Kök hücre tedavisi gören bir hastanın hikayesi...
Arkadaşlar öncelikle bu kadar uzun zamandır bendeki gelişmeleri buraya yazmamamın sebebini belirtmek istiyorum, yeterli bir süre bekleyip neler kazanıp neler kaybettiğimi görmek istedim, size yanlış bir umut ışığı göstermek istemedim.
Ben ayhan hocanın kök hücre tedavisi uyguladığı 10 hastanın ilkiyim.
Havuz kazası sonucu c5 c6 de hasar oldu. Hasar baya büyüktü, kazayı amerikada geçirmiş olmam ve amerikanın sayılı beyin ve omurilik hastenelerinin birinin bir kaç kilometre uzağında kazanın gerçekleşmiş olması büyük şanstı. İlk ameliyatımı amerikanın top 10 cerrahlarından biri yaptı ve hayatımı kurtardı. ilk ameliyatım sonrası 2 ay aynı hastanede fizik tedavi gördüm ve türkiyeye döndüm.
2009 Kasım ayında Ayhan hoca kök hücre ameliyatımı gerçekleştirdi
daha sonra ankara üniversteside 6 aylık çok yoğun fizik tedavi gördüm
peki neler kazandım bu 6 aylık süreçte?
ellerimi kullanamıyordum şimdi sağ elimle %60 herşeyi yapıyorum, kollarımda güçlendi, oturma dengem tetrapileji olan biri için süper, duyu seviyem göğüs hizsından belime kadar indi, tuvaletimi yapamasamda sıkıştığımı anlayabiliyorum hem büyük hem küçük abdest için, ayak parmaklarımı oynatmaya başladım, aktif sandalye olarak bilenler için söylüyorum quickie gt yi kemersiz dirsekliksiz canavar gibi
kullanıyorum, tekerlekli sandalyemden yatağa wc sandalyesine otomobile birinin gözetiminde yardımsız geçebiliyorum, yatağa geçerken ve otomobile tek problem ayaklarımı yatağa koyamıyorum bunun sebebide kasılmam olması, tek başıma bütün bir günü evde geçirebiliyorum
daha ne olsun...
negatif yönü olarak, kasılmalarım çok arttı, ilaçlarla dengelendi, tabi bunu kök hücreye bağlayabiilirmiyim bilmiyorum.
diğer hastalardan 3 veya 4 ünü iyi tanıyorum, hatrısayılır gelişmeler oldu onlardada. gelişmeler hep benmkine benzer.
burdanda bir kez daha tedavimde emeği geçen doktorundan hemşiresine temizlikcisinden aşçısına terapistiden güvenlikçisine en önemlisi beni yanlız bırakmaya ailem ve arkadaşlarıma tekrar teşekkür etmek istiyorum, onlarsız bunları başaramazdım
kök hücre çalışmalarından sonra iyileşmenin en önemli etkenlerinden biride fizik tedavi, burda büyük bir alkışı PROF DR ŞEHİM KUTAY ve ekibide hak ediyor, onların iyileşme sürecinde çooook büyük etkisi var.
sorularınızı vaktim yettikçe cevaplayacağım...
lütfen maşallah diyelim, nazara çok inanıyorum