özürlü emeklilik oranları hakkında,
merhabalar, 2002 yılından beridir diabetes insipidus hastasıyım, bugün Dr.Sadi Konuk Eğitim ve araştırma hastanesındaki endokrin doktoruna gittim, kan tahlilleri yaptırdı, Troid hastalığı,D vitamini eksikliği ile ilgili olarak ilaç verdi. MR sonucumda hipofiz bezinin hipofonksiyonu, (hipofiz yetmezliği) adı altında bir hastalık olduğunu ve bununla ilgili Özürlülük Cetveline baktım, 0 oran veriliyormuş.
Dr.hanıma sorduğumda bu hastalıklardan tek oran alırsn dedi. Ben kurulda olmadığım için de sana bir şey de diyemem kendi fikrini söyledi.Ama yine sen bir şansını dene istersen diye de bana biraz yol gösterdi. Sadece Hipofizbezinden oran alırsın dedi, çok moralim bozuldu, çünkü bende sadece bu hastalıklar mevcut değil,3 hastalık daha mevcut. Sitedeki arkadaşların paylaşmış olduğu yazıları okuduğumda hepsinin ayrı ayrı oranı alınıyor diye biliyorum. Ben şu durumda Sağlık Kuruluna Heyetine gitmem gerekir mi ?
Bu konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar var ise paylaşırsa çok sevinirim. Umarım hastalıklarım oranları ayrı ayrı hesaplanır...
şimdiden teşekkür ederim...