Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet almak için alınan sağlık raporunda 70 km hız sınırlaması nedir?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
merhabalar ben h sınıfı ehliiyet almak için hastaneye başvurdum onlarda tam otomatikli araç kullanabilir, hız sınırı max 70km yazıp verdiler. Kurs raporu kabul etti ama sınavlardan sonra trafiğe gidip ehliyetimi almak istediğimde oradaki memur git 70km sınırı sildir gel dedi. Hastaneye gittiğimde doktor bunun mümkün olmadığını ve hep böyle rapor verdiğini söyledi. Şimdi ben ne yapmalıyım dosyamla ortada kaldım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu doktorlar iyice kafayı yemiş 70 km gidiceyini nasıl anlamış 70 km gidiyossunda 100 km gidemiyormusun memur haklı böyle bi kanun yok doktor ya onaylar sürücülüyünü ya onaylamaz onayladıysada gideceyin km karışamaz baş hekime çık veya rapor odası başkanına.itiraz et.

hastahane hatalı rapor vermiş size.hız sınırı hastanedeki doktoru ilgilendirmez,işgüzarlık yapmış.hız sınırını türkiyede yasalar ve kanunlar belirler, doktorlar değil.doktora tekrar gidin ve düzeltmesini isteyin, düzeltmezse hız sınırını yazan ve raporda imzası olanlara görevini ve yetkisini aştığı için ceza davası açın, uğramış olduğunuz maddi ve manevi kayıplar içinde tazminat davası açın.% yüz kaznırsınız.
hiç bir doktor kendisini kanun koyucunun yerine koyamaz ve kanunlara aykırı hareket edemez.

Hız sınırı diye bir şey olamaz. Bir yerinden uydurmuş haşmetmeab! "Neymiş dayanağınız" dediğinde ne diyor? Eğer ısrra ederse, ben olsam, hem hakkında şikayetçi olurum hem de il sağlık müdürlüğüne gidip rapordaki ibarenin kaldırılması için başvuru yaparım. Bu durumda başka bir hastaneye sevk ederler...

yeni rapor alsam ankaradan yine sorun çıkarttırlar mı ve H sınıfı yerine B sınıfı rapor alsam kabul ederler mi?

ANkara ile bir ilgisi yok. Ehliyet raporlarında süre. yerel birimleri ilgilendirir.

merhaba bana ankarada ki doktorum ikisini de alabilirsin dedi yardımcı da olurum dedi.
Eğer buradaki hastane vermeseydi gidip oradan alacaktım. ben sadece otomatik vitesli aracı indirimli olarak almak istiyordum ama sonradan öğrendim ki sadece otomatik vitesli araçta indirim yokmuş. O yüzden şimdi B sınıfı almak istiyorum. Ne yapmalıyım.Ankaradan rapor alıp dosyaya koysam geçerli olur mu?

Ne zamandan beri doktorlar trafik kanununa ek madde ekleyebiliyorlar?

Ama suç onlarda değil, onlara allah yetkiisi veren sağlık bakanlığında.... kafalarına göre oran uydururlar, adamına göre muamele yaparlar, var olan özrü görmezden gelirler, artık görüyoruz ki kıçlarından trafik kuralı da uyduruyorlar...

olaya ben açıklık getireyim arkadaş bana h sınıfı sadece otamatik araç kullanma şartı ile direksiyon dersi için baş vurdu aracı sürünce bariz kendini ifade eden bir sorun oldugu belli oluyor pedallar arası geçişte sağ ayak güvenli araç sürüşünü engelliyor ben bu şekilde ehliyet almaması gerektiğini söyledim doktorlarda bu durumu farketmiş olacaklarki rapora 70 km hız sınırı koymuşlar bir taraftanda aparatta yazmak istememişler belkide ötv muaf araç almasın diye hız sınırlaması ilede sorunu aştıklarını düşünmüşler açıkcası arkadaşa verdiğim eğitimle ehliyetini alabilir ve sınavıda geçtide ama benim görüşüm arkadaş kesinlikle aparatlı bir ara kullanmalı bunun aksi durumlar hemen olmasa bile uzun vadede hem kendi hayatı hem başkalarının hayatı açısından tehlike oluşturabilir burada doktorun bana göre güya devleti koruma iç güdüsüyle hareket edim arkadaşa uygun rapor vermeme sorunu var bu arkadaşı tanıyorum debriyajlı araç kullana biliyor ama ben herkese anlatmaya çalışıyorum araç sürmek aracı hareket ettirmek demek değildir mümkün oldugunca sıfır risk alın en uygun aparatla en uygun araç tavsiye ediyorum...

Üst Alt