Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğitim ve araştırma hastanesinde profesörün koyduğu tanı yanlış olabilir mi?
Eğitim araştırma hastanesinde doktor prof beni 5 dk gördü ailemle 30 dk konuştu şizofren tanısı koymuş kendi devlet hastanesindeki doktorum bipolar olduğumu söylüyor hangisi doğru
hocam eğer mani nöbeti geçirdiysen bipolardır ama daha çok paranoya ya da halüsinasyon varsa şizofrendir örneğin aşırı para mı harcıyorsun ya da ani kararlar mı alıyorsun yoksa birileri beni takip ediyor haberlerde benden bahsediyorlar gibi şeyler mi düşünüyorsun
Bana bipolar dediler yanıklar nedeniyle sonra psikoza çevirdiler.Bir kaç ay sürdü değiştirmeleri.Şizofreni tehşisi verirken özellikle dikkat ediyorlar diye biliyorum.Kalıcı ve psikozdan daha şiddetli diye.
@Carl Jung, yine de bizim teşhis koymamız doğru olmaz eğer daha önce gittiğiniz doktorlar kısa sürede tam teşhis koyamıyorsa deneyimli bir prof'un özel muayenesine gidip anlatabilirsiniz bir kaç kere düzenli giderseniz ve sizin şikayetlerinizi tam olarak anlarsa daha doğru teşhis koyabilir
Bi ara özelede gitmiştim bi doçent e oda atipik psikoz demişti bu prof kullandığım ilaçları değiştirmedi sana iyi gelmiş devam et dedi ilaçlar hem bipolarda hem şizofreni de kullanılıyomuş zaten Ekim gibi bidaha gidecem randevu bulabilirsem.
@Carl Jung, Bazı belirtiler hem şizofrenide hem bipolarda ortak görülebiliyor hatta her iki rahatsızlığın belirtilerin beraber görüldüğü durumlara şizoafektif bozukluk deniyor.
Oğluma önce şizofren sonra atipik pisikoz en sonda şizoafektif bozukluk teşhisi kondu.
İlaçlar üç rahatsızlıktada benzer zaten ve bazen rahatsızlıklar arasında geçişler ve değişmeler olabiliyor.
Doktor bize teşhisin adının ne olduğuna çok takılmayın önemli olan tedaviden fayda görüp görmemeniz demişti.
Yorumlarınızda kendinizde pek bir sıkıntı görmediğinizi söylemişsiniz ama kaç tane doktora gitmişsiniz ve hepsi ciddi teşhişler koymuşlar va en yakınınızda ki aileniz bir sorun görmüşkü doktorla uzun uzun konuşmuş ki aileler çocuklarına pek bu rahatsızlıkları konduramaz artık belirtiler bu kadar açığa çıkmasa götürmezlerdi doktora.
Ailenize ve doktorlara güvenin Allah şşfa versin Amin.
Doktorlar net bir şekilde anlayabiliyor psikotik/şizofren hastayı. Hatta ünlü bir söylem var, işin ustası (çok uzman olan doktor) hasta kapıdan girer girmez teşhis koyar diye. Bence bir hastanın psikotik bozukluk grubuna ait olduğu net anlaşılır, sonradan da şizofreni mi, şizoaffektif mi, psikotik bozukluk mu iyice belli eder kendini diye düşünüyorum. @Carl Jung
@Mara, bir meşhur söz vardır hastalık yoktur hasta vardır diye aslında hastalığın isimlerinden çok hastanın durumuna odaklanmak lazım ama genel kanı bipoların psikozdan psikozun da şizofreniden daha iyi olduğu yönünde elbette her hasta kendine özel
@Sarman, o genel kanı yanlış aslında. Bir bipolar hastası bir şizofrenden daha ağır olabilir. Eğer şizofren olan kişi tedaviye cevap veriyorsa ama bipolar olan ilacını doğru düzgün kullanmıyorsa, manik ataklarla boğuşuyorsa, gündelik hayata katılımı kötüyse bence kesinlikle remisyondaki bir şizofreni hastasından daha kötü durumdadır. Yani @kara duman abinin dediği doğru, "önemli olan tedaviden fayda görüp görmemeniz"