılmamış,aydınlanmamıştım(!)...
Şimdi kullandığım ehliyet;1992 yılı B sınıfı ehliyet.
Raporum %45 ve şimdi yaştan dolayı da olsa gerek daha fazla zorluk ve hatta acı hissediyorum.Ayrıca kollarda da dirseklerde çıkık ameliyatım var ama pek belli değildi,o da şu sıralar sızlamağa başladı ki ciddi bir problem gibi görülmemiş bugüne kadar,bakalım ne olacak(!)...
Bu ehliyeti direkt "H" mi yaparlar,yoksa ayrı bir prosedür uygulanır mı?Önceki ehliyetten dolayıo sorun çıkar mı?
Acaba ehliyetim "H" olurken sınava vb. girecek miyim tekrâr?Bedeli ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim...Kolaygelsin...

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır. ibareli rapor almalısınız. Bu raporla sürücü kursuna B sınıfı ehliyetinizi H sınıfı ile değiştirmek için kayıt yaptırıp sadece direksiyon sınavına girersiniz. geçerseniz emniyetten B sınıfı ehliyetinizi verip H sınıfını alırsınız...

Bayağı aydınlatıcı olmuş,teşekkürler...Yakın zamanda hastanelerin en yakınına başvuruda bulunacağım...Gittiğim her birim veya bölümü anlatacağım...Kolaygelsin...

Ayrıca bu ibareli raporla ÖTV-MTV istisnalı otomobil de satın alabilirsiniz... Yalnız, unutmayın, "özel donanımlı araç kullanır" ibareli sürücü belgesi sinin donanımı olmayan araç kullanmanıza mani olacak. Artık sadece özel donanımlı araç kullanabileceksiniz )sizin donanımlı aracınızı da yine sizin gibi H sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanabilecek, B sınıfı olanlar kullanamayacak)

Donanımdan kasıt da gaz pedalı sol ayağa da aktarılmış bir otomatik vitesli araç ya da gaz-fren fonksiyonu ele aktarılmış bir donanım.

OturanBoğa;
Çok teşekkürler hocam,bu da ek ve gerçekten de ciddi bir olay.Peki âcil bir durum veya gerektiren bir anda da mı başka bir araç kullanamam veya başkaları benim aracımı kullanamaz?B sınıfı ehliyetimle ve E özür ile ÖTV-MTV'den faydalanamaz mıyım(galiba olmaz)?Defaâtle teşekkürler...

'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor, ve bu raporla H sınıfı ehliyete dönüştürmelisiniz mevcut ehliyetlerinizi. Aksi halde mümkün değil. Bu aracı siz kullanabilirsiniz, ve sizinle aynı engeli olan aynı özel donanımı kullanması gereken H sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir, başkada kimse kullanamaz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...matik-vitesli-aracimi-esim-kullanamaz-mi.html burada tartışılıyor...

Olası bir kontrolde polisin insafına kalmış... Ama kaza olursa, o zaman her açıdan çok zor duruma düşersiniz. Kasko ödeme bile yapmaz...

Teşekürler @KKELEBEKK...Kelebek gibi yetişip,cevâp vermişsiniz..Şimdi iyice düşünüp,hangisi elzem ve yararlı ise ona göre karar vereceğim...Ama arabayı yenileyeceğim zaman mutlaka yeni ve indirimli olanı tercih edeceğim galiba...Kolaygelsin...

Üst Alt