Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Durum bildirir raporunu mazeret tayini için kullanabilir miyim?

Serkan24

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
erişkin engelli raporu almak kurula girdim. Mazeret tayini için kullanmak istiyorum dedim.. kurul Başkanı nerede çalışıyorsun diye sordu MEB dedim. Biz sadece durum bildirir raporu veririz sen istediğin gibi kullanırsın defi

Rapor çıkmış 1 gün sonra.. ama %40 ve üzeri bir oran yazmıyor sadece hastalıklarımı bildirmişler( durum bildirir raporu ) bu durumda e rapor a giriş yapılmıyor

Bu durumda ne yapmalıyım

Ben %79 raporlu olarak Ruhsal ve Duygusal engelliyim. (Şizofreni ve Atipik Otizmli olarak)

Kardeşimde İstanbul da "4D KAMU İŞÇİSİ" olarak 1 yıldır çalışıyor.

Kardeşim tayinini benim yaşadığım yere aldırabilirmi?
(TAM BAĞIMLI işaretli olmasına gerek varmıdır)
(DURUM BİLDİRİR TEK HEKİM RAPORU yeterli olurmu acaba bana)

@Sakar_Şakir_60, Devlet memurları, ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları (anne, baba veya çocuklar) için mazeret tayini talep edebilir. Bu haktan yararlanabilmek için aranan temel şartlar ve süreç şu şekildedir:Temel Şartlar Rapor Oranı: Engelli yakınına ait sağlık kurulu raporunda durumun "ağır engelli" (veya tam bağımlı) olarak belirtilmesi gereklidir.Bakmakla Yükümlü Olma: Memurun, bu kişilerin bakımını üstlendiğini belgelemesi şartı aranır. Süre Kısıtlaması Yoktur: Mazeret tayinlerinde standart memuriyet süresi (3 yıl veya 2 yıl çalışma zorunluğu) aranmaz; istenildiği zaman başvuru yapılabilir.Kadro İmkanı: Kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak atama işlemi değerlendirilir.

@Serkan24, Durum bildirir ve Engelli sağlık raporu farklı raporlardır. Başvurduğunuz hastane Engelli sağlık raporu vermiyor olabilir diğer rapor da e-raporda gözükmüyorsa hastane ile görüşün.

Son düzenleme:
@Galiba kuşkudayım!!!, Bu hakların detaylarına ve yasal dayanaklarına, mevzuatın güncel metinlerini incelemek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından ulaşabilirsiniz. İzin ve yer değiştirme süreçleri için bağlı olduğunuz kurumun personel birimine sağlık raporlarınızla birlikte yazılı başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bilgisi mevcut.

Linkle birlikte ekledim fakat link olarak gözükmüyor Google üzerinden ''Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'' yazabilirsiniz.

Üst Alt