Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastasıyım. Araç kullanırken özel bir durum söz konusu mu?

sdt

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
diyaliz hastasıyım aile hekimine söylediğim halde b sınıfı ehliyet alır raporu verdi bende o rapora göre ehliyetimi aldım.Şimdi de trafik sen bu ehliyetle araba kullanmazsın ehliyetinde diyaliz hastası olduğuna dair ibare olması yada ehliyetinde bir yıl aralıklarla kontrol olması gerekir şeklinde bazı şeyler söyledi ben aracı kullanmaya korkuyorum şimdi ne yapmam lazım bilen var mı

aile hekimi ehliyet alabilir raporu veriyormu???

Diyaliz hastaları b sınıfı ehliyet kullanırlar ve hiçbir sıkıntı olmaz. Nedeni ise diyalizde araç kullanmayı engelleyici bir unsur yoktur. Ben de diyaliz hastasıyım ve aktif olarak araç kullanıyorum.

trafik tescilde beni uyardılar sen nasıl araç kullanıyorsun diye aile hekimi b sınıfı ehliyet alır raporu verdi ben ona göre ehliyet aldım ama diyaliz hastası olduğumu belirtewn ehliyet almam gerekirmiş öyle dediler emniyette araba ile kaza falan yapsan sen kusurlu sayılır ehliyetsiz araç kullanma sayılır dediler nasıl bir prosedürü var bu işin bilmiyorum ki

Bulunduğun ilçe haricinde en yakın trafik tescile sormanı tavsiye ederim. Ben ÖTV indirimli araç aldım. Öyle bir durumda 1- Firma araba satmıyor, sorumluluğu var 2- Aracın tescilini kendim yaptırdım ve polislere sordum sizin araç kullanmanıza mani bir durum yok. H sınıfı ehliyet alsanız bile neye istinaden alacaksınız dedi. B sınıfı ehliyet kullanmak zorundasınız dedi ve işlemleri yaptı.

sonradan değişiklik oldu mu bilmiyorum. diyaliz hastası % 90 rapor alır .b sınıfı kullanır .ama engelli plakası ve ötv indiriminden de yararlanır .

Sonradan değişiklik olmadı. Ben şubat ayında sordum ve o günden bu güne de değişiklik olmadı.

Diyaliz hastası olduğunu nereden biliyor Emniyet? Raporunda/ehliyetinde bir kısıtlama yoksa, tüm araçları kullanabilirsin. Buna kim neye dayanarak engel olabilir?

Arkadaslar diyaliz hastasi bir yakinidan biliyorum otv indirimli aldigi aracini kullanabilmesi icin devlet hastanesinden arac kuklanabilir raporu aldi

Üst Alt