Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Diplomamda "alanı-bölümü" yok. Tercihlerimi hangi bölümlerden yapacağım?
Arkadaşlar Diplomada Alanı kısmında alanı yok yazılması durumunda tercih kodlarını nasıl yazacağız,,, sadece ortaöğretimden mezun kodunu mu yazacağız. Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum..
msait19 Aynen öyle Ortaöğretim kurumlarından herhangi birinden mezun olmak şeklinde yapacaksınız. Kriterlerde sadece kadın/erkek olmak şeklinde olanları da uygun ise yapabilirsiniz.
Bunun dışında Meb onaylı sertifikalarınız varsa onlara uygun tercihler yapabilirsiniz.
Sertifikam yok ama bilgisayar ve ingilizce sertifikası için başvurdum atanma vaktine kadar elimde olur inşaAllah.. Durum boyleyken sertifika kodlarını da tercih edeyim mi
@msait19 MEB Onaylı ise ve sertifika ismi tamamen niteliklerdeki sertifika ismi ile uyuyorsa tercih edebilirsiniz. Bu önemli bir ayrıntı sertifika isminin tamamen uyması ve MEB Onaylı olması gerekiyor.
Tercih etme konusuna gelince tabi tercih edin seçenekleri ve şansınızı arttırır.
Kursa ne zaman başvurdunuz?
Ayrıca şu maddeler yararlı olabilir.
[FONT=sans-serif]
[/FONT] [FONT=sans-serif]1- Bilgisayar İşletmenliği sertifikasının süresi en az 160 Saat tir.[/FONT] [FONT=sans-serif]2- Sertifikanın tarihi önemli değildir. (Sınav tarinden önce veya sonra olabilir)[/FONT] [FONT=sans-serif]3- Sertifika M.E.B.na bağlı Özel Kurslardan veya Halk Eğitim Merkezlerinden alınmış olmalıdır.
[/FONT][FONT=sans-serif]Kpss ve Kamu kuruluşlarının istediği sertifika MEB onaylı HALK EĞİTİM merkezlerinden alınan 160 ders saatlik Bilgisayar işletmenlik sertifikasıdır.160 saat olmasına dikkat ediniz...160 saatin altındaki ders kredisini sanırım Kamu Kurumları kabul etmiyor...[/FONT]