Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için Aslı Gibidir rapor nüshası iş görür mü?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Ben onumuzdeki ay eliyetimi yenileyecegim elimde asli gorulmustur ibaresi yazili olan engelli saglik raporunu emniyete versem kabul ederlermi herhangi bir sorun olurmu acaba yoksa yeni bir saglik raporumu cikartmam gerekir bilgisi olan varmi arkadaslar

yenı ehlıyetler ıcın sürücü sağlık raporu cıkarmak gerekıyor . Yenı ehlıyetlerde kodlama yapılacagı için kürekçi nin yazdıkları şekilde yapmalısınız ..

Peki süre ne kadar sürmekte yıllık izinde yaptıracaktım fakat uzun sürecek gibi görünüyor. Bende 2010 senesinden aldığım A2 ehliyetim var engelli değildim. 2012 rahatsızlandım engelli raporu aldım. Raporu aldığımda yürüyemyordum. Fakat şimdi yürüyebiliyorum. Oranım %60 Eskiden kalma ehliyetimi aktif olarak kullanıyorum halen. Aktif olarak motosiklet kullanıyorum her gün işe, aöf sınavlarına, fotoğraf çekimlerime çeşitli ilçe ve illere motorumla gidip geliyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Hatta uzun yol olarak istanbul - kütahya arası gidip geldim. Sadece ayağım vites atmadığı için 250 lik maxi scooter kullanıyorum uzun yolda veya herhangi bir yolda sıkıntı çekmedim. Ehliyet yenileme istediğimde sorun yaşar mıyım ya da tekar heyete girip oranım düşer mi diye düşünmeden edemiyorum. Bilgisi olan arkdaşlar aydınlatrsa sevinirim teşekkürler.

erkan medeni
il sağlık müdürlüğünde aldığınız ehliyet kodlu raporu diyorsanız aslı gibisini kabul ediyorlar 2 hafta oldu ehliyetimi deyişeli il sağlıkta aldığım raporun aslını vermedim aslı gibisini kabul ettiler

Aile hekimi ne icin mustafa bey

Artık yeni kanuna göre ilk aile hekimine gidilecek 1 adet resimle. Aile hekimi engeline ve rahıtsızlıklarına göre uzman hekime yönlendirecek.Uzman hekimde devlet ve özel hastanelere gidebilirsin.Aile hekiminin verdiği rapora uzman hekim engel ve rahıtsızlıklarının bildiren yazı ile yazacak nasıl araç kullanır ibaresini işretliyecek ve kaşelerini basacak.Eyer devlet hastanesinde yaptırırsan kendileri ilsağlık kuruluna gönderiyorlar raporu.Özel hastaneyse hastanenin sevk yazısı ve raporunu il sağlık kuruluna elden teslim ediyorsun.Onlar cep telefonundan arayıp kurula gireceyin hastaneyi söylüyorlar.Kurula girdikten sonra onlar senin nasıl sürücü olur kararını verip kodlarını raporuna yazıyorlar.Hepsi Aile hekiminin verdiği rapora yazılıyor.Rapora sürücü olur kararı verilirse kodlarla Emniyete müracat edip sürücü belgeni alıyorsun.

Ben engelli ehliyeti degil normal ehliyet yenilemesi yapicam

Mustafa bey merhaba
Belki basindan boyle bir olay gecmis veya duymus bir arkadasimiz vardir diye sordum emniyete gitmeyi bende akil ettim ve gittim fakat kimse adam gibi cevap vermiyor

Erkan bey her halükarda Aile hekimine bir resimle gidicen Göz ve genel muağne yaptıktan sonra sorun yoksa Sana verdiği raporla emniyete gidicen.

Üst Alt