Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düz lise mezunları EKPSS'de hangi bölümleri kaç puanla tercih edebilir?

Hulyaa62_

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Düz lise mezunuyum.2018 e KPSS hazırlanıyorum hizmetli olarak çalışmak istemiyorum ağır işlerde çalışamam bu yüzden hedefim memurluk. Memurluk için kaç puan almalıyım?atrıca çalışabileceğim kurumlar hangileri?

Al 80-90.75.
Ama sansa bagli.
Isini sev yillandikcA ilerilere cikarsin.sabir lar dilerim.

Arkadaşlar, ortaöğretimden mi atanmak daha kolay ve avantajlı yoksa lisanstan mı? Ayrıca lisanstan atanabilmem için kaç puan almalıyım?

Didem01
Atanmak istediğiniz kuruma - ile ve pozisyona bağlı. Örneğin hukuk mezunusunuzdur. Kendi alanınızda tercih yaparsanız avukat olarak 90 puan civarı ile atıyorlar. Yada öğretmenlik için tercih yaparsınız branşınıza göre değişir. Düz memurluk içinde biraz şans ve il tercihi önemli 75 - 85 civarı atanır.

Kendi alanımdan alım yapılmıyor diye biliyorum. O yüzden düz memurluk için tercih yapacağım. İl ayrımı yapmıyorum ama hedefim Ege; izmir, manisa, muğla vs.. Seneye hayırlısı diyelim o zaman. Teşekkürler

Ne mezunusunuz bilmiyorum ama bir çok alan için alım yapılmakta. Hedefinizdeki iller daha revaçta olduğu için puanları biraz daha yüksek. Ön lisans olarak memurluk alım puanları daha düşük gibi sanki ama lisans içinde dediğim gibi VHKİ yada düz memurluk için 75 - 85 aralığında atanıyor.

Aynı senin gibiyim, fiziksel engelliyim düz lise mezunuyum 82 aldım ve yardımcı hizmetli olarak atandım. Sıralamam 2000 falandı yani memur olmak istiyorsan puan değil de ilk 1000'de olman lazım.. Bu işlerde herkes puan odaklı fakat saçmalık sınav o kadar zor olur ki adam 80 alır ilk 1000'e girer veya kolay sorarlar adam 90 puan ile ilk 1000'e giremez.

Didem01 sınava lisanstan girmeni tavsiye ederim. 100.000'e yakın lise mezunu insan ile yarışacağına 7-8 bin lisans mezunu ile yarışırsın. Rakamları ortalama olarak verdim kafanda soru işareti kalmasın diye. Yoksa kesin 100 bin veya 7-8 bin kişi olarak düşünme. Bunlar ortalama rakamlar.

ankiloz Bu son dönemim.. Acaba 1 dersimi bırakıp, ortaöğretimden mi sınava girsem diye düşündüm de hani onun soru tarzları lisansa göre daha kolay sanki. Plânlı bir çalışmayla 80-90 gibi bir puan alınabilir ama dediğiniz gibi birçok kişi sınava gireceği için şansım düşük olabilir.. Yalnız lisans mezunu az olduğu için şansım biraz daha fazla ama onunda soru tarzları zor.

[FONT=sans-serif]@Didem01 [/FONT]Bence lisans düzeyinden sınava girmeniz size daha çok avantaj sağlayabilir ortaöğretim mezunu çok fazla bu durumda rakibinizde çok oluyor. Lisans düzeyinden sınava girip düz memurluk yazabilirsiniz yinede karar sizin tabi.

Memurluk tutturmak zor. Ortaöğretimden memur alım sayısı maalesef az oluyor. Geçen atamalarda ortaöğretim/lise düzeyinden açılan 2500 kontenjandan 90-110 arasında düz memur alımı vardı düşün.

Bazı kurumlarda hizmetliler memurlardan da rahat çalışmakta ayrıca sorumlulukları olmadığı için baş ağrısı dertleri de olmamakta;hizmetliyi de düşünün. Ben yüksek puan almamdan dolayı gerekirse 2. tercihi bekleriz dedim,Martta yapılacak olan 2. atama Temmuz'a ertelendi ansızın,yeni süprizlere gebe olur mu EKPSS bilemiyorum.

Planlarınızı yaparken uzun vadede düşünün;ama ülkemizin gidişatını da göz önüne alınız. İleri de iç ve dış savaş çıkacak ne zaman olur tarihini bilemem...

Cevaplarınız için teşekkürler. Anlaşılan ortaöğretim de memur olmak zor görünüyor Peki hizmetli olarak çalışan arkadaşların rahat ettiği kurumlar hangileri ?

Ben düz lise mezunuyum 2013 te ömss den 88 küsür puanla memur oldum belediyede

2014 Ekpss sınavına Düz Lise Mezunu olarak girdim 3. Atamada Adalet Bakanlığına Memur Olarak Atandım 85.55 puanla 1845. sıradaydım

Kardeş adalet nasil biraz bahsedernisin temmuzda liseden kadro acilirsa yazmayi duşunuyorum puanim guzel 87 aldim ve gorme engelliyim atansam bana ne gibi işler verirler teşekurlee

hizmetlinin rahat olması şansa bağlı.gıcık bir amir varsa çileden başka bişey olmuyor.duz memurluk liseden çok zor.90 puan ve ustu gerekıyo

Evet biraz zor gibi görünüyor hayırlısı olsun artık. Sıkı tutmam lazım çalışmaları.

YALÇIN00086

Kardeş Adalet Bakanlığına atandığında birazda vasfına bağlı ben üniv bitirdim sonradan direk muhtemetliğe verdiler idari ve mali işlere ben çok yoğunum işler sorumluk yükü olan işler beden olarak tamam masa başı ama sorumluluk var hizmetli olursan asla temizlik paspas olmaz mübaşirlik evrak getir götür ve ya memurluk yaparsın yine ama birazda atandığın yere bağlı bizim kurumda en zor yerde çalışan engelli benim

Görme engelli oldugum icin nerelerde calıştirabilirler mesala santral vb yerler olurmu

Biz olduk diyoruz 90 ve yukarısı diyosunuz hala hiç belli olmaz

görme engelliysen rahat yere verirler bizim burada görme engellileri hizmetli memur fark etmez rahat yerlere veriyorlar rahat ol yaz

Düz lise mezunuyum 2014 EKPSS 91.65 puan ile Belediyeye memur olarak atandım.

Kamu Hastaneleri nasıl hizmetli olarak?

Sınava girdikten sonra 2 yıl içerisinde atanmak istiyorsan en az 78 almak lazım.

Üst Alt