Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan özürlüyüm. %40 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Sizce Sorun Çıkarmı ?

mayıs 2013 de %40 ortopedik engelli Raporu aldım SOl ayagımdan engelliyim ve Maliye sorup öğrenmek için araba bayii maliye fax çekti raporda Ötv mtv faydalanır h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı ve otomatik vitesli araba kullanır yazıyor

SİZCE SORUN ÇIKARMI? ARKADAŞLAR HALEN CEVAP BEKLİYORUM

Slm arkadaşlar

Ben araba almak için heyet raporunu araba bayine verdim onlarda maliyeye sormuşlar bana heyet raporunu aldığım hastanenin isminin Maliyeden belirten ve yetkili hastenlerden olamdıığını belirtiyorlar ama ben sitede isimleri yayımlanan yetkilili hastaneden birisinden aldım raporumu şümdü ne olacak o kadar zaman stres ve maddi kayıp tan sonra tekrarmı yaşacağım aynı sıkıtıyı http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Arkadaşlar Benim H sınıf Ehliyetim var Raporumda Otomatik Vitesli ve Özel Tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ve Ben Otomatik Vitesli araç Almak İstiyorum Benim İçinde Geçerlimi Yani benide özel tertibat yaptırmam Gereklimi araca

Sol ayağından/bacağından kısıtlılığı olanlar hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymazlar, sadece otomatik vitesli aracı vergi istisnası ile satın alabilirler

merhaba arkadaşlar.ben kronik kalp yetmezliği hasatasıyım.bugün hastaneden yüzde yüz oranında engelli raparu aldım.araç alımında ötv yardımından yararlanabilirmiyim?

yüzdekaç oranında bir indirim olur?bu aracı babam da kullanabilir mi?

ÖTV den muaf olursunuz, bu da aracın kdv bindirilmemiş çıplak fiyatı üzerinden otomobillerde %45 oranındadır.
Evet babanız kullanabilir.

Öyle bir kural ya da yaş sınırlaması yok.
Uygun rapor varsa sıfır km araç alımında ötv muafiyetinden faydalanılarak çok avantajlı fiyatlara araç edinilebilmektedir.
Sıfır km den sıkça bahsedilmesinin sebebi budur.

Üst Alt