Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyaliz hastası babam adına vergiden muaf araç alabilir miyim?

onurkus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben engelli yakınıyım.
%90 ve üzeri tahmin ediyorum. babam 6 yıldır diyalize giriyor,bir bacağı diz üstünden kesik, şeker hastası vs.şimdiye kadar engellilerin yararlandığı haklardan bihaber olduğumuz için hiçbirşey yapmadık.babam emekli memur.birkaç sorum olacak cevaplayan olursa sevinirim.

1.emekli memurlar vergi indiriminden faydalanabiliyorlarmı.sgk ya telefon açtım.emeklilerin maaşında bir vergi kesintisi olmadığı cevabını aldım.maaş veya diğer vergilerlen bir indirimden faydalanabilirmi?

2.ötv ve mtv indiriminden faydalanmak için girişim yapayım dedim.gittim üsküdar devlet hastanesinden rapor almak için başvurdum yarın en son böbrekler için bir oran alacağız ve belgeleri heyete sunacağız.acaba kendi kafamızdan gidip herhangi bir hastaneye başvurmakla hatamı ettik.vergi dairesi sevk edecek falan diye forumlardan birşeyler okudum.

3.daha önce raporumuz yok.diyalize oran olarak kaç veriyorlar bilen varsa memnun olurum.

4.ötv indirmli sıfır araç alırken bayi sadece sizden raporumu alıyor yoksa vergi dairesinden vs bir belgemi istiyor

5.ötv indirimli alınmış(yurtiçinden) ve 5 yaşını doldurmamış bir aracı almak istesek noter bizden ne istiyor trafik tescil bizden ne istiyor.sadece kafamıza göre gittiğimiz bir hastaneden alınan rapor yetiyormu

cevaplarını esirgemeyen ve ilgilenen arkadaşlara teşekkürler diğerlerine selamlar...

Babanız emekli olmuş zaten, şu saatten sonra vergi indirimi belgesi almasının hiçbir yararı olmaz ki vergi indirim belgesi almak için çalışıyor olmak gerekir zaten.. Vergi dairesi sevki dediğinizde emeklilitke alınacak vergi indirim belgesiyle ilgilidir, araç alımıyla ilgisi yoktur.. Sizin başvurup almakta olduğunuz rapor yeterlidir araç alımı için.
Diyaliz hastaları % 90 oran alır, nakil olursa sonra bu oran % 70'e düşer.. Ama siz şuan % 90 oranında rapor alırsanız, nakil olsa dahi eski raporu araç alımında kullanabilirsiniz. http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html madde 3/e
Araç almak için % 90 raporunuzla bayiiye başvuru yapacaksınız onlar sizi yönlendirirler..
5 yıldan önce satışında ancak engelli birine satarsanız vergi ödemezsiniz, engelsiz birine 5 yıldan öncebaşta ödemediğiniz tüm vergileri ödeyerek satabilirsiniz. ve 5 yıldan önce engelli birine vergisiz dahi satsanız, siz 5 yıldan önce yeni araçta vergiden muaf olamazsınız..
Aracı satacağınız kişi araç kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duymuyorsa, vergi dairesine gidip alacak olan kişinin raporuna istinaden vergisiz satış yazısı gibi bişey alınmalı. Sonra birlikte noterden satış yapmak yeterli olur. Sonra da tescil için emniyete gidilmeli.
Alacak kişi özel donanım takacaksa, tescil öncesinde özel donanım prosedürleri tamamlanmalı...

öncelikle teşekkürler.
babam kira gelirleri ve üzerine kayıtlı konutlardan ötürü vergi veriyor sanırım bu konuda bir indirim yok
var ise raporu vergi dairesinin yönlendirdiği hastaneden mi almak zorundayız.
ötv ve mtv ile ilgili olarak-- Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu--diye birşey var galiba şu linkte
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-genel-tebligi-yayinlandi-30-mart-2012-a.html
ben elime, kafama göre gittiğim bir hastaneden aldığım roporu alıp notere gittiğimde yurtiçinden ötv muhafiyetiyle alınmış 5 yaşını doldurmamış bir araç almak istediğimde noter veya trafik senin bu belgeye dayanılarak alınmış bir raporun yok diyip beni tekrar rapor sarmalına sokmasın anladığım kadarıyla iki rapor arasında oran farkı varsa iş iyice sarmala bağlıyor bu arada ben arabanın parasını ödemiş oluyorum vs. biz torpille falan rapor almıyoruz normal prosedür neyse o.ama doktor oranı birazda kafasına göre yazıyor gibime geldi. 2 yerden oran aldık sıra diyalizde.acaba bu rapor cıkmadan işlemi durdurup vergi dairesinin yönlendirmesinimi izlesek.forumları okudukça engellilerin yaşadığı bu tür keyfi problemleri görüyorum .korktum valla. kolaylıklar diliyorum

Kişisel başvurunuz da olsa hastaneden alacağınız raporla hem araç alımına hem de vergi indirimine başvuru yaabilirsiniz.
Araç alımında oranın % 90 ve üzeri olması yeterli. Hastanenin verdiği oranı ayrıca kimse değerlendirmez.... Ama rapor vergi indirimi için kullanılacaksa, o zaman rapordaki oran sakatlık oranı cetveli'ne uygun mu diye Ankara Maliye kontrol eder.

Üst Alt