Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Devlet memuru olabilir' ibareli rapor almak istiyorum. Prosedür nasıldır?

delikanlı20

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
devlet memuru olabilır ıbarelı ozurlu raporu alacagım nasıl olur dılekceyıe ne yamalıyım

Sakat statüsünde devlet memuru olmayı mı kastediyorsun?

özürlü statüsünden memuriyet

önce türkiye iş kurumuna başvurup özürlü statüsünden kpss sınavına girmelisiniz bildiğim kadaryla

raporgg

hevet memurluk ıcın sakat statusunde kuruma kendım basvuruyla ıs kur la alakası olmadan kpss kıtapcıgında devlet memuru olabılır ıbarelı rapor alın dıyor nasıl dılekce yazalım

Elinizde 1 yıl önce alınmış bir rapor varsa, o raporla başvurun. Sorun yaratmayacaklarını düşünüyorum.

Ama illa yeni rapor derseniz, "sakat statüsünde çalışıp, vergi indirim hakkı alabileceğime dair rapor" diye dilekçe yazabilirsin...

rapor

bende oyle dusunuyordum ama sınav acan kurumlar 2022 sayılı aldıgım raporu muracat yapmaya bıle kabul etmıyo calısacagı ıs alanlarının belırtılmesı gerekıyormus ne yapayım

Kurumlar o raporu sakat ya da değil herkesten istiyor mu? Bence isteyemez. Sakat olmak memur olaya engel değil. 657 sayılı kanun çok açık. Bu şartları taşıyan herkes memur olabilir!

• Genel ve özel şartlar:
    Madde 48 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/14 md.)

Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.

A) Genel şartlar:
    1. Türk Vatandaşı olmak,(1)
    2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
    3. Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
    4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
    5. (Değişik: 23/1/2008-5728/317 md.) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
    6. Askerlik durumu itibariyle;
    a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
    b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
    c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
    7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…)(1) akıl hastalığı (…)(1) bulunmamak.

B) Özel şartlar:
    1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 nci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,
    2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.
Yani akıl hastalığı olmayan her sakatlığı olan kişi devlet memuru olur. Sağlık raporu ne zaman önemlidir, atama yapılacağın zaman. O zaman kurum der ki, "X kadronun gerektirdiği işi yapmaya engel sakatlığının olmadığını sağlık raporuyla belgele". Onun dışında hiç bir suretle rapor isteyemezler sizden.

Haa, sakat statüsünde bir kuruma gireceksenizx, o zaman da, hangi işleri yapıp yapamayacağınız değil, %40 ve üzerinde sakat olup olmamanız önemli. "%40 ve üzerinde sakat olduğunu belgele" diyebilirler belki. Onu da elindeki herhangi bir raporla halletmelisin. Kabul etmek zorundalar. Başvurunu yap, reddedilirse, red gerekçesini yazılı olarak taleop et. Eğer dilekçeni kabul etmezlerse, o zaman başka şekilde ararız hakkımızı...

İş için %40 ve üzerinde bir sağlık kurulu raporunuzun olması lazım.Çünkü sınava girmek istediğinizde bunları sizden isterler.Sağlık Kurulu raporunuzun mevcut olmaması halinde sınava giremezsiniz.

arkadaşlar merhaba kpss orta öğretim sınavına başvurmak için kılavuzu inceledim orada aynen şöyle yazıyordu ; ÖZÜRLÜ ADAYLARIN DİKKATİNE: Özürlü statüsündeki adayların, (“Devlet memuru olabilir” ibareli sağlık raporu almaları kaydıyla) KPSS’ye
girmelerinden sonra kamu kurum ve kuruluşlarının KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro veya
pozisyonlarını tercih etmeleri hâlinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün
bulunmakla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bu Kanun’un 53’üncü maddesinin birinci
fıkrası hükmü gereği hazırlanan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezî
Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik’te özürlü memur istihdamı ayrıca düzenlenmiş olup bu suretle
istihdam edilecek özürlüler için ÖSYM tarafından yapılacak Özürlü Memur Sınavı (ÖMSS) ve bu sınavın
sonuçlarına göre yerleştirme yapılacaktır. :confused: ancak ben buradaki , (“Devlet memuru olabilir” ibareli sağlık raporu almaları kaydıyla) ibaresini anlamadım ben zaten raporumu aldım %41 özür oranım var bu raporu nasıl nereden alacağım kafam çok karıştı benim :confused::confused::confused:

gunes90, KPSS ile raporun hiç bir ilgisi yok. Herkes gibi KPSS'ye girebilirsiniz. Raporunuzu beyan etmenize gerek yok. Atanma aşamasına geldiğinizde atanacağınız görevi yapmaya mani bir durumunuzun olmadığına dair rapor isterler sizden, onu yetkili hastanelerden birinden alırsınız...

ömss için ise Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sakatlık raporu almanız yeterli.

Ben kpssden atamam yapılınca valilik havalesi ile hastaneye gittim,oran felan belirtmediler ve memur olur ancak uzun süre yürümesi ve ayakta durması gerekn işleri yapamaz yazdılar...

teşekkürler arkadaşlar ben normal olarak gireceğim artık gerçi pekte gerek kalmadı bankaya girdim :)

Üst Alt