Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dini konuların konuşulabileceği bir forum olamaz mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
25
Reaksiyonlar
0
mrb bülent abi benim nacizane bi fikrim var uygun görürde ilgilenrsen sevinirim:)
bu sitede her şey var hertürlü konu başlık hastalıklar haberler tartışma gündem alıntı yazılar müzik hobi eğlence bu dikkatimi çektipeki dini bir konu yada başlık yok neden ? çeşitli konuları yazıcamız paylaşıcamız kuran hadis tefsir gbi konularda olsa bu gbi şeylere yer werilse nasıl olur iyi olmaz mı bence çok güzel olur paylaşım açısından üyelerimz içinde senden ricam bu fikrimi bi değerlendirmen şimdiden tşk ediyorum cevabını bekliyorum
dua ile...

güzell düşünmüşsün bencede olmalı ama takdir bülent abinin gene bekliyoruz bakalım...

evet bencede olmalı bu forumda sadece bu eksik lütfen bülent bey bu öneriyi düşünün

camimi burası kardeşim . bu forumun konusu engelliler ve hayatları . dini konularla ilgili internette siteler var oralardan yararlanın bence .

Bende olması kanısındayım.Arkadaşım o anlamda sitelerin olduğunu bizde biliyoruz.Bizim amacımız aynı düşünceleri bu platformda paylaşmak.Siz ilgilenmiyorsanız o linke girmessiniz olur biter.Destek olmuyorsunuz anladıkta bari aleyhimizde olmayın.
saygılar

istemiyorum diyebilirsin ama din sadece camide yada cuma günü yada cenazelerde olmaz. din heleki bu islamsa insan hayatının her evresinde her anında her zaman olması gereken hareket etmesini yaşamasını büyümesini gelişmesini saglayan bir olgudur. ha herkezbuna göre hareket etmek zorundamıdır bu bir tercihtir ister hareket eder ister etmez. ama dini helek iislamı kimsenin bir yerlere hapsetmeye sıkıştırmaya hakkı yoktur olamazda

bencede böyle bi başlık şart malum hepimiz müslümanız birbirimize bildiğimiz veya bilmediğimiz islami konularda yardımcı olmamız gerek.ilim ancak paylaşılırsa ilim olur yoksa o boş bir bilgi yığınından başka bişey olmaz.toplumda camide dini konuları öğrenemiyoz hocaların eline tutuşturulan kağıtları okumaktan başka bişey yaptıkları yok .bari biz birbirimize destek olalım bu konuda

destekleyen arkadaşlarıma tşk ederim desteklemeyenlernde canı sağolsun istemeyen girmez tıklamaz bu linke herkes özgürdür benim amacım paylaşım bülent abi önerimi düşünürsen sewinirim tşk ederim

Bencede mutlaka ama mutlaka olmalı. İnşallah olur. Bu güzel konuyu açtığın için sana teşekkür ederim. Allah razı olsun

Asıl biz sana teşekkür ederiz bunu dile getirdiğin için
sevgiyle kal!

aynı çatıda olsaydık camimi mescidmi konusunu konuşurduk saygı çerçevesi içinde ama dua edelimki degiliz...

bence olmamalı cunku bu sitenin kapsamı engel teskil eden rahatsızlıklar, engelli hayatı vb. bu tarzda baska sitelerden yararlanmanız daha faydalı olur kanaatindeyim, cunku din yurdumuz insanlarının hassas oldugu bir konu ve burda gerginlikten baska bir seye yarayacagını dusunmuyorum.. kaldı ki unutmayın islam dini Allah ve kul arasındadır.. saygılar

güzel bir fikir.
amaç burada bir şeyleri paylaşmak,bilgi edinmekse böyle bir başlık altındada bu gibi bilgiler paylaşılır, böyle bir düşünceyi farklı yönlere çekmemek lazım herkes hür olduğuna göre isteyen faydalanır isteyen faydalanmaz kendimde eksik gördüğüm veya bana faydası olacak bir şeyi din, dil ,ırk, ayrımı yapmadan karşı tarafdan alırım. deniz yıldızı arkadaşımızı böyle bir talepte bulunduğu için tebrik etmek gerekir,tabiki bunuda üyelere açacak olan veya taktır edecek olan site yönetimi olacaktır.

dini konuları içeren bi forum olması kanısındayım ben de.bildiklerimizi paylaşalım bilmediklerimizi soralım öğrenelim arkadaşlar.

Bence de ayrı bir yerde giderilmeli bu dini ihtiyaçlar. Bu konuda duyulan her ihtiyaç bir tık kadar parmağınızın altındadır. Burada giderilmesi gereken en temel ihtiyaçlar için vardır bu site. Bizim sorunlarımız çok . Biz bu çok olan sorunlarımıza yoğunlaşıp ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız.

Sakatlıkla ilgili olmayan müzik-sinema vb. konular varsa, dini içerikte konular da olmalıdır. Hakkaniyet bunu gerektirir. Ben de dindar biri olsam bu sitede böyle bir şey isterim.
Tamam, tamam da, o kadar kısa sürede seviye düşüp polemik oluyor ki din sözkonusu olduğunda, deist ya da ateist arkadaşlar en küçük bir görüş yazdığında o kadar çabuk kızıyor ki dindar arkadaşlar, bu sefer en iyisi hiç olmaması diyorum...

