Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet için aldığım rapor ve engelli raporumla araç alabilecek miyim?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, aile hekimden aldığım ve sevk ile uzman tabibler tarafından "özel donanımlı araç kullanması uygundur" kararlı İlçe Sağlık Müdürlüğünden donanım değişikliği kodlarını aldığım "sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu" başlıklı rapor ile ehliyetimi aldım.

Bu rapor ile ÖTV indiriminden faydalanabilir miyim yoksa indirim için ayrıca bir sağlık kurulu raporu almam gerekiyor mu ?

Donanım değişiklikleri;
- Otomatik vitesli
- Alternatif uyarlanmış direksiyon
- Tek el ile idare edilebilen hızlanma ve yavaşlama sistemi

Ayrıca, 6 ay önce başka bir sebeple aldığım sağlık kurulu raporum mevcut, alt ve üst ekstremitelerimdeki engellerim belirtilmiş durumda bu raporda fakat ÖTV ile ilgili bir değerlendirme yapılmamış. Bu sağlık kurulu raporu ve ehliyetimi aldığım "sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu" (aile hekimden sevk ile aldığım ve özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazılı) rapor ile indirimden faydalanabilir miyim acaba?

Son düzenleme:
6 ay önce aldığınız sağlık kurulu raporunun üzerinde "Engelli Raporu" ifadesi var mı?
Ayrıca tanı kısmında detaylı bir açıklama ve raporda oran varsa bu raporu kullanabilirsiniz.
Bu rapor ve yeni ehliyetiniz ile vergi dairesine müracaat edin. Ehliyetteki kısıt kodları ve sağlık kurul raporundaki tanı ve orana göre ÖTV muafiyetine uygun olup olmadığınızı söylüyorlar.
Büyük olasılıkla ÖTV'den muaf olabilirsiniz, kesin cevabı vergi dairesi verecektir.

Alabilirsiniz babamda b ehliyeti engelli ehliyetine çevirdi ve sağlık kurulu raporu var ibare filan yazılı diil ama oran ve tanılar yazılı ödemeyi yapıp arabayı alıcaz istanbul da honda bayi

Konu ile ilgili bir kaç ilin vergi dairesini aramanizi öneririm. Zira farklı cevaplar çıkıyor. Fikrimce verilmesi gerekir gerekli kodlar var ise

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar pazartesi veya salı günü gidip vergi dairesi ile görüşeceğim, sonucu buraya yazarım tekrar.

ctarimli

büyük ihitimal yeterli kardeşim sorun çıkmayacak, ben sol koldan sadece otomatik vites ibaresi ile gidip sordum 2 vergi dairesine , alabilirsin dediler sende de problem çıkmayacak inşallah.

ötv değerlendirilmesine gerek yok ayriyeten bu şartların gayet uygun gibi, sorun çıkmaması lazım .

İllaki "ÖTV-MTV indirimden faydalanır, Özel tertibatlı araç alır" ibarelerinin ikisi de olacak dediler kabul etmiyorlarmış sürücü belgesini ve genel engellilik değerlendirilen raporu. Manisa.

@ctarimli
istanbulda babam aldı bi ayağında sıkıntı var sadece il sağlık raporu ve özürlü raporu ile özürlü raporunda ibareler yok her vergi dairesi kafasına göre yapıyor

tvtvtv_1987
usta bende sol kol engelliyim sinyalleri filan çalıştırabiliyorum soldaki ama bana tertibat kodları yazdılar sadece otomatik vites değil il sağlık müdürlüğünden

buraakatakan babanızın özürlü raporunda "ötv-mtv" ve "özel tertibatlı araç kullanır" ibarelerinden ikisi de mi yoktu ? sadece engelli durumunu belirtir engelli sağlık raporu ve il sağlık tertibat kodlarının olduğu sürücü raporu ile mi aldınız ?

evet önceden aldı zaten onu 6 7 ay önceki raporu

buraakatakan

kardeşim benim raporda otomatik vites yazıyor özel tertibat olarak aracıma yaptıracağım tek kod direksiyona topuz taktırmak adamlar ona bakmadı bile direk sol kol otomatik vites yazması yeterli dedi gerçi her vergi dairesinden ayrı ayrı ses çıkıyor..

tvtvtv_1987

tamam size vermeleri lazım zaten bendede 2 tertibat yazılı otomatik dışında ama normal otomatiği kullanıyorum sorunsuz

ctarimli

Aslında oran bulunan, sakatlığa dair net değerlendirmeler bulunan engelli sağlık kurulu raporları ehliyet için alınan raporlarla birlikte birbirlerini tamamlayan raporlar olarak dikkate alınıp araç alımında kullanılabilir. Bu şekilde işlem yapan bir çok arkadaşımız oldu sitede. Bence vergi dairesinde memuru pas geçip şefe, hatta müdüre çıkın. Onlar da emin olamazsa gelirler idaresi başkanlığı'ndan özelge isteyin.

Selam,
Bende sağ el den engelliyim. Ehliyetimi yeni değiştirdim. Vergi indiriminden yararlandığım engelli raporumda var. Galerilerin başvurusu sonucu İzmir de hiçbir vergi dairesi ötv indirimine onay vermedi. Bende bu site sayesinde aldığım bilgiler doğrultusunda vergi dairesi başkanlığına özelge verdim. Sonuç ne zaman gelir bilmiyorum. Yönetmeliği malesef vergi daireleri bilmiyor....

Üst Alt