Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet değişimi için alacağım raporu ÖTV istisnası için de kullanabilir miyim?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Aile hekimliğine ehliyet yenilemesi için başvuruda bulundum sağ bacak polio sekeli.oldugumu ve h sinifi ehlieytimin olduğunu yeni yönetmeliğe göre de ehliyetlerin değiştiğini söyledim. Beni heyet yetkisi olan hastaneye sevk edeceğini söyledi sağ bacak engelli olduğu için ortopedi uzmanina sevk edeceğini yazdi ve bana ehliyet başvuru formu verdi,

yetkili hastanede ortopedi uzmanina göründüm aile hekiminin yanlış yönlendirdiğini ve engelimun ortopedik olduğunu ancak nöroloji uzmanin kanaati geçerli olduğunu ve beni nörolojiye sevk edeceğini söyledi. Nöroloji uzmanina göründüm engelimi sordu sağ bacak dedim sedyeye uzanmami soyledi ve fiziken muayene etti emg ye göndereceğini söyledi ama daha once rapor aldığım icin emg tetkiki bende bulunuyordu gösterdim bakti tamam dedi. Ve kanaatinde aparatli arac kullanabilir yazildi kaşe ve imzasini aldiktan sonra kamu hastaneler birliği sekreterligine goturdum raporum alindi

komisyon icin 15 gün sonraya gün verildi. Bu arada hastaneye de 50 lira ödedim . Şimdi sayin @OturanBoğa bu alacagim rapor ile ötv istisnasından da yararlanabilir miyim bu raporla

Bahse konu komisyon karari raporlarini alan arkadaşlar raporlarını paylaşırlarsa seviniriz.

aile hekimi ve ortopedi doktoru sürecini ben de yaşadım ancak benim raporda ortopedi doktoru ankilozan spondilit. sol kalça kısıtlı, sol kalça gerektiren araç kullanamaz yazdı ve il sağlık omisyonunasevk etti. Aparat vs birşey yazmadı. Şimdi ben de il sağlık komisyonunu bekliyorum. Bazı arkadaşlar ortopedi doktorunun raporunun da ötv indirimi için gerektiğini söylüyorlar ancak İl sağlık müdürlüğünüe başvuru esnasında o raporu aldılar zaten. Sonradan vereceklerini de sanmam. Allah sonumuzu hayr eylesin bakalım

Aldığınız rapor "Sürücü sağlık raporu" ehliyet için ve hangi donanımları kullanmanız gerektiği ve/veya sınırlamaları belirleyen kodlar içerecek. O raporun kopyasını MTV indirimi için kullandım şahsen.

ÖTV indirimi için hastaneden yeniden normal rapor almanız lazım eğer önceden "aparatli arac kullanabilir" yazılı ve rahatsızlığınızı yazan raporunuz yoksa. Nöroloji uzmanı görmüş nasılsa, sıkıntı olmaz.

Forumun üst tarafında raporların paylaşıldığı bir konu vari ona bakabilirsiniz.

Crimean

Ortopedi doktorunun bana yazdığı rapor aşağıda. Bu raporla ötv muafiyeti verilir mi yoksa süreci yeniden mi başlatmak gerekecek

b25f1de0f311e1583f5ce6e81fddf154.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bana aile hekimi sürücü olur verdi direk benim ehliyetde h ama onla degişim yapamadım illa il saglıktan getir diorlar raporu

Aile hekimi ile iş bitmez sağlık il müdürlüğünün belirleyeceği komisyona girmeniz gerekiyor

Maliye vergi rehberinde 2016 öncesi H sınıfı veya 2016 sonrası özel ibareli yeni B sınıfı ifadeleri var.
Ehliyeti yenilemek zorundamıyız.
2020 ye kadar süresi yok mu.
2014 te aldığım rapor geçerli değil mi?

2020 yılına kadar süresi var ancak arac aliminda bazi vergi daireleri yeni ehliyet talep edebiliyor.

Üst Alt