Bu sitede iki kural çok net:
1- Her görüşün tam ama tam karşısındaki görüş ifade edilebilir.
2- Hiç kimse kimseye hakaret edemez ve düşüncesini söylemekten men edemez.

Şimdi, bu sitede açılabilecek din forumunda bu iki kural da geçerli olmalıdır. Ve dindar arkadaşlar, deist ya da ateist görüşlerin dillendirilmesine ve tüm görüşlerin eleştirilmesine razı olmalıdırlar. Kim ne söylüyorsa, onun tam ama tam karşısındaki görüşün ifade edilebileceğini de kabulk etmek zorunda. Ne bilim işte, birisi din överken diğeri yerebilmeli, birisi dindarlığı överken diğeri yerebilmeli, birisi İslamı övermekn diğeri Hıristiyanlığı övebilmeli vs.vs.vs.

Bu sınırşarda bi forum kaç gün polemik yaşamadan durabilir, emin olamıyorum bi türlü...

tabiki bilgi ve tartışma olacak ve herşey saygı çerçevesinde birbirimizi incitmeden olacak. ve bir kondua itirazı olan kişide bunuda düzgün uslubla söyleyecek ve cevap verende aynı enzaketle cevabunu verecek.

inanmayanda inanmaya bilr ama inanmıyorum diyede hakaret etme hakkına asla sahip olmamalı. bence bilgilendirme ve bilglerimizi gözden geçirip dogruyu bulabilme adına güzel bir şey ve sonuçta bu forumda belli bölümler var herkez kendine uyan sitedigi bölümü seçer oraya girer konuşur. istemeyende konuşmaz.

hatta oalbiliyorsa diger dinler yada görüşler hakkıdnada platform lar oluşturulabilir. herkez bir nevi dünya görüşlerini analtır söyler inandıklarını inanmadıklarını ona göre herkez görüşünü yazar ve fikirlerin çarpışması ve tartışılması içingüzel bir ortam olur. ama herşey hoşgörü ve saygı çerçevesinde olmalı

Not: tabiki her kouda oldugu gibi din konusundada tartışmalar aşırıalr oalcaktır bu sebepden dolayı biz bir spor yada bşaak bir kouyu kapatmıyorsa bunada busebepden engel olmak en kadar dogru olabilirki sonuçta düzeni saglaması gereken kişelr yetkililer gerekl iyerlerde gerekli uyarılar yapıldıgında böyle bir sorun olacagınıda sanmıyorum

Bu konuda Oturanboğaya kesinlikle hak veriyorum arkadaşlar.çünkü nerde din tartışması var orda kan gövdeyi götürüyor.bu sitede daha önce de inanç konusunda konu açan arkadaşlar oldu.öyle haşladılar öyle ağır konuştular ki konu açan arkadaşı mesajları bile zor okudum ve sonunda konuyu takip etmeyi bıraktım.Bence inanç konusu tamamen kişiseldir ve bir forum konusu olmamalıdır.En azından biz toplumcak buna hazır değiliz şu an.

arkadasla daha araba alma konusu vb gibi konularda hemen tartısma cıkarken, bu kadar hassas bir konuda tartısma olmaz
+ dinin nesini tartısacaksınız?? biraz mantıklı olun..islam dini Allah ve kul arasında.. ücüncü kişinin karısması bile buyuk gunah..
+ ögreneceginiz birsey varya kulaktan dolma bilgiler almak yerine daha kesin kaynaklara ulaşmayı deneyin, Kur'an okuyun, değişik tevsirleri okuyun, diyanet işlerine ulasın.. cunku baskasının agzından ogrendiğinizi dogru zannediceksiniz ve gunaha gireceksiniz.. biraz arastırırsanız "zannetmek"in de buyuk bi gunah oldugunu ogreniceksiniz..
son olarak acılsın acılmasın bile tartısılıyor :) tamam kabul okumak isteyen okur, istemeyen okumaz, isteyen yazar istemeyen yazmaz, isteyen yazılanları dogru kabul eder isteyen etmez, ama ben inanıyorumki ilk baslıkta cok buyuk tartısmalar cıkacak..

Nerdeyse 6 yıldır bu siteye üyeyim ve bu konu belirli aralıklarla gündeme gelir, sonuç hep aynı, din konusu kavga gürültü olmadan paylaşılamıyor, evet defalarca buna şahit olduk, yine değişen bir şey olmayacaktır konular açılacak ve hemen ardından uzun sonuçsuz tartışmalar/kavgalar/gidenler/kalanlar, başlık kilitlenecek ve bir süreligine rafa kalkacaktır.

arkadaşlar din tartışmasının nesini yapcağız islamısan islamsın başka dine mensupsan
ona mensupsun gereksiz çekişmelere gerekyok bizlerin tartışacak çoook sorunu var
zatende bülent beysiteyi gerek gördüğü şekilde kurmuş sizde din içerikli bir site kurun
isteyen oradan izlesin.

evet bülent'e katılmamak mümkün değil çok doru söylüyor.yıldız arkadaşımızda dini konuları paylaşacağımız bilmediklerimizi öğreneceğimiz bir platform olsun demiş ama gel görki bazi arkadaşlarda hemen dinin nesini tartışalım burası camı avlusumu gibi kelimeler kullanmış her halde burası camı avlusu değil dini bizlerinde tartışmaya hakkı yok çünkü yeterli bilgiye sahip değiliz.ama bence güzel bir fikir yanlız bu gibi şeylerde fikir alışverişi yaparken bizlerde hiç kimseyı küçük düşürmeden ve haki görmeden yapmalıyız yanı işlenen konuları biz güzel işlersek her şey güzel olur hiç bir şeyde art niyet aranmamalıdır.

Evet, incil üzerine, tevrat üzerine konuşacağımız bir form olsun.

Din forumu isteyen arkadaşların beklentisi nedir?Bu istekte bulunanlar neyi paylaşmak istiyor örnek verebilirler mi?
Benim kanaatim gereksizliği yönünde...Çok eski bir üye değilim ama farklı görüşler söz konusu olduğunda kırıcı olan olabilen arkadaşlarımız var.Birinin çıkıp inandığım değerlere saldırmasına mı yanayım, kulaktan dolma bilgilerle,temelsiz düşüncelerle savunma moduna giren adama mı kızayım? Dini konulardaki paylaşımlar için binlerce siteden birini seçme şansınız var.Ama engelliler biz sitesi kalitesinde kaç engelli sorunlarını işleyen site var?

Bence gereksiz Din konusunu bu ortamda tartışma çıkarmadan hakarete dökmeden yorumlamayı başarabilecek birileri bence yok onlardan biride benim.. yani:)

konu Din olunca karşı fikirli kişilere hoşgörü göstermek sorun değil yeterki tahrik olmasın hakaret olmasın alaycı usluplar olmasın yani damara dokunacak yorumlar yapılmasın..

amaa biz çok seviyoruz polemik yaratmayı hemen her konuda birbirimizle çiş yarıştırmayı..onun için "olmaaaz"

haaa yok yok olur diyenler varsa bu foruma yazılan yorumları bir okusun..şimdiden başladı tahrikler hakaretler tahammülsüzlükler..

bana göre din konusu tartışmaya açık DEĞİLDİR. ben istemiyorum Din forumu bu sitede..

Sitenin büyümesiyle birlikte her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde uyum sağlaması gerekmektedir.Engelli.biz üye sayısı azımsanamayacak bir rakamı oluşturmaktadır.Üyelerin ister istemez dini konularda bilgi ihtiyacı hissetmektedir.Bu bilgileri elbet başka sitelerde bulabiliriz ancak ortak kader arkadaşlığımızdan kaynaklanan bu birlik ortamında elimizde imkan varken neden din konusuna bir “öcü” gibi bakıyoruz ki.
Dolaştığım Türkiye çapında üye sayısı bakımından ün yapmış başka forum sitelerinde Din konusunda bilgiler edinilebilecek bölümler açılmış isteyen o bölüme girerek sorular soruyor,paylaşımlarda bulunmaktadır.Tartışmaya meydan verilmek istenmiyorsa da buna göre ana forum başlığı açılmakta, tartışma ortamının önü kesilmiş olmaktadır.
Bu başlığı açan denizyıldızı arkadaşımız tartışmadan bahsetmiyor, bu hususa dikkatinizi çekerim; Dini konuların konuşabileceği bir bölümün olmasından bahsediyor.
Kimilerimiz engelli sorunlarımıza çözüm bulmak asıl amacımız onlara çözüm bulalım,bu konu gereksiz anlamında görüşler gördüm; bu mantıkla gidecek olursak forumda açılmış diğer Şairler,Alıntı yazılar,Oyunlar başlıkları tamamen gereksiz ve silinmesi gerekir diyebiliriz.Gayemiz engelli sorunlarına yoğunlaşmak ancak bu ihtiyacı da göz ardı edemeyiz.
Biz engellilerin çoğunluğunun,(hepsinin demiyorum) hayata tutunmasının,pes etmeyip mücadele etmesinin başında yüreğinde ki dini inançtan gelen bir motivasyon vardır.Buda başlı başına önem arzeden bir husustur.

Bu motivasyonu arttıracak din konusu ile ilgili bilgi paylaşım bölümünün olmasında bence bir sakınca yok ve sonuna kadar desteklemekteyim.

Örnek olarak bir forum sitesinden bu konuya ilişkin bölümler:

Bence de olmamalı. Din, çok hassas bir konu. Allah ile kul arasında yaşanmalı bence. Çağunluk müslüman olsa da bir çok din, mezhep ve bu din ve mezheplere mensup insanlar, deistler, ateistler var. Ayrıca din konusunda bilgi alınacak o kadar çok yer var ki... Polemik olması kaçınılmaz, mesela taziye mesajlarında bir müslüman için "toprağı bol olsun" denmesi bile eleştirilmişti gördüğüm kadarıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt