Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memuru olacak engellilerin 30.03.2013 Öncesi raporları geçersiz

Bana kalırsa kafalarına göre takılabilmek ve adamına göre muamele yapabilmek için yoruma açık yazıyorlar bu mevzuatları :)

Her yeni yönetmelik çıktığında sonuna "eski yönetmelik yürürlükten kalkmıştır" diye bir madde eklenir.

Kazanılan hak ile kazanılacak hak konusundaki ayrımda haklısın. Ama yukarıda yazdığım üzere, "xxx tarihinden önce alınan raporla geçerlidir" demediği için burada kazanılacak hakka dair bir sınır çizilmemiş oluyor.

Şöyle düşün: 30.3.2013 tarihli yönetmelik ile ondan bir önceki yönetmelik arasında bir tek kelime değişikliği bile yoktur. Buna rağmen eski yönetmelik "yürürlükten kaldırılmıştır" ve kimseye "eski raporla geçersizdir" denmez/denemez.

Bülent Bey madem eski ve yeni yönetmelikte tek kelime bile fark yok o zaman yeni yönetmeliği çıkarmaktaki amaç apaçık yeni tarihli rapor istemek olmuyor mu?
Durduk yerde tekrar yönetmelik çıkarması çok anlamsız olmaz mı?

Yok Mehmet. O değişikliğin nedeni "özürlü" kelimesi yerine "engelli" demekti. Birkaç küçük dekor daha vardı o kadar.

hasaner;

yerleşen yerleşmiştir zaten ayrıca belli olmaz bi bakmışsın yerleşse bile yeniden isterler burası türkiye

Yok Mehmet. O değişikliğin nedeni "özürlü" kelimesi yerine "engelli" demekti. Birkaç küçük dekor daha vardı o kadar.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

ve

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

ikisinde de "özürlü" ifadesi kullanılmış.

@murat255 , forumda online olma ile yazıları okuma ve "bilgi" paylaşımı farklı konular sanırım yabancıyız konulara, yazdıklarımı görmemek için Profili: Christian - Engelliler.Biz Platformu bağlantısından "Yasaklı listesine ekle"'ye tıklarsanız yazdıklarımı görmezsiniz. Seviyem anca bu kadar, kusura bakmayın.

Neyse, kolay gelsin.

Doğrudur n0aX, özürlü-engelli kelimesinin yol açtığı değişiklik başka bir yönetmelikteymiş demek ki, yanlış anımsamışım. Ama söylediğim "hiç bir değişiklik yok" bilgisi doğrudur. Nitekim o değişikliği duyurduğumuz gün açılan başlıkta buna dair not da düşmüşüz:

http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html
"Not: 14 Ocak 2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Ne var mi yayınlanan bu yeni yönetmelikle 14 Ocak 2012 tarihli yönetmelik arasında -biz sakatlar açısından- hiç bir fark yok, her şey birebir aynı. Yönetmeliğin yenilenmesinin tek nedeni usule dairdir."

Bu tartışmayı ortaya çıkaran şey de aslında benzer. Yine usülden dolayı yapılan bir atıf maddesi kafa karıştırıyor o kadar. Ama netice benim dediğim gibidir.

Hangi oranın verileceğine dair cetvel 16 Aralık 2010 tarihinden bu yana değişmemiştir (bkz). Yani o tarihten bu yana verilen raporlar mutlaka geçerli sayılmalıdır.

Ben bugün ankarayı aradım ve bana söylenen şuydu..

30 03 2013'den önce alınan raporlar geçerlidir ama ekpss için öncesi ve oranı önemli olmamakla birlikte, kurumlar yeni yönetmeliğe göre atanan engellilerden rapor talep edebilir. bu tamamen kurumun talebine göredir... Biz tüm kurumlara yeni yönetmeliğin bilgisini verdik.

konuşma bu şekildeydi...

Raporda tarihi eylül 2011 yerleştirillme ağustos 2014 o yüzden ben de bir sıkıntı çıkmadı. Sürekli ve ağır engelliydi %84 rapor problem yoktu. O yüzden her rapor olmıcak anlamı taşımıyor.

şimdi ben tereddüt de kaldım nisanda atamalar olacak benim raporum 2010 sürekli istihdam kısmında şu işlerde çalışabilir şu işlerde çalışamaz diyor benimde raporumu yeniletmem gerekiyor mu 2014 de yerleşenlerden bazı kurumlar istememiş yeni rapor

Hayda...
konu uzamış ve karışmış....

1.eger oyle bir durum olsa...diyelim 7000 atama yapılacak busene..
hepsınden yeniden rapor istenecek... (yuzde 90 roru 2013 öncesidir)
mantıklımı?

2.saten ekpss girmek memurluk şartını saglamak için kazanılan
ilk şartı saglamazmı bu kazanılmış hak değilmidir ..yani sınava girereken ki rapor lar gecerlidir.

3.mesela örnek kamuda işçisın yada özelde .çalıştın çabaladın ekps girdin hak kazandın ataman yapıldı.yeniden rapor istendi...rapor alamdın..e geri işede dönemedin.kaldın acıkta ..
bu maduriyetleri kim nasıl giderecek.

