Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dijital vergi dairesinden vergi indirimi için başvuru yapmak yeterli mi?

Fzt33

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, %50 raporum var. Bu vergi indirimi olaylarını pek anlamıyorum. Kimisi iş yerine gitmemi söyledi kimisi de vergi dairesine. Dijital vergi dairesi üzerinden başvuru yaptım. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Ve %50 raporun vergi indirimi konusunda avantaji ne oluyor tam olarak ? Vergi dilimine mi geç giriyoruz yoksa maaşa mı katkısı oluyor ? Cevaplarsanız sevinirim.

Selamlar ,

Gitmene hiç gerek yok dijital vergi dairesinden başvuru yapabiliyorsun. Ama burada önemli olan husus raporun e devlet sisteminde erişkinler için sağlık kurulu raporu kısmında görünüyor olması , o evragi indirip başvuru sırasında yüklüyorsun.
İlgili kısımları dolduruyorsun, senden bilgiler istiyor işyerinin ismi bağlı olduğu vergi dairesi vergi numarası felen.
Kolay bir işlem sadece vergi indirimi sonucu sana gelmiyor , e tebligat olarak işverene gönderiyorlar. Sen muhasebeye bilgi ver geldiğinde bir kopyasını alırsın.
Ben öyle yapmıştım.

Emeklikte eskiden faydası vardı ama kaldırıldı. Eskiden maaşta farkı vardı asgari geçim indirimi tutarında durumuna göre maaşa farkı vardı. Şuan bildiğim kadarı ile oda yok.

Son düzenleme:
@Hopee3466, Ek olarak e devlette sigortanın hizmet sökümüne eklenmesi gerekli ondan sonra işlem yapabiliyorsun yani 1 sene öncesine kadar öyleydi

Üst Alt