Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Direksiyon sınavını geçersem ehliyetimi kaç gün sonra alabilirim?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Mart ayında direksiyon sınavına giricem. Hayırlısıyla sınavı geçersem hangi işlemleri yapmam gerekecek ve kaç gün sonra ehliyetimi alacam ?
Deneyimi olan arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.

Ben milli eğitimde memurum ve bu işlere bakıyorum. Siz direksiyon sınavına haftasonu gireceksiniz. Eğer sürücü kursunuz pratikse sertifikaları hazırlayıp salı günü bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğüne teslim eder. İki günde milli müdürlüğünden çıkar. İki günde de emniyetten çıkar. Yani en geç 2 haftada ehliyet cebinizde.... Hayırlara vesile olsun.... Araba kullanmak çok güzel.

Bu hafta dreksiyon sınavına girdim .. B den h cevirilecek .. Fatma hanım sertifikayı aldıgımız sürücü kursu nereye bağlı ise ehliyeti ordan mı almalıyız? prodüsür nedir
sertifikadan sonra işlemler istanbul için biraz daha uzun süre bilirmi?
teşekürler

Dosya hazırlamak diye bişe yok, siz kursa kayıt olurken dosya zaten hazır oluyor, yazılı sınavına girmeden milli eğitimden ön inceleme için görvli personel gider, yazılı sınava greceklerin dosyasını inceler, dosyaları tek tek inceler, dosyası hazır olmayan aday sınava giremez.

Sayın forsa, sertifikanız bağlı olunan milli eğitimden onaylandıktan sonra kurstan alacağınız dosya ile birlikte emniyete gidiyorsunuz. İstanbul çok kalabalık olduğundan sizin işiniz daha uzun sürebilir.

ehliyet alma

arkadaşlar ben ehliyet alıcam herşeyi hallettim ama emniyeti yetiştiremedim emniyeti hallettikten sonra yarım günde alabilirmiyim ehliyetimi bilgili arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

İbrahim bey, ehliyetinizi yarım günde almanız emniyette işlerin yoğunluğuna bağlı, kalabalık değilse hemen veriyorlar, ama kalabalıksa bikaç günü bulabilir. Bu arada,ehliyetiniz hayırlı olsun....

İyi günler ben ilk defa ehliyet alacağım fakat söyle bir sorun var internetten baktığım kadarıyla 15 içinde ehliyetin eve gelecekmiş fakat ben 15 gün boyunca ehliyetsizmi kalacağım yoksa 15 günlük geçici ehliyetmi verecekler

abdullahosman

Emniyetten başvurunuzu tamamladıktan sonra, 15 gün geçerliliği olan geçici sürücü belgesi olan bir kağıt veriyorlar.
Ehliyetiniz de 3-5 güne geliyor. Ehliyet gelinceye kadar bu geçici sürücü belgesini kullanabilirsiniz.

peki son bir sorum var 15 gün geçici belge verdiler bana fakat 15 gün geçti daha ehliyetim gelmedi. ÖRNEK VERİYORUM :: ben izmir gaziemirden aldım geçici ehliyetimi 15 gün bitti gelmedi tekrar geçici ehliyet almak için gaziemir den mi alacağım yoksa izmirin başka bir semtinden de alabilirmiyim

10 güne kadar alabilirsin kurs sana bilgi verir dosyanı alırsın ordan maliyeye gidersin sonrada emniyete gidersin ehliyetine alırsın gitmeden öncede randevu alacaksiniz

bende direksiyon sinavini bugün geçtim allah izni ile

Üst Alt