Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doktor ehliyet alamazsın diyor! Ne yapmalıyım?

Liberal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aile hekiminden aldığım kağıt ile uzman doktorun (ortopedi) odasına girdim.

Oturduğu yerden bana şöyle bir bakıp "sen araba kullanamazsın" hükmü verdi. Israr ettiğim halde kararı değişmedi. Hiçbir test filan birşey yapmadı. Pzt başka doktora gideceğim dedim, istersen git ama onu tanıyorum, o da vermez dedi.

Oysaki ailem bana araba kullanmayı öğretti, gerek vitesli gerek otomatik her türlü aracı gayet rahat bir şekilde kullanabiliyorum.

Sokaklarda bu kadar alkollüsü, apaçisi, tofaşçı serserisi, makasçısı, driftçisi araba kullanabiliyorken, benim dış görünüşüme bakıp sen kullanamazsın demesi gururuma dokunuyor. Ben hayatım boyunca otobüs köşelerinde sürünüp durmak zorunda mıyım? Kullanamıyor olsam neyse...

Yapabileceğim bir şey var mı arkadaşlar, özel hastaneden filan alabilir miyim acaba? Ehliyet alamazsam ötvsiz araçta mı alamayacağım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

bu arada her iki elimde doğuştan anomali var. oranım %75.

Ehliyet için özel hastene ler de rapor verebilir imza atabilir.

Engeli %90'dan Az Olup Ehliyet Verilmeyen Engelli

bu durumda olunca hiç araba alıp kullanamıyor muyuz?

ehliyet verilmediği için ben kendim kullanamıyorum.
sağlık raporum %90'dan az olduğum için ailem de kullanamıyor. Bu durumu biri açıklayabilir mi acaba?

senın engelinin ne oldugu onemlı ? arac kullanmana mani bir durumun var ise o yuzden ehlıyet alamıyorsundur. sakatlıgın ortapedik deılse %90 ın altında ÖTV indirimli arac alamazsın .

Engelim %75 ortopedik.
Bana ehliyet verilmezse ailem kullanabilir mi?

Ortopedik engelli için %90 özür oranı aranmaz.
Sağlık raporunda "ÖTV İndiriminden Faydalanabilir,XXX Araç Kulanabilir" diye bir ibare olması yeterlidir.
%1 bile raporunuz olsa ötv indiriminden faydalanabilirsiniz.

arkadaşın sormak istediği şey farklı ehliyet alamadığı için ve raporu yüzde 90 altı olduğu için şu anda ötv siz araç alması mümkün değildir

Aynen bilgeadam kardeşin dediğini söylüyorum.

Ne %90 üzeri agır engelliyiz, ne de arabayı kendi kullanabilecek kadar hafif engelliyiz.. Arada kalmış durumdayız ve hiçbir haktan yararlanamıyoruz, ben bu duruma akıl erdiredim.

Peki benim soruma da cevap verebilir misiniz? Raporum %77 raporda ortopedik yazan bölüm işaretli, ben ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim. Birde benim dışımda kimse bana ait aracı kullanamaz mı. Teşekkürler.
Liberal doğru gerçekten de öyle

Üst Alt