Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-KPSS'de sorular engel gruplarına göre değişiyor mu?

atacr

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, %50 engelli raporum var. rapor içeriği kalp kapağında daralma. 2016 e kpss sorularına baktım işitme ve görme ile ilgili sorular vardı. Bu sorular kişinin engeline göre mi belirleniyor. yani sorular kişiye özel mi çıkartılıyor. bu konuda yardımcı olur musunuz.

Diğer bir sorum daha var. Benim raporum mayıs 16, 2018 tarihinde bitiyor. bilindiği üzere sınav nisan ayında ben daha ösymye raporumu işletmedim. eee sınavdan 1 ay sonra rapor bitiyor. sınavdan sonra uzatsam sorun olurm u? birde ben bu raporu ösymye nasıl işletcem.

teşekürler

Zihinsel engelliler için hazırlanan sorular dışında, sorular engele göre belirlenmiyor. Örneğin görme engelliler için aynı sorular daha büyük puntolarla soru kitapçığına yazılıyor ancak sorular diğerleriyle aynı. Kişi görme engelinin derecesine göre sınavdan önce kaç puntoluk bir soru kitapçığı istediğini seçebiliyor. Zihinsel engelli soruları ise biraz daha kolay hazırlanıyor, ancak kişiye özel değil. Tüm zihinsel engellilere aynı sorular soruluyor.

Şimdiki raporunuzu ÖSYM'ye işletmek için ÖSYM Başvuru Merkezi'ne gitmelisiniz, nereler olduğunu internette aratabilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki bir liseye sorarsanız da size en yakın yeri söyleyeceklerdir. Benim raporumun girişi bir lisede yapıldı örneğin.

Sınavdan sonra raporunuzu uzatsanız sorun olmaz. Ancak rapor süresi dolduktan sonra, en kısa zamanda fazla beklemeden raporunuzu yenileyip tekrar ÖSYM başvuru merkezine yeni raporunuzla gitmenizde fayda var. Rapor yenileme ile ilgili daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur umarım. Benim bildiklerim bunlar.

Üst Alt