Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için alınan raporda derece düşerse ne olur?

arminrosan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2014 Yılında sol bacağımın polio sekeli olması sebebiyle % 40 dereceli raporum var ve engellilik haklarımdan (ücretsiz ulaşım, tayin hakkı, eğitim ödeneğinde indirim vb) faydalanıyorum bu raporumla.

velhasıl indirimli araç almak istiyorum daha önce aldığım B sınıfı ehliyet evimize hırsız girmesi sonucu çalındı. Ehliyet için yeni alacağım raporda derecem düşerse eski raporum hükmünü yitirir mi yoksa iki durum bir birinden farklı mı

böyle bir durumla karşılan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

arminrosan

Ehliyet için alacağınız raporda oran yazmaz. aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet prosedürü ile ehliyetinizi yenileyeceksiniz.

Daha sonra araç alımı için de rapor çıkartmanız gerekecekse, bu sefer Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekecek. Orada oran düşebilir. Ama bu durum eski raporunuza zarar vermez. Eski tarihli de olsa "sürekli" ibareli raporla haklarınızı kullanmaya devam edersiniz.

Not 1: Tek baston ve beraberinde yardımcı cihaz kullanmalısınız ki %40 üzeri rapor alabilesiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...1-den-islem-gormesi-ne-demek.html#post1089255

Not 2: Araç alımı açısından rapordaki oranın hiç bir önemi yoktur. Önemli olan ibarelerdir.

Üst Alt