Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diabetes insipidus ve hipofiz bezi rahatsızlığı için özürlü raporu alabilir miyim?

mgun1973

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar, 2002 de diabetes insipidus hastalığına yakalandım, erken menepoza da girdim , hipofiz bezi rahatsızlığım da var gözlerim miyop, özürlü emeklilik olurmuyum teşekkürler.
%kaç alırım acaba,

diabetes insipidus oranların farklılığı

sgk da aldım bu yazıyı ama başka yerde %30 - hangisi doğru bilen varmıdır?
saygılarımla
mine gün

A CETVELİ

XIII. Liste
Endokrin, Metabolizma, Kollagen Doku, Periferik
Damar Hastalıkları, Hemotolojik ve Rumotoid
Hastalıklar

Arıza Arıza
Sıra Ağırlık
Numarası A r ı z a Ç e ş i d i Ölçüsü
--------------------------------------------------------------------------------
1 Endokrin hastalıkları
A-Hipotalamik hastalıklar
a- Devamlı replasman tedavisini gerektirir
primer, sekonder diabetes insipidus 45
b- Organik nedene bağlı diabetes insipidus
ba- Primer, herediter, sekonder, nefrojenik
diabetes insipidus 45
bb- Multipl miyelomoya bağlı nefrojenik diabetes
insipidus 65
B-Hipofizer hastalıklar
a- Gelişim salgı (STH) fazlalığı
aa- Gıgantizm 0
ab- Komplikasyonsuz akromegali 6
ac- Akromegali + diabetes mellitus + artropati +
kompresyon belirtileri (X)
b- Adrenokortikotrop hormon (ACTH) fazlalığına
bağlı Cushing sendromu (hipertansiyona bağlı
arterioskleroz gelişmesi sonucu kardiak
komplikasyonlar) (X)
c- Hipofizer nanismus 0 d- Hipofiz tümörleri, (görme, görme alanı

ben bir soru daha sormak istiyorum, geçen bir arkadaşım daha özürlü emeklilik için sağlık kurulu na girmiş Ankaraya göndermişler.%48 almış %38 e düşürmüşler. ben kalktı diye biliyordum ama yine devam ediyormuş bilen varmı?

Saygıdeğer insan Merhaba..

Ben 2002 yılında doğumdan sonra,Diabetes insipidus ve Parsiyel Adrenal Yetersizlik , kemik erimesi, miyop astigmat ,osteoporoz(erken menepoz)hastalığı mevcut, daha önce rapor almak için müracatta bulunmadım. Çünkü emeklilik yılım dolmamıştı. Elimde sadece Cerrahpaşa dan verilen 2003 yılında Epikriz raporum var..

1994 yılından beri çalışıyorum. 18 yılım doldu. 7400 ssk prim günüm doldu.

Başvuru yapsam bu hastalıklarla Özürlü Emekli olabilirmiyim...

Verdiğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Mine Gün

Miyop ve astigmattan oran verilmez.

Diabetes insipidus için alınabilecek oran:

Devamlı replasman tedavisini gerektirir. Primer ve sekonder Diabetes İnsipidus (sekonder olanlarda primer olay da göz önüne alınır):% 30

[FONT='inherit']Diffüzprimer osteoporoz için alınabilecek oran % 50 (radyolojik dekalsifikasyonla birliktespontan kırıklar, şekil bozuklukları yapmışsa)...

bacıbey merhaba, ben bu hastalıklar ile özürlü emeklilik raporu alabilirmiyim veya nasıl alabilirim. ne yapmam gerekli, şu anda çalışıyorum. süreç nasıl işliyor, hemen 1 gün de rapor verirlermi.? ben emekli olmak istiyorum...
saygılarımla,

Yetkili hastanelerden birinin sağlık kuruluna başvurmalısınız, başvurunuzdan sonra diğer işlemler için sizi hastanede yönlendirirler: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

% 40 veya üzeri oranlı rapor ile vergi indirimi hakkı kazanırsanız erken emekli olabilirsiniz..
Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html

Şu iki konuda rapor alma sürecini paylaşmış arkadaşlar. Hastane tercihi konusunda fikir olsun diye ekliyorum.

1: http://www.engelliler.biz/forum/has...sadi-konuk-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html

2: http://www.engelliler.biz/forum/has...091-taksim-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html

özürlü emeklilik oranları hakkında,

merhabalar, 2002 yılından beridir diabetes insipidus hastasıyım, bugün Dr.Sadi Konuk Eğitim ve araştırma hastanesındaki endokrin doktoruna gittim, kan tahlilleri yaptırdı, Troid hastalığı,D vitamini eksikliği ile ilgili olarak ilaç verdi. MR sonucumda hipofiz bezinin hipofonksiyonu, (hipofiz yetmezliği) adı altında bir hastalık olduğunu ve bununla ilgili Özürlülük Cetveline baktım, 0 oran veriliyormuş.
Dr.hanıma sorduğumda bu hastalıklardan tek oran alırsn dedi. Ben kurulda olmadığım için de sana bir şey de diyemem kendi fikrini söyledi.Ama yine sen bir şansını dene istersen diye de bana biraz yol gösterdi. Sadece Hipofizbezinden oran alırsın dedi, çok moralim bozuldu, çünkü bende sadece bu hastalıklar mevcut değil,3 hastalık daha mevcut. Sitedeki arkadaşların paylaşmış olduğu yazıları okuduğumda hepsinin ayrı ayrı oranı alınıyor diye biliyorum. Ben şu durumda Sağlık Kuruluna Heyetine gitmem gerekir mi ?
Bu konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar var ise paylaşırsa çok sevinirim. Umarım hastalıklarım oranları ayrı ayrı hesaplanır...
şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Hepsi ayrı ayrı değerlendirilir. % 40'ı geçer kesin. Heyete girin sonuç aleyhinize olursa İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edin...

sadece tip 1 den 40 alıp ömss 1 de atanan arkadaşlarım var.tabi hemoglabin a1c 8 ve üzeri olmalı.gerisi doktorların vicdanına kalmış

kısmet hanım merhaba,
vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.

Ankaraya giden rapor sonuçlarında bir eksiltme yapıyorlarmı? benimde raporum vardı.Panhipopituitarizm yüzde 60 verdiler.hipofiz yetmezliği imiş. oranlarda düşme olmuyor diye biliyordum, inşallah düşürme yapmazlar...saygılar.

Merhaba yakın bir arkadaşım da diyabetinsibitus hastası sizden ricam benimle iletişime geçebilirmisiniz bu hastalıkla kendi başa çıkamıyor aynı hastalıktan olan insanlar la görüşmek istiyor mail im lada4wd@outlook.com telefon numaram 05072516939 ulaşırsanız sevinirim hayırlı günler

Üst Alt