Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E Sınıfı ehliyetim var .% 60 Raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
2013 yıllında aldığım raporda yüzde altmış yürüme engelli yazılı- 40 yılık e sınıf ehliyetim var.
Bu raporumla engelli plakalı full otomatik bir araba almak istiyorum alabilirmiyim.saygılarımla

H sınıfı ehliyet alabileceğinize dair sağlık raporu ve direksiyon sınavına girerek alabilirsiniz...

Allah razı olsun çok teşekkür ederim
bu konularda bu işleri yapan kurumlar varmıdır
varsa nasıl bağlantı kurabilirim...

sağlık raporu vermeye yetkili bir devlet hastanesinden ;
H sınıfı ehliyet alır, tertibatlı araç kullanması uygundur yazan rapor almanız gerekli.(engelinizin ortopedik olması gerekiyor)
sonra bir sürücü kursuna başvurup sadece direksiyon sınavına girip ehliyetinizi H sınıfına çevirmeniz gerekiyor.
araç alımında rapor yüzdesi gerekmiyor, isterse oran %1 olsun

1600 motora kadar araç alma şansınız var.(full-extra full o size bağlı maddiyata göre )

Gül hanım hayırlı akşamlar
ilginize teşekkürler çok yardımcı oldunuz
allah razı olsun iyi geceler dilerim.............

Selam değerli kardeşlerim
sizler'den edindiğim bilgiler doğrultusunda
yüzde altmış engelli raporumu aldığım medeniyet araştırma hastehanesine
müracaat ettim e sınıf ehliyetimi h sınıfı ehliyet almak için dilekçe verdim
beni ortopedi-kkb-dahiliye servislerinde muayene edip gereken işlemlerin
tamamlanması için 21 ocak 2015 tarihin'de heyete girmem için gün verdiler.
Moderatör-gül hanım ve-ayyüzlü hanım-bütün herkese çök teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla allah'a emanet olun inşaallah......................................

Selam arkadaşlar şuan kullanmakta olduğum 96 model e 200 full otomatik mercedes
arabam normal plakalıdır h sınıf ehliyet alırsam normal plaka yerine engelli plakalı
yeni bir arac almak istiyorum bu konu hakkında lütfen beni bilgilendirir misiniz.....
Selam ve duayla hayırlı akşamlar diliyorum..........

Sadece sol ayağınızdan ise engeliniz bu durumda rapor/ehliyetinizde otomatik vites yazar ve sadece otomatik vitesli araçları bu durumda kullanabilirsiniz.
ama sadece sol ayak değil, sağ yada her iki ayakta birden varsa bu durumda engelinize göre özel donanım ve otomatik vites ikisi bir arada yazarsa donanımlı otomatik vites araç alırsınız, sadece otomatik vitesli olmaz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Ayrıca tılafsınlı arkadaşımızın dediği gibi plakadan damgalar kaldırıldı. : http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Selam kısmet hanım hayırlı günler
soru yazıma cevapladığınız için teşekkür ederim
bende denge yürüme bozukluğu var her iki ayağımı rahatlıkla arac kullanabiliyorum
sadece yürümekte zorlanıyorum 21 ocak ta heyete gireceğim sanırım durumum netleşir
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim sevgi saygılarımla

dikkat et ama ticari araç kullanamaz raporu verebilirler

Üst Alt