4.zırt pır haksız yere ropor alınmadan bahsedenlere şunu demek lazım.
sitenin tamamını okusunlar..genelde ben özürlüyüm rapor alamdım yada hakım yendi oranım düşük oldu diyenler in oranı yuzde 90 dır...
öyle havadan rapor alarak yok hak yendi felen filan ayıp oluyor...
yasa yonetmelık ve iş birlıkci doktorlar rapor almak isteyen lere zorluk cıkarıp tam tersi maduriyet oluşturma durumları coookkkkkk fazaladır...

5.rapor konusu oyle karmasık hale geldiki..surekl yonetmelık değiştirmemın sebebi...herkesi yeni rapor almaya zorlayıp haklarını kaspetmek.online kayıtaltına almak.eski raporları ayıtlamak amacı gudmektedir..

6. yeni rapor aldınız olmadı..başka haztaneye gitmek basvuru yapmak, yeni online sistemde imkansız hale getirilmiş tek cıkar yol olaral itiraz hakı tanınmıştır...itiraz edip prosodure başadıgınızda artık baska cıkış yolu kalmayarak ıkıncı itiraz olmadı hakem hastene .en son mahkemede hakınızı arama durumu nu saglnarak.sistem tamemen engelilerin aleyhine durum saglanmıştır..

oyle yok ben alamdım kafama gore baska hastaneye gıdıp tekrar alayım...

buna dayanarak bir projeksıyon yapalım....

ozelde işiyim..ekpss gırdım kazandım atamam yapıldı..kurum benden rapor istedi...??
hastaneye gıttıgımde kayıt lıysan senın raporun var yenı rapar veremem der...

yada dıyelım baya esk i tarıhli hastane muracatın 1 ay.raporaldın 1 ay.oran vermedıler .itiraz.itiraz.hakem hastane ve bu raporun sana donusu 1-bir bucuk yıl..
e.sen neyapacan buarada..taş mı yıyecen...dıeyelim sonuda aldın raporu..oh mis...1 ılsonra işemi başlıcan...
yada mahkemelık oldun 4 yıl surdu..kazandın..seni memurluğa kım alacakl o saaten sonra

sonuc: rapor isterlermi...bence evet isterler (yönetmeliğe atfen)..ama adamına göre..
kurumuna göre..
şu anki durumda oyledir saten iett git kart almaya memur raporun eski der kart vermeye bilir..bu onun iş güzarlıgıdır...
amaçda saten bu eger gerekires kulanmak için...
ama mahkemeklik olsanız..siz kazanırsızınız..

çünkü emsal davalar emsal kararlar var.
siz özürlü olma hakını o tarıhteki o yonetmeliğe göre almışsızın..

[FONT=sans-serif]a) Engellilere verilecek sağlık kurulu raporlarına ilişkin 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun engelli sağlık kurulu raporu almış olmaları,

bu atıf ...
mecburi bir atıfdır....resmi yazışma kuralıdır..
orada eski yonetmelik tarihini yazmaz ki mecbur son yonetmeliği yazacak..
kasıt saglık kurulu raporu olmalarını belirtmek.. tarih belirtma amacı yada aralıgı değildir..

yani kısaca özurlu saglık kurulu[/FONT]
[FONT=sans-serif] raporu olcak anlamı cıkar[/FONT][FONT=sans-serif]....hangi özurluk raporu denıncede mecbur tarıh olarak yenı olanı yazacak....

yeni tarıhlı yonetmeliğin içine girincede eskı tarıhlı raporların gecerli olduğu bolumu acıktır....

ama bunu memur aynı konuyu acan arkadas gıbı yorumlamya kalka bılır....
yanlıstır...haksızdır...
direk itıraz edıp hakınızı aramanız gerekır....
korkamyın gerekırsede mahkamelık olun.. kzanırsınız...

öz:nekadar memur işguzarlıgına acık olsada..ben yenı rpor ısteyen kurumların azınlıkta olacagı kanatındeyım...oda ıtırazlarla cozulecektır...[/FONT]

Son düzenleme:
hayır arkadaşlar sakın raporunuzu değiştirmeyin raporunuz sürekli ise hiçbir sorun olmaz

buda demekki gelin sizi yeniden heyete sokalim belkide iyesmistirsiniz elinnizdeki butun haklari alalim ve sizi saglama cikaralim anlamina geliyor

evet aldim yeniden hande hn %52 sürekli raporumu %48 2 yıllık verdiler birde sizler deneyim bakalim sonuc ne olacak buyrun

