Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E-KPSS'de Lisans mezunu olmak mı, Önlisans mezunu olmak mı avantajlıdır?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba,

Konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

önemli olan hepsinde rakiplere göre yüksek puan almaktır.. lisans da alımda azdır lisans mezunu engellide azdır böylelikle taban ve tavan puan da düşük olur tabi birde nitelikli kadrolar vardır.. mühendislik öğretmenlik hemşirelik gibi. tek siz tercih etseniz 50 puanlada atanırsınız.. önlisans daha çok düz memur alımı oluyor.. taban puan 70 lere kadar düşer.. lise mezunu ise genelde hizmetli kadroları içindir.. alımda çoktur rakipte çoktur genelde taban puan 80 in alına düşmez..

lisansta bahsettiğiniz nitelikli kadroların tam olarak bir listesi var mı? Mesela uzman yardımcısı da alıyorlar mı? Açıkçası benim hem yabancı dil bilgisi seviyem var hem de iş tecrübem var, bireysel başarılarım var çok şükür. bunlara göre bir alan belirlemeye çalışıyorum.

ben şubat ayında 43 oranında engelli raporu aldım bir yıl süreli nasıl başvuru yapılır sınav tarinde raporumu yenilemem lazım nereye başvuru yapıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim

Süreli raporların durumunu bilmiyorum. Bu sitede birçok faydalı bilgi bulabilirsiniz.

ben şubat ayında 43 oranında engelli raporu aldım bir yıl süreli nasıl başvuru yapılır sınav tarinde raporumu yenilemem lazım nereye başvuru yapıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim

merhaba ben bu yıl lisans olarak girdim ve atandım genel olarak lisans mezunu olmak ekpss de daha avantajlı süreli raporla baş vurursun rapor süren dolmadığı sürece sıkıntı olmaz fakat bu sene benım atandığım kurum süreli raporlarda biraz sıkıntı yaptılar ve son altı ay içerisinde alınması şartı getirdiler yani raporun süreliyse kazansan bile yeni tarikli rapor istediler süğrekli olanlar da bile istihdam kısmı işaretli olmayanların ki sıkıntı oldu ama genel olarak lisans dan yerleşmek daha avantajlı çünkü giren sayısı lisans da daha az

Uzman yardımcısı kadrolarına engelli statüsüyle girilebiliyor mu peki?

uzman yardımcısı dıye merkezı bır atama yok. onlar daha cok normal kurumların kendı actıgı sınavlarla gırılıyor. ama engellı uzman personel dıye bır kadro var mı bılmıorum. ama ekpss de uzmanlık yok o kesın

Peki o sınavları geçmiş olsak uzman yardımcısı olarak engelli statüsünden giriş oluyor mudur?

Uzman Yardımcısı olarak girmek istiyorsanız önce normal kpssye girmeniz gerek ekpss de öyle bir şey yok

uzman uzman yardımclığı kpss A ge-rubu alımı dır ekpss böyle bir durum yoktur ekps ile atanırsın memeur olduktan sonra kurumun yapacağı görevde yükselme yada ünvan değişikliği sınavı yapar başarılı olursanıx o şekilde olursunuz

Lisans mezunu olmak daha avantajlı çünkü lisans mezunu kalifiye elaman bulmak zor ben lisans mezunu olarak atandım lise mezunu olanlara veya ön lisans mezunu olanlara göre 3. tercihlerde puanlar yerlerde oluyor çünkü insanlar bir daha tercih yapmıyorlar lisans mezunu memur ile engelli lisans memur arasında hiçbir farkta yok maaşta hatta sen normal kadrodan gelenleri geçiyorsun neden dersen vergi dilimine girmiyorsun yada girsende 2 ay giriyorsun yükselme açısından da diğer memurlardan hiç farkın yok şef kadrosu için kurum sınav açtığında gerekli şartları sağlıyorsan sende müracaat edebiliyorsun lisans mezunu olduğun için şeflik için asgari şartı sağlamış oluyorsun gibi gibi

serdaruz

detaylı bilgi için çok teşekkürler, vergi dlimine hiç girmiyor mu engelli statüde çalışnlar, yani işçi olsun memur olsun hem vergi indirimi uygulanıp hem de vergi diliminden de mi muaf oluyorlar?

ayrıca bu sorum da herkese: diyelim ki uman yardımcılığı sınavını kazandım ve uzman yardımcısı olarak birkurumda başladım. Bu durumda beni engelli statüsünden mi uzman yardımcısı olarak başlatırlar peki?

Vergi indirim derecene göre herkes 5 ay girerken sen en çok 3 ay girersin maaşına göre değişir birde şu var uzman yardımcısı olarak giren birisi özel sektör gibi algılamayan uzman yardımcısı olur memur memur olur engelli engelsiz ayrımı yoktur devlette benim şef olan engelli arkadaşlarım var mesala

Puanım 74 lisans bölümü,
Düz memurluğa atanabilir miyim?

Üst Alt