Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz Hastası ve Ortopedik engelli olan biri ehliyet alabilir mi?

honor

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben %80 ortopedik engelliyim. Fiziksel olarak özel donanımlı araç kullanmama engel bi durumum yok. Ayrıca da diyalize giriyorum. Bildiğim kadarıyla diyaliz hastaları doktor raporu olur ise sürücü belgesi alabiliyorlar( (b) Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verilir.) zaten ortopedik engelliler de alabiliyor ancak bu ikisinin bi arada olması durumunda bir sorun mevcut mudur bilmiyorum.
Şu an iki raporun birleşmesiyle %98 raporum var.Ben sürücü belgesi ve kendi adıma özel donanımlı araç alabilir miyim? Elimde diyalizin araç kullanmama engel olmadığı, durumumun uygun olduğuna dair doktor raporu var. Ancak engel oranımın yüksek olması ve dediğim gibi iki ayrı engelin bir arada olmasının yaratacağı herhangi bir sorun olur mu onu bilmiyorum?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Diyaliz rahatsızlığınısı söylemeden al bence (ki söylesen de teorik olarak bir sorun çıkmaz). Devlet hastanesinden, "H sınıfı ehliyet alabilir. Özel donanımlı otomobil kullanabilir" ibareli bir rapor al. Böyle bir raporla özel donanıma sahip otomobil alıp kullanabilirsin...

Alacağınız raporda sizi ilgili doktorlara göndereceklerdir.yapılan incelemede hastalığınız tespit edilir.Hastalığınızın tespit edilmesi halinde % liğide ortaya çıkacaktır.Ortopedik olarak araç alabilirsiniz.İki hastalığınızın birleşmesi halinde oranınız %98 i bulursa, taşıt üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından birisi veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılacak bir araç alabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim... Benim endişem %90 ve üzerine sadece yakınları engelli kişi adına araç alabilir engelli olan kişi kendisi kullanmak üzere alamaz diye bi tereddüt içindeydim. Yardımlarınız için teşekkürler...

Tereddüt etmene gerek yok.sağlık kurulu raporun %90 ve altında bir derece ile çıkarsa kendin aracını kullanabileceksin.%90 dahil ve üstünde bir derece çıkarsa, üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından birisi veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılacak bir araç alabilirsiniz.Senin vekaletin olmadan hiçbir işlem yapılamaz.

arkdaşlar ben alamadım hem ortapedik özürüm var hemde diyaliz hastasıyım araç almak için rapor almak istedim alamadım nedenide diyaliz hastası araba kullanmazmış... bu kadar saçma bi rapor verdiler

sertac

Nasıl aldınız, rapor olarak % kaç verdiler ve diyaliz hastası olarak araç kullanır ibaresi eklettinizmi.?

raporu veren nefrolog eğer araç kullanmasında diyalizin sakıncası yoktur yazarsa heyette h sınıfı ehliyet alabilir raporu veriyor en azından ankara hastanesinde böyle oldu . bana nefroloji %90 ve ortapedi %56 verdi totalde %95 rapor aldım .

sertac

Bilgilendirme için teşekkürler. Ehliyet hayırlıl olsun. :)

Evet, burada doktor inisiyatifi ile sürücü belgesi alınabiliyor. Aklı başında ve insan evladı birilerine denk gelmek lazım!

Üst Alt