Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

e-Devlet'e engelliler ve gaziler için park kartı başvurusu eklenmiş

@mehmet-41,
SMS gelmiyor. Bana direk geldi. kafalarına göre takılıyor olabilirler. Bazılarını arayarak gel al diyorlar bazılarına posta ile gönderiyorlar.

Gelmiş bana. Bi de not yazmışlar ikiye katlayıp PVC kaplatın diye. Yarın da onu yaptırayım bari😀

başvurduk bakalım adıma kayıtlı engelli aracım var b kodlu ehliyetli muhtemelen onaylanır

Bunun amacı nedir kartın yani tüm türkiyede mi geçerli yani ben kayseride ikamet ediyorum ilgili yere başvurdum plakaya işlediler her yerde plaka sorgusunda çıkıyor karta gerek yokki tüm türkiye içinse bu kart tamam

@Hkn38,
KART kullanmazsan cezayı yapıştırırlar. Sen engellisin plakanda görünüyor ruhsatta yazıyor demezler.
2012 tarihli süresiz ortopedik raporum var MTV mi silmediler. Yeni rapor al dediler. kendi verdikleri raporu geçersiz sayıyorlar. İşim gücüm yok en az 5 bölüm gezip Yeni Engelli raporu nasıl çıkartayım ? Çalışan adamım ne iş yeri izin verir nede ben uğraşırım. Paşa paşa MTV yi öderim.

Bu kart saçmalığı bitirilmeli ve amblem plaka 'ya geri dönülmeli. Engelli park yerini işgal eden herkes engelli aracı diyor ama hiç birinde park kartı yok. Karadeniz-Marmara neredeyse tüm illere gidiyorum tüm engelli park yerleri işgal halinde. Bizim gibi geri kalmış bir ülke de kart olayının çıkması zaten başlı başına saçmalıktı. Neymiş efendim trafikte damgalı geziyormuşuz. Şahsım koltuk deynekleriyle zaten 1 km öteden damgalı gibi geziyorum, trafik mi battı gözünüze. Birileri öncülük etmeli. Dernekler zaten hiç bir halta yaramıyor herkes bürokrasi ziyaretlerinde çay çorba derdinde.

@reis,

2.5 ay öncesine kadar sadece %90 engelli ve ailelerine kart veriliyordu ben başvuru yapamamıştım.
Geçen burada gördüm öyle başvurdum.

@Polmiks,

Yanlış bilgi. Yüzde 60 ile neredeyse 15 yıldır park kartı kullanıyorum.

@reis,

Ben 2-2.5 ay önce E Devlet üzerinden denedim. Sadece %90 olanlara veriliyordu sonradan Tertibatlı olanlara da verilmesine karar verildi ve sistemde açılınca başvurdum.

Mayıs Ayında Böyleymiş Başvuru, sonradan tertibatlı olanlara da eklendi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.

• Engellilik oranı %90 ve üzeri sağlık kurulu raporu bulunan,
  • Gaziler,
  • İçin düzenlenen “Engelliler / Gaziler İçin Park Kartı”;
    -Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
    -Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
    -Amacı dışında kullanılamaz.

@Polmiks,
Sizin dediğiniz e devlet üzerinden başvuru için olablir. Fakat sadece e devlet üzerinden park kartı alınabilir gibi değişik bir yere gidiyor konu. Belki de bundan sonra sadece e devlet üzerinden başvuru yapılabilir ona bişey diyemem. Benim ilk yazdığımda e devlet müraacatıyla ilgili bir şey yoktu. Siz cevaben sadece yüzde 90 alabilir dediğiniz için yanlış bilgi oluyor. E devlette seçenk çıkmasa bile yüzde 40 ile emniyetten engelli park kartı alınabilir yeter ki (eski) H sınıfı karşılığında ehliyeti olsun.

ben 2 hafta önce bölge emniyet müdürlüğüne trafik şube gittim 2 fotoraf ruhsat ile 20 dk içinde hazirlayıp verdi

• Beğen
Reaksiyonlar: reis
@Polmiks,

Sıkar biraz yazsında göreyim zaten belediye park personelleri plaka giriyor yazamıyor poliste plakadan direk görüyor fazla abartmayın yazamaz

Üst Alt