Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için rapor ve il sağlık komisyonunun ardından sürücü kursu..?

xiloke

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yaklaşık bir buçuk sene önce yine buradan h sınıfı ehliyet ve otomatik vites araba kullanabilir raporu ile ilgili yardımınızı istemiştim.

Hastaneden olumsuz rapor alınca da işlemlerimize devam edememiştik. Fakat eşimin sol ayağında kas kaybı başladığı için araç kullanamaz duruma geldi neredeyse, ve tekrar düştük hastane de rapor peşine (06.06.17) tarihinde Ankara Numune Hastanesi Ortapedi bölümüne Aile hekimliğinden sevk istedik ve işlemlerimizi tamamladık. otomatik vites araç kullanması uygundur diye yazdı evrağa ve bizi il sağlık müdürlüğüne gönderdiler. 14.06.17 tarihinde komisyon toplanıyormuş. oradan da muhtemelen bizim anladığımız doktor raporunda ki ibareyi onaylayacak ve tertibatını belirleyecekler aracın. ve böylece sürücü olur raporu tamamlanmış olacak.

Soru: İl sağlık müdürlüğünden alacağımız rapor ile nasıl bir işlem takip edeceğim. emniyete gidip ehliyet mi yenileyeceğim yoksa yeniden direksiyon sınavına mı girip dosya açacağım.? ( eşimin evvel zamanda aldığı B sınıfı Ehliyet mevcut )

Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese hayırlı ramazanlar

Eğer herhangi bir ehliyetiniz varsa, il sagliktan aldiginiz raporla emniyete gideceksiniz (gitmeden once Halk Bankasında ekliyet degistirme ucretini odemeyi unutmayin), ehliyetinizi degistirecekler.

Tekrar merhaba,

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden ehliyet alabilir ve bazı kısıtlama kodlarıyla beraber belgemizi aldık, ve emniyete giderek ehliyet için başvuruda bulunduk.

Geçici ehliyet kağıdını verdiler. bu geçici ehliyet ile birlikte hastaneye OTV basvurusunda bulunduk. Başvuru sonucu ertesi gün açıklandı ve raporumuzu verdiler.

OTV den yararlanabilir ve Otomatik vites araç kullanabilir diye yazmışlar açıklama kısmına.

Sanırım artık sadece araç ayarlamak kaldı.

Bilginize.

01.06 / 64 / 78 / 102 / 103.05 / 10.02 / 47

ehliyette yazan kodların hepsi bunlar.

xiloke Merhaba, hastane süreci nasıl oldu,tekrar muayene oldunuz mu,yoksa mevcut raporunuz yenilendi mi?

ilk oncelikle aile hekimliğinden ehliyet için surucu olur raporu ıstedım ve rahatsızlıgımı belırttım, kendısı de benı hastaneye sevk ettı.
ertesi gün Ankara numune hastanesine gittim ve beni Rapor bölümüne yönelndirdiler. Sabah baya erken gitmek lazım. Saat: 07:00 da onumde 30 kısı vardı. Bankoda ki adama ehliyet ıcın rapor almak ıstedıgımı soyledım, kendısı de bana ne rahatsızlıklarım oldugunu sordu hepsını soyle dedı ben sana hangılerınden raporunu % de si kaç olur raporun değerini yukseltır mı soyleyeyım dıye yardımcı oluyor. Fakat benım sadece Sol kalçamda dogustan gelen kalca cıkıgım oldugunu ve bacagımda kısalık oldugunu soyledım. kendısı de verdıgı heyet muayene kagıdında sadece ortapedi kısmına yonlendırdıgını gordum.

Sonrasında ıcerıden bankodan sıra alarak ortapedi Sağlık Kurulu kapısında beklememi söylediler. doktor hemen muayene etti ve rontgene yonlendırdı. Rontgen sonucu ve rapor sonucu ertesı gun sabah saat :09:00 da hazırdı doktorun yanına gıttık rontgen ve sonucuna baktı degerlendırme kısmına otomatık arac kullanır dıye yazarak kodunu belırttı. daha sonrasında da il saglık mudurlugune gıderek raporu onaylatmam gerektıgını belırttıler.

il sağlık mudurlugune evraklarımı verdım ve bana 14.06.2017 tarıhınde heyete gırecegımı soyledıler. oradan da ehlıyet kısıtlılıklarımı yukarıda belırttıgım kodları yazdılar ve benı emnıyete yonlendırdıler.

( kendı ehlıyetım vardı B sınıfı sadece yenıletme yapmam gerektı. )

daha sonrasında da yıne hastaneye emnıyetten aldıgım gecıcı surucu belgesı ıle bırlıkte OTV ıcın basvurdum. ertesı gun de onun onay raporunu aldım. 2 gunde sonuclandı gıbı bırsey oldu. ıl saglık mudurlugunde kı heyet bekleme suresını saymazsak.

hepsı bu kadar daha detaylı yardımcı olmamı ıstersenız yıne sora bılırsınız.

Üst Alt