Evet arkadaşlar. 2013 öncesi raporlarla alakalı devlet personel başkanlığından bilgi talep etmiştim 10 gün önce cevap geldi buyrun yorumlayın.
İlgi: 12.02.2015 tarihli bilgi edinme talebiniz.
İlgi talebiniz incelenmiştir.
Söz konusu hususa ilişkin olarak, 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 18 inci maddesinde; " Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez..." hükmüne yer verilmiştir. Öte yandan, 2014/2 EKPSS/KURA Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunun Başvuru genel ve özel şartları başlığı altında "İlgili kamu kurum ve kuruluşları gerek görülmesi halinde Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikin 10 uncu maddesi hükmüne göre yerleştirilen engelli adaylardan, atama işlemleri öncesinde çalıştırılamayacağı işlerin niteliği belirtilmeyenler ile sağlık kurulu raporlarında hasıl olan diğer tereddütleri gidermek amacıyla tekrar sağlık kurulu raporu talep edilebilecektir." ifadesine yer verilmiştir.
Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarının istidam ederken, gerekli hallerde ilgililerden yeniden özürlülük hali ile ilgili sağlık raporu talep edebilecekleri değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel Başkanlığı

acik ca lafi dolandirsalarda...tekrar isteme haklari bulunuyor.
mssql;

...ne yazikki bu cevap tan analaşılan
yoruma bile acık değil..
atandığınız kurum yerleştirmenizin onayını vermeden önçe sizden .
''raporun da teredütde kaldım,senı şu işte çalıştıracağım raporunda bu işe uygunluğun yada kıstlaman beli değil yani nitelikten bahsediyor '' diye yeniden rapor isteme hakkı bulunuyor..

tarih kastedilmiyor burada...kast edilen sana yaptıracagım işle işin niteliğine uygunluğunu tespit edecek rapor tanımı.

yani 2013 onçesi rapor lar gecersiz anlamı taşımaz...olurada istediği rapor tanımın taşıyan başka raporun vardır onu gecerliliği vardır..

sadece raporun niteliğinde eksıklık bulursa yada teredütde kalırsa. anlamı cıkıyor..

her işte olduğu gibi. buda biz engelilere bir gol atma fırsatını yetkılılere veriyor.

yani kurum sana kılık-zorluk yapmak isterse çalışacagı işin niteliği beli değil terdütde kaldım diye yeni rapor ieteye bilir...

sonuç:raporun eskı tarihli diye yeniden rapor isteyemez....
rapor içeriği yapacagın işin niteliğini kapsarmı yı tespit için rapor isteye bilir..

su istimala acık bir kuraldır....
ama mahkemelik olsan kazanırsın..anayasaya aykırı...
kimse sana işitme enegelin var memur olamsın diyemez...

exterem durumlar için gecerli kuraldır.
örnek :işitme enegeli bir arkadaşın satral memuru kodarouna atanmasında istenecek duyma gerek tiren işlerde çalışamaz kısmının boş kalamsına.dayanarak bu işi yapıp yapamayacıgı konusundaki teredüt..

Son düzenleme:
2013 Yılından önce alınmış sğresiz bir raporum var 2. atamadan önce yenilemem gerekiyor mu?

engel durumu "Sürekli" olanlar içinde geçerli mi ? tarih olarak 30-03-2013 öncesi olsa bile

2004 de aldığım raporum süreklidir yazıyor ona rağmen yinede tekrar gidip almak mı lzm

Hayir...isteyemezler...

Bu konunun tarihle eski yeni ralorla alakasi yok...

Cok extrem durumlarda..calistirala miyacagiginiz is kolu.nitelik konusunda
Teretude kalinirsa anca okunuyu belirdir rapor isteye bilirler..bu yeni rapor olmak zorunda degilsiniz demek..
.raporunuza o kismi işletir seniz de olur..
Aksi durumda ..dik durup tutanak tutup mahkamaya varip catir catir kazanirsiniz

neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? süresiz raporlarda kazanılan hak geri alınamaz

kesin bir dille bu raporlar kabul edilmez diyebilmek için ilk önce hali hazırda çalışan engelli memurlarında raporlarının yenilenmesi gerekmez mi o zaman? yeni yönetmelik yazılırken sadece yeni işe başlayacakları ilgilendirir derseniz o zaman yeni bir yönetmelik yazarak belli bir zümreyi ilgilendirmesini beklerseniz kavram kargaşası veya yetki karmaşası çıkmaz mı? Eskiler kazanılmış hak zırhının arkasına saklanır yenilerde buna istinaden raporu kendim yazmadım siz yazdınız verdiniz o zamanki yönetmelikle de ben hak kazandım demez mi?

Yanıltıcı bilgi vermeyin. 30/3/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları madde 18

Kazanılmış haklar

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

2 ayla yırttık. Benimki mayıs 2013 :)

mehmetaktas

iyi oku evet burda da diyor bu yönetmenlik çercevesi içinde alınmış raporlar tekrar istenmez diyor yani30.03.2013 tarihli yönetmenlikli rapor alanlar için tekrar rapor istenmez diyor [FONT=sans-serif](4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.[/FONT]

Arkadaşlar yanlış yorumlar yapmayın orda yazan Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce raporu olanlar diyor nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. 2. bentde süreli raporlar için söyleniyor.

kazanılmış hak geri alınamaz diye bir madde var. Kanunlarda.

Üst Alt