Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dikkat eksikligi sizce zor bi durum mu?

mavi_kalem

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
19
Merhabalar bende agir dikkat eksikligi var ve gunluk yasamimi etkiliyor bence Bana gore cok zor bi durum ve ilac kullaniyorum gecmiyor nedenleri nelerdir

DEHB de ilaçlar iyileştirmez. Çalışırken çalışmana devam edersen odaklanmanı arttırır.

Tamam tesekkur ederim cevabiniz icin

Ama bende hiperaktivite yok sadece dikkat eksikliği var

Son düzenleme:
Dikkat eksikliği için ne kullanıyorsun?

Valla ilaclarin isimlerini hatirlamiyorum ama bircok ilac kullandim eski den yani yillarca once ama hic ise yaramadilar durum Boyle

Dikkat olmazsa hayatın tadı tuzu olmaz bir zamanlar bupripion kullanmıştım sonra yasaklandığını duydum.Ginseng diye alternatif aktar ürünü var araştır istersen ben çok faydasını gördüm.

çok sıkıntılı bir durum yaşadığı anın tam farkında olmuyor insan

Valla sorma ya dikkat eksikliği cok zor bi durum.

İlaçlar neden işe yaramaz?

Arkadaşlar antipsikotik ilaçlar kitap okurken veya film izlerken konsantrasyon dağınıklığı yapar mı bir de misal bir kitap okurken ben tasvirleri hayal edemiyorum sadece yazıyı okuyorum gibi geliyor bu ilaçlar yazıları gözde canlandırmayı de engeller mi?

güzel soru sormuşsun ben 25 yıldır kullanıyorum bazı işlere başladığım zaman hemen canım sıkılıyor dikkatim dağılıyor. hayal kurma yaştan mı ilaçtan mı evet gerçekten azaldı. dedikleriniz doğru olabilir

Ben Flim İzliyorum Konsantrasyon dağınıklığı Yaşamıyorum Kitap 30 sf okuyorum 20 sf düştü yükseltmem lazım kitapda erken sıkılıyorum sanırım engelleyebilir bence

Ben film izlerken çok sıkılıyorum. Hiç bir filmin sonuna gelemiyorum.

Konsatrasyon eksikliği hastalığın etkisimi?
İlaçların etkisimi?

Yumurtamı tavuktan, tavukmu yumurtadan çıkar sorusu?

@Sarman,

''Kafayı kitap okumaya alıştırmak elleri piyano çalmaya alıştırmaktan kolay değildir'' diyor Reşat Nuri.

Küçük adımlarla başlamalı bence. İşte günlük 5 - 10 sayfa; sonra artırarak devam etmeli.

Film/dizi/kitap için ikinci bir husus: İzlenen / okunan şeyin eylemi yapanın ilgisini çekmesidir. Eğer konu sevmediğiniz bir şeyse / ilginiz dışındaysa filmde de dizide de kitapta da dikkatinizi kolay kolay toplayamazsınız.
(Kitap veya izlenecek materyal seçimi de bence önemlidir. İnsan önce neyi sevdiğini bilmeli, kendini tanımalıdır.)

Belli yol almış Psikayatrik hastalarla normal ruhsal durumdaki insanlar arasında pek fark yok bence.
Gerekli motivasyon/ilgi/ortamı bulamayan herkes için bahsi geçen etkinlikler zordur.

dediğiniz zihin gözü körlüğü olabilir ama daha önce hayal edebiliyorsanız bilemicem.

ben mesela bir cismi kafamda canlandıramam.

bu durumlar zeka geriliğine de gider. yani ilaçlar zeka geriletiyor

@Black-Tie, gençliğimde zero psikoz zamanı hayal edebiliyordum gerçekten romanın içine giriyordum

@Kumarbaz, maalesef hocam bu da bir gerçek o yüzden sürekli zihni bir şeylerle oyalamak çok iyi geliyor

Koyverip gitmemek lazim dikkat eksikligi var diye. Mazallah ileriki yaslarda demans bile ortaya cikabilir. Demans cok kotu bir sey. :(

Üst Alt