Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet, obezite, hiperlipidemi, hipotroidizm, vitamin eksikliği ve egzama..?

sanbuse

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yaşım 28. rapor almak istiyorum. açıkcası iş sahibi olmak için almak istiyorum. atanmak için
Bunun için ne söyleyerek almam gerekiyor?
Diyabet, obezite, hiperlipidemi, hipotroidizm, vitamin eksikliği ve egzamam var
Bunlar için alabiliyor muyum? Hayatımı çok olumsuz etkiliyor bu yüzden işte bulamıyorum özellikle kilomdan dolayı. Diyabete bağlıda anksiyete bozukluğu teşhisim var
Bana izlemem gereken yolları söyler misiniz?

Bu bahsettiğiniz konularda % 5-10 gibi küçük küçük oranlar alırsınız. Hepsinin toplamı % 40'ı geçmezse işinize yaramaz.

Rapor almak için Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili hastanelerden birine başvurup Engelli Raporu almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Tüm bölümler değerlendirip size rapor düzenleyecek. İlinizdeki yetkili hastaneleri İl Sağlık Müdürlüğünden veya internetten öğrenebilirsiniz.

Bahsettiğiniz hastalıkların ne kadar ciddi olduğuna bağlı. Burada bir tespit yapmak mümkün değil.

Kanımca almanız biraz zor ama 2 kişi aynı değildir. Başvurup şansınızı deneyebilirsiniz.

Tip 1 mi, tip 2 miyim?

Glukoz açlık 239 tokluk 227 hba1c 7.1 bun değeri 4.56 tsh 5.88 değerlerim bunlar herhangi bir oran verilir mi? Hangi gruba giriyorum?

bana göre tip 1 ve malesef sana verilecek oran %30

sanbuse

Bende tip 2 hba1c 14 çıktı %37 Rapor aldım 2 yıllık,
6 ay sonra itiraza gittim tetkik yaptılar hba1c 13,1 çıktı
sık sık idrara çıkıyordum dr. yine tahlil yaptırdı
inkontinans(idrar tutamama) teşhisi kondu %40 sürekli verdi!
yani sende de ek rahatsızlıklar yaptıysa söyle dr.'a puan verir!

cihan7999
Teşekkürler bende de aynı durum var ve diğer rahatsızlığımdan %25 otan aldım. Bundan da bi 30 alsam kurtarır mı 40ı?

sonbaba
Diğer rahatsızlığımdan 25 aldım bundan da 30 verir umarım

sanbuse

Aynen öyle.. 25+30 = 48 yapar.RAPOR'u sürekli verirse iyi olur.
18 yıl hizmet şartı ve 4,080 gün ile engelli erken emekli olabilr,
istanbul da ulaşım için 1 resim ve rapor'unla başvurup hemen ''istanbulkart'' alır
ücretsiz binersin ötübüs-vapur vb. Ayrıca Kaymakamlık'lar da bulunan
Aile sosyal politakalar bakanlığı'ndan da 2 resim yine rapor'unla başvurup
sosyal(BEYAZ)kart alırsın. Oda yardımlar ve Uçak iller arası Otübüs'ler de %30 gibi indirimlr sağlar! :)

Bendende diyabet ve işitme kaybı var akş 129 ha1c 7.7 ilaç raporunda birden fazla komplikasyonla birlikte yazıyor kulaklarında biri yüzde 60 diğeri yüzde 40 işitme kaybı var tahminen bana kaç oran verirler

cihan7999

Çok teşekkür ederim istanbul kart olayını bilmiyordum güzelmiş peki ehliyet alırken bunu belirtecek miyim? Eğer raporu alırsam

Üst Alt