Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet aldıktan sonra kontrole gitmezsem ne olur?

berke26

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
272
Temmuz ayında sürücü raporu almayı düşünüyorum. Anksiyetem sebebiyle muhtemelen bana kontrol şartı verilecek. Ama benim aktif şekilde araba sürme niyetim yok. Sadece ne olur ne olmaz diye ehliyetim cebimde dursun istiyorum. Sırf bunun için de düzenli olarak kontrol randevularına gitmek istemiyorum.

Sürücü raporunu çıkarır çıkarmaz ehliyet alsam ve kontrol randevularına hiç gitmezsem ne olur? Mesela; raporda yılda 1 kontrol şartı olmasına rağmen ben 5 sene sonra tekrar sürücü raporu çıkarsam sıfırdan tekrar ehliyet kursuna vb. gitmem gerekir mi? Yoksa tekrar sürücü raporu çıkarır çıkarmaz eski ehliyetim tekrar aktif hâle gelir mi?

Bir de kontrol şartı verilen sürücü raporunun ileride kontrol şartının kaldırılması mümkün mü?

Düzenli kontrole gittiğin psikiyatri doktoruna git kontrol şartı koymayabilir 102 kodu koyuyorlar ama ilaç kullanıyosan

Normalde anksiyete için doktora gidiyordum. Ama son zamanlarda ilaç kullanmama gerek kalmayacak kadar iyi olduğum için Nisan'dan beri doktora gitmiyorum. Sırf kontrol şartını kaldırmam için gerek görmesem bile ilaç kullanmak mı zorundayım? Bu arada atipik otizmden engelli raporum var ama şu ana kadar sadece anksiyete için doktora gittim.

İyiysen ilaç kullanmak zorunda değilsin tabi iyi olduğun için daha rahat alırsın Anksiyete için gittiğin doktora gidip sor kendi göremezse otizm den bahsetme kontrol şartsız verir inş

Ankara'da işe başlayana kadar Erenköy'e gidiyordum, işe başladıktan sonra asistan doktor beni Hacettepe'ye yönlendirdi. Hacettepe'de de 2 kez muayene olduktan sonra ilaçları bıraktım. İkisi de araştırma hastanesi olarak geçtiği için Erenköy'de de, Hacettepe'de de asistan doktorlara muayene oldum ve her seferinde farklı doktor vardı. Bu yüzden devlet hastanesi ya da şehir hastanesi gibi sabit bir doktorum yoktu.

Sizce ehliyet raporumu Erenköy'den ya da Hacettepe'den alsam daha mı iyi olur benim için? Bir de otizm araba sürmemi etkileyen bir rahatsızlık değil ki. Bu ehliyet sürecini etkiler mi?

Pskiyatride bir uzman doktordan randevu al git de böyle böyle sürücü olur raporu verirmisiniz asistan olmicak ama uzman olucak veririm derse aile hekimine gidin o sizi göz muayenesi felan yapıp psikiyatriye sevk edecek uzman doktor muayenesi gerekir diyerek,ordan veririm diyen doktora gidip alın raporu,

Psikozdan raporum var bu şekilde pskiyatriden yeni aldım sürücü olur raporunu ve yeniledim ehliyeti kontrol şartıda yok sizede olmaz kontrol şartı inş doktorun insiyatifine kalmış

@Hayati4405 2 sene önce beni aile hekimi sevk etmişti. Ama uzman doktora değil, üçlü heyete soktular beni. Direkt uzman doktordan da raporu alabilir miyim?

Bir de o doktora otistik olduğumu söyleyeyim mi, saklayayım mı?

Son olarak; uzman doktora görüneceksem devlet hastanesini mı tavsiye edersiniz, şehir hastanesini mı?

Siz gerçekleşmemiş şeyler için şu olursa, bu olursa şeklinde düşüncelere kapılıyorsunuz. Eğer bunun nedeni endişeyse, sınavı nasıl geçeceksiniz ? Yok değilse burada size ne söylendiğinin çok bir anlamı yok. Aile hekimine gidersiniz, size direk ehliyet almaya uygun şeklinde raporda verebilir ama engelli raporunuzda anksiyete değilde otizm yazdığı için, bu nedenle psikatriye sevk eder ederse de eder yani. Yaşayıp görmeniz lazım. Söyleyip söylememek sizin kendi kararınız. Yıllık kontrole gitmeyi geciktirdiğiniz için ehliyetiniz iptal olmaz ama 5 sene niye ? Yani sorularınızın belirli bir mantığa uyan temeli yok.

Direkt uzman doktordan alamazsın aile hekimi seni sevk etmesi gerekiyor önce psikiyatriye gidin sürücü olur raporu veririm desin pskiyatri sonrası kolay aile hekimine gidip sevk ettirirsiniz

Doktor görüp sorarsa dersin durduk yere otistiğim deme bence sen bilirsin

Ben devlet hastanesinden aldım hangisi yakınsa ordan al farketmez

@HuYSuz79 Ehliyet alsam bile cebimde duracak. Sadece ileride araba sürmeye ihtiyacım olursa diye şimdiden almak istiyorum. Çünkü kurs fiyatları her sene artıyor ve ehliyet alma prosedürleri her sene zorlaşıyor. Kullanmayacağım araba için de her sene kontrole gitmek istemiyorum. Ayrıca Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz. Forumda okuyorum. Adam kaç senelik şoförlük yapmasına rağmen bir anda doktor keyfi yere ehliyet raporunu iptal ediyor. Aynısının bana olmayacağının da bir garantisi yok. Bu yüzden kontrol şartı olmasın istiyorum.

Vallahi grupta soru sormaktan ya da birine yardımcı olmaktan korkar oldum. Çünkü muhakkak birileri gelip beni linçliyor.

Basit bir soru olsa internetten rahatça cevabını bulurum. Ama böyle kafamı karıştıran soruların cevabını internette bulamadığım için forumda soruyorum. Bunu sorduğumda da muhakkak beni linçleyecek biri çıkıyor.

Mesele linçlemek değil. Kıracak şekilde yazdıysam özür dilerim ama bana göre sizin sorunuz evden çıkarsam ama yağmur yağarsa demek gibi. Kim kaç kişi vardır kontrol muayenesine tabi olup da 5 sene gitmeyen sizce ? Benim tahminim hiç kimse. O kişi artık araba kullanmaktan vazgeçmiştir büyük ihtimalle. Söylemeye çalıştığım daha çok şuydu bunun için endişeleniyorsanız sınavda bu nedenle kalan sayısı çok fazla. Hatta sınavı geçemeyen kişilerin yaşadığı tek neden bu belkide. Endişe nedeniyle bir şeyi yapamamak yada yanlış yapmak. Eğer sizde ki sebep buysa önce onu yenmelisiniz. Diğeride söylediğim gibi kimse kahin değil. Sizin bildiğinizi bizlerde biliyoruz. Doktorun ne yapacağını kim bilebilir ? Ama dediğim gibi engelli raporunuzda anksiyete yazmadığından oradan sevk edilmez fakat otizmden sevk edilir.

Üst Alt