Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet raporu hangi hastanelerden alınır?

savurat78

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben bugün karabük devlet hastanesine gittim.özel bir hastanede b tipi araç kullanabir diye rapor verebilirler mi?

Belirleyici olan sürücü yönetmeliği'dir.

c) El eklemleri: Her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin u’ten fazla kaybında Ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile F ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile A1, A2, B, F, ve H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda C, D, E, G sınıfı dışında sürücü belgesi yine ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının raporu ile verilebilir.

Buna uygunsa bir sorun olmaması gerekir.. Emniyette sürücü yönetmeliği'ne bakmalarını söylersiniz bir terslik olursa...

bana yüzde 9 rapor veriyorlar sizce b tipi ehliyeti verirler mi

%68 raporum var B sınıfı ehliyet aldım :D

serebnal palsi

birkan kardeş devlet hastanesinden mi aldın

CP'liler için buradan birşey söylemek çok zor ya,
sürücü yönetmeliği SP hakkında;

a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

der..

SP' de yol açtığı hareket kısıtlılığına bakıp hastane/doktor sürücü yönetmeliğine göre "evet, sürücü olur" raporu verirse, araç kullanırken güvenlik sorunu yaşamayacağınıza emin olursa alabilirsiniz. Hangi sınıf ehliyet alacağınızada ancak doktorlar karar verebilir..

sağlık raporunu sağlık ocağından alıpta ehliyet aldım ben :)

Engelli raporumu da devlet hastanesinden aldım sürekli %68

Aslında sağlık ocağından alınan raporlar da ehliyet alırken geçerlidir. AMA eğer sakatlık "tartışmalıysa", sürücü kursundan sonra ehliyeti almak için Emniyet'e gittiğinizde oradakiler sizi yetkili hastanelerden birinden rapor almanız için geri sevk eder. Eğer o hastanelerden olumlu rapor alamazsanız, sürücü kursuna verdiğiniz para da yanar gider, ehliyet vermezler

Üst